Er zijn talloze onderzoeken te vinden dat de arbeidsmarkt van vandaag, maar ook die van morgen, verandert. In toenemende mate zal er van werknemers verwacht worden dat zij hun vaardigheden voortdurend zullen ontwikkelen. Wij weten bijvoorbeeld nu nog niet welke nieuwe banen er over 10 jaar allemaal zijn, maar we weten wel dat de werkplek drastisch zal gaan veranderen. Want van zonnepanelen installeur of data-analist had 10 jaar geleden ook nog bijna niemand gehoord. 

De game wereld is gigantisch groot, zo'n 5,1 miljard mensen spelen videogames. Randstad is van mening dat wij werkzoekenden kunnen plaatsen bij bedrijven op basis van hun game-ervaring. Echter vereist dit onderzoek en daar zitten wij op dit moment volop in. Wij zijn aan het kijken of er verbanden zijn tussen game-ervaringen en het ontwikkelen van vaardigheden die ook op de werkvloer kunnen worden toegepast.

hoe gamers werk kunnen vinden dat goed voelt

actiespellen

Bij dit soort spellen is het van belang dat je snel met oplossingen moet komen, je goed kan multitasken, werkt in teamverband en misschien neem jij ook wel de leiding over je team?

sportspellen

Hierbij is het van belang dat jij jezelf blijft motiveren en keuzes moet maken, maar dat je ook goed in teamverband moet kunnen handelen.

survivalspellen

Als je dit soort spellen veel speelt dan is het hebben van visuele aandacht heel erg belangrijk, want je wilt wel de juiste mensen om je heen hebben om te kunnen overleven. Daarnaast is het van belang dat jij jezelf blijft motiveren, in teams kan werken en dat je communicatie duidelijk blijft. 

Gaaf toch als je dit hierboven allemaal leest? Bron: market intelligence onderzoek Randstad. 

Zouden de cv en motiviatiebrief dan uiteindelijk niet meer nodig zijn? Vandaag de dag wordt er steeds meer gekeken naar de persoon en is het mogelijk om een persoonlijkheidstest, beroepskeuzetest, drijfverentest of persoonlijke krachten test te maken. ‘Wie ben jij?’, ‘Wat kun jij?’, ‘Wat wil je leren?’ zijn vragen die steeds meer worden gesteld tijdens een sollicitatiegesprek.

Wil jij weten welke baan bij je past? Doe dan onze beroepskeuze test zodat jij gericht op zoek kan gaan naar jouw nieuwe uitdaging. Is het voor jou al duidelijk waar je wilt solliciteren? Neem dan een kijkje op onze pagina over het nieuwe werken en sollicitatietips.