waarom stel je kritische vragen bij een sollicitatiegesprek?

Kritische vragen zijn heel belangrijk tijdens een sollicitatiegesprek. En zeker bij de Andersom Sollicitatie. Het laat zien dat je:

  • de functie serieus neemt

  • professioneel te werk gaat

  • op zoek bent naar de juiste klik

  • het bedrijf beter wilt leren kennen

  • meer te weten wilt komen over de functie. 

Vermijd daarom vragen die je op voorhand kan opzoeken, zoals: hoeveel mensen er bij het bedrijf werken of hoelang het bedrijf al bestaat. Dit komt ongeïnteresseerd over en levert je geen nieuwe informatie op. 

Met deze acht kritische vragen weet je aan het eind van de sollicitatie of de functie en het bedrijf écht bij jou passen…
…of dat je beter door kan naar de volgende sollicitant.. .uuh werkgever ;)

deze 8 vragen kan je stellen bij je sollicitatie

1. wat spreekt jullie aan in mijn cv?

De werkgever is geïnteresseerd in wat jou in de vacature aanspreekt, maar deze vraag kun je ook andersom stellen. Waarom ben jij uitgenodigd om te komen solliciteren? Het is goed om te weten wat hen aanspreekt in jouw cv, zodat je weet of ze een correct beeld van je hebben. Uiteindelijk moet een match van twee kanten kloppen natuurlijk!

2. waarom staat deze vacature open?

Door te weten te komen waarom er een nieuw persoon wordt gezocht voor de functie, kom je achter eventuele struikelblokken. Heeft de vorige werknemer ontslag genomen, is er een nieuwe functie vrijgekomen of komen ze simpelweg handen te kort? Door dit te vragen laat je zien dat je nadenkt over wat er van je verwacht wordt.

3. hoe zouden jullie het team in vijf woorden omschrijven?

Door de werkgever het team in vijf woorden te laten omschrijven, creëer jij een beter beeld van de werksfeer binnen het bedrijf. Deze woorden zijn van belang om te weten te komen of je jezelf helemaal niet, of juist helemaal wél in het team ziet.

4. wat zijn de verbeterpunten binnen deze rol?

Net zoals dat de werkgever van jou wilt weten wat je slechte eigenschappen (en dus je verbeterpunten) zijn, wil jij ook weten wat er eventueel beter kan bij deze rol binnen het team. Waar liep je voorganger tegenaan en wat zijn terugkerende punten die extra aandacht verdienen? Door dit te vragen krijg je een goed beeld of jij de geschikte persoon bent om deze punten te verbeteren. 

5. wat maakt deze functie leuk?

Dit lijkt op het eerste gezicht geen kritische vraag, maar het dwingt de werkgever wel om kritisch naar zichzelf te kijken. Wat doet de organisatie ervoor zodat jij straks met plezier naar je werk gaat? Ga voor jezelf na; geeft het antwoord dat hierop gegeven wordt mij energie, of juist helemaal niet? Zo weet je of je bij de functie past. 

6. waarom zou ik bij dit bedrijf willen werken?

Door de werkgever deze vraag te stellen, laat je hen jou overtuigen waarom je niet voor hun concurrent moet kiezen. Bedenk goed voor jezelf wat je belangrijk vindt binnen een werkplek en waar je blij van wordt. 

7. wat willen jullie samen met mij bereiken in deze functie?

De werkgever geeft door het beantwoorden van deze vraag aan welk pad ze met jou voor ogen hebben. Bijvoorbeeld: zoek je een functie die je echt uitdaagt, weeg dan voor jezelf af; is deze functie ambitieus genoeg voor mij? En zijn dit de dingen die ik wil leren de komende jaren? 

8. welke doorgroeimogelijkheden zijn er voor mij?

Door deze vraag te stellen, laat je weten dat je ambitieus bent en interesse hebt in het opdoen van nieuwe vaardigheden. Welke mogelijkheden biedt het bedrijf en word je hier enthousiast van? 

meteen oefenen? stel je kritische vragen tijdens de andersom sollicitatie!

Ben je op zoek naar een match met een leuk bedrijf? Tijdens ons Andersom Sollicitatie Evenement op 23 juni komen werkgevers bij jou op sollicitatie! Stel je kritische vragen en ontdek welk bedrijf bij jou past! Lees er hier meer over of meld je snel aan.