op deze pagina

wat is een aanbevelingsbrief?

Een aanbevelingsbrief is een brief waarin iemand met wie je hebt samengewerkt jou aanbeveelt. Je bepaalt (meestal) zelf door wie je de aanbevelingsbrief laat schrijven. Denk aan een oud-manager, maar een scriptie- of stagebegeleider kan natuurlijk ook. In de aanbevelingsbrief omschrijft deze persoon wat je goed kunt en waarom je toekomstige werkgever jou moet aannemen.

waarom heb ik een aanbevelingsbrief nodig?

Sommige vacatures zijn zo populair dat heel veel mensen hierop solliciteren. Dat maakt het lastig kiezen voor de werkgever, vooral als ook veel sollicitanten geschikt lijken. Een aanbevelingsbrief geeft je dan zeker een streepje voor. Een goede aanbevelingsbrief, of zelfs meerdere referenties, geeft een betrouwbare indruk en zegt veel over jou als (toekomstige) werknemer. Je laat met een goede referentiebrief namelijk zien dat oud-werkgevers, oud-managers of begeleiders heel enthousiast over je zijn. Met een goede aanbevelingsbrief laat je zien dat de goede eigenschappen en competenties  die je in je motivatiebrief al aankaart, ook bevestigd worden door mensen die met jou gewerkt hebben. Dat geeft je toekomstige werkgever een goed beeld van jou, waardoor je kans om uitgekozen te worden voor een sollicitatiegesprek vergroot.

wat staat er in een goede aanbevelingsbrief?

De opmaak van een aanbevelingsbrief is eigenlijk hetzelfde als van een nette, zakelijke brief. De brief wordt geschreven door degene die jou aanbeveelt en is in dit geval ook de afzender van de brief.

De referentiebrief begint altijd met een nette aanhef, zoals geachte meneer of geachte mevrouw. Vervolgens begint de eerste alinea met een introductie van de afzender. Hier zegt bijvoorbeeld je oud-manager dat hij jouw leidingsgevende was, op welke afdeling en voor hoelang.

In de tweede alinea gaat de afzender dieper in op waarom hij je aanbeveelt. Een voorbeeld tekst kan zijn: Ik beveel (naam) aan voor de functie als (functie), omdat hij expert is op het gebied van (vakgebied) en heel goed is in (een aantal competenties).  Ik was heel blij met (naam) als werknemer. Zo heeft hij (voorbeeld van een project of taak die je heel goed hebt gedaan).

Tot slot, eindigt de afzender de brief meestal met "mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen. Met vriendelijke groet (naam afzender)". Let op dat de contactgegevens, zoals e-mailadres of telefoonnummer van de afzender, ook ergens terugkomen in de brief. Zo kan de toekomstige werkgever ook echt contact opnemen als hij vragen heeft.

hoe lang moet een goede aanbevelingsbrief zijn?

Een goede referentiebrief is ongeveer één A4 lang en bestaat meestal uit drie aliea's. In de eerste introduceert de afzender zichzelf, in de tweede alinea gaat de afzender in op waarom hij je aanbeveelt en in de derde alinea sluit hij de brief af. De brief hoeft niet heel lang te zijn, zolang de voorbeelden maar concreet zijn.

hoe vraag ik om een aanbevelinsbrief?

Vragen om een aanbevelingsbrief kan, zeker als je degene die je wilt vragen al een tijd niet gesproken hebt, spannend zijn. Daarom geven je graag wat tips:

  1. maak een lijstje met mensen die je zou kunnen vragen. Denk aan leidinggevenden of de begeleider van je stage of scriptie. Kies mensen uit waarvan je zeker weet dat ze tevreden waren met je werk.
  2. het schrijven van een aanbevelingsbrief is niet verplicht en is dus een gunst. Vraag er daarom op een aardige en vrijblijvende manier om.
  3. geef de ander de tijd. Het kan zijn dat de ander niet snel tijd heeft of even moet nadenken over de brief. Zorg daarom dat je ruim voor de deadline om de brief vraagt. Het liefst een maand, zodat je niet hoeft te stressen en de ander niet hoeft op te jagen.
  4. geef vast een voorzetje. Stuur bijvoorbeeld de vacature en je cv mee en herinner degene die je vraagt nog even subtiel aan dat ene project dat je zo goed hebt gedaan. Zo heeft degene die voor je gaat schrijven een beter idee wat er in de brief moet staan.

Zo. Nu weet je hoe je een aanbevelingsbrief vraagt én hoe een goede aanbevelingsbrief eruit ziet. Meer weten over het voorbereiden van een sollicitatiegesprek? Check dan deze pagina met sollicitatietips.