Taco van Egmond

Postbus 4234

9087 AA Den Haag

 

Lara van Laken

Trekweg 2

1234 AB Amsterdam

 

Amsterdam, 17 mei 2022

Betreft: aanbevelingsbrief Lara van Laken

Beste Taco,

De afgelopen 5 jaar is Lara verpleegkundige geweest in het verpleeghuis dat ik leid. Ik heb veel met haar samengewerkt, overlegd en echt een band opgebouwd. 

Lara heeft onze cliënten altijd uitstekend en met zorg behandeld. Zij heeft zo’n positieve invloed, dat iedereen in het verpleeghuis een glimlach op het gezicht kreeg wanneer zij binnenkwam. Ik ken Lara dan ook als een doorzetter, iemand die verantwoordelijkheid neemt en altijd kwalitatief goede zorg blijft geven. Hoe druk het ook is. Daarnaast heeft zij veel kennis over verplegen. Dit blijkt uit haar aandacht naar cliënten, haar manier van zorgen en de tevredenheid die er altijd over haar heerste.

Aangezien mijn ervaring met Lara heel positief is, kan ik haar van harte aanbevelen voor de functie van verpleegkundig assistente. Mocht je vragen hebben, kan je zeker contact met mij opnemen! Mijn telefoonnummer is 0612345678. 

Met vriendelijke groet,

Bas van Akel

[handtekening invoegen]

Kom meer te weten over de aanbevelingsbrief!

hulp nodig bij je cv of sollicitatiebrief?

Naast een aanbevelingsbrief moet je bij een sollicitatie ook een sollicitatiebrief en cv opsturen. En deze moet je zelf schrijven! Wil je daar graag hulp bij? Lees dan ook onderstaande informatie:

► zijn je cv en je sollicitatiebrief op orde en ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Zo bereid je je voor!

meest gestelde vragen over een aanbevelingsbrief

  • wat moet er in een aanbevelingsbrief staan?

    In een aanbevelingsbrief vertelt iemand waarom jij de geschikte kandidaat bent voor een bepaalde baan. Hierin staat wanneer en waar diegene met je heeft gewerkt, wat hij of zij vindt van jouw werkwijze, wat je sterke punten zijn en wat je prestaties waren in die baan. 

  • hoe begin je een aanbevelingsbrief?

    Je begint een aanbevelingsbrief met een nette aanhef, zoals geachte of beste. Dat ligt maar net aan hoe formeel het bedrijf is waar je de brief aan richt. Check dit dus altijd goed! Verder vertel je in de intro wie de afzender is en hoe degene voor wie je de brief schrijft jou kent. Lees op onze aanbevelingsbrief pagina wat er verder nog in zo'n brief staat.