Natuurlijk wil jij beter worden in je werk. Het is daarom belangrijk om jezelf beter te leren kennen. Waar ben je goed in, wat kan nog beter en hoe kom je over op anderen? Om je met zulke vragen te helpen, lanceerde Randstad het Spotlightprogramma. Nadieh Heebing (26) en Sander Wassink (34) hebben deelgenomen aan het programma en delen hun ervaring.

spotlightprogramma

Hoe kom je vooruit in je carrière? Dat is de vraag die centraal staat in het Spotlightprogramma. In een arbeidsmarkt die steeds flexibeler wordt, is het belangrijk om jezelf goed te kennen. Als deelnemer leer je daarom in een intensieve training van vijf dagen meer over je goede en je minder goede eigenschappen. Ook leer je onder andere beter communiceren en hoe je jezelf verkoopt. 

nadieh heebing (26), teamleider teams@work

“Ik werk bij Teams@Work. Dit zijn flexibele, complete teams die bedrijven in één keer kunnen aannemen. Dit betekent dus ook dat iedereen van mijn afdeling van Randstad komt, inclusief de teamleiders en managers. Als je hier laat zien dat je meer kunt en wilt, dan krijg je van Randstad heel mooie kansen. Kort geleden heb ik promotie gekregen en door mijn ambities uit te spreken kwam ik ook bij het Spotlightprogramma terecht. 

Aan het begin van de training moest ik echt even uit mijn comfortzone. Je weet namelijk niet precies wat je gaat doen en je kent de mensen om je heen nog niet. Gelukkig maakten de trainsters de sfeer open en gezellig. Ik vond het erg leerzaam om na te denken over mijn kernkwaliteiten en mijn valkuilen. Onbewust weet je dit wel van jezelf, maar nu werd ik uitgedaagd om er actief over na te denken. Zo kan ik soms best ongeduldig zijn, bijvoorbeeld als ik bepaalde mensen coach. Door het Spotlightprogramma ben ik er bewust van geworden dat we beiden niets aan mijn ongeduld hebben, waardoor ik dat gevoel een plekje kan geven. Mijn gedrevenheid en enthousiasme kwamen als positieve eigenschappen sterk naar voren. De komende jaren ga ik deze inzichten inzetten om mijn team succesvoller te maken.” 

sander wassink (34), hypotheekadviseur abn amro

“In mijn dagelijks leven begeleid ik klanten met de financiering van een woning. Ik wil altijd het beste voor mijn klanten en wil mijzelf telkens verder ontwikkelen. In het Spotlightprogramma van Randstad kreeg ik hiervoor de kans. Even stilstaan en vanuit een ‘helikopterview’ reflecteren op hoe je werkt. In deze week heb ik mezelf echt leren kennen. Ik had natuurlijk wel een beeld over waar ik goed en minder goed in ben, maar dat beeld heb ik veel concreter kunnen maken. Vergelijk het met een onscherpe foto die nu haarscherp is geworden. 

De laatste twee dagen van het Spotlightprogramma zijn heel intensief. Je gaat tot de kern van je waarden en kwaliteiten en vervolgens formuleer je een persoonlijke missie. Waar wil je naartoe groeien en wat zijn de stappen die je wilt nemen? Door zulke dingen uit te spreken, stuur je jezelf direct de juiste richting op. Het is een fijne manier om in jezelf te investeren. Echt een aanrader voor andere mensen.” 

Meer lezen over jezelf blijven ontwikkelen? Lees dan onze blog ‘doorgroeien naar leidinggevende’.