wat doet een warmtepomp installateur?

Een warmtepomp installateur installeert elektrische en hybride warmtepompen. Dit kan in bestaande woningen of nieuwbouwwoningen, maar ook in kantoren, winkels, zorgcentra of andere grote gebouwen. Naast de installatie zorg je ook voor onderhoud en reparaties.

hoe ziet de opleiding warmtepompinstallaties eruit?

Bij Randstad bieden we twee opleidingen tot warmtepomp installateur:

 • de opleiding ‘Warmtepompinstallaties - toepassing en werking’
  Deze opleiding duurt twee dagen, waarbij je in ochtend de theorie leert en deze in de middag tijdens het practicum toepast. Tijdens deze cursus maak je kennis met bedieningsconsoles van warmtepompen en leer je de betekenis van alle belangrijke natuurkundige begrippen.

 • de opleiding ‘Warmtepompinstallaties’
  Deze opleiding duurt 4 dagen, waarvan twee practicum dagen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: de werking van de warmtepomp, bronsystemen, afgiftesystemen en regeltechniek. 

Op basis van jouw ervaring en voorkennis bepalen we samen welke opleiding het beste bij jou past.

hoe word ik toegelaten tot de opleiding warmtepompinstallaties?

Om de opleiding warmtepompinstallaties te volgen heb je niet altijd een vooropleiding als onderhoudsmonteur nodig. Dit is afhankelijk van je voorkennis en werkervaring. Wel is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om te leren en affiniteit hebt met techniek.

wat krijg je van ons?

 • we gaan voor jou op zoek naar een baan tijdens de opleiding of na de opleiding

 • wij betalen de kosten van de opleiding

 • persoonlijke begeleiding tijdens je opleiding

interesseformulier opleiding tot monteur warmtepompen

veelgestelde vragen over de opleiding warmtepompinstallaties

 • welke opleiding heb je nodig voor monteur warmtepompen?

  Om warmtepomp installateur te worden volg je een opleiding warmtepompinstallaties. Bij Randstad bieden we twee opleidingen waarmee we je opleiden tot warmtepomp installateur. Hier lees je meer over de opleiding warmtepompinstallaties en hoe je je aanmeldt.

 • hoe ziet de opleiding warmtepompinstallaties eruit?

  Bij Randstad bieden we twee opleidingen tot warmtepomp installateur: ‘Warmtepompinstallaties - toepassing en werking’ en ‘Warmtepompinstallaties’. Tijdens deze opleidingen worden theorie en praktijk gecombineerd, waardoor je in korte tijd veel leert en na de opleiding direct aan de slag kunt. Hier lees je meer over de opleiding warmtepompinstallaties en hoe je je aanmeldt.