Werk je in de horeca of start je binnenkort? Dan is het handig om het HACCP-certificaat te hebben. Zo weet je zeker dat je de hygiënecode van de horeca toe kan passen. Via Randstad volg je gemakkelijk en snel een online HACCP-cursus. Zo begin je goed voorbereid aan de HACCP-cursus waarmee je jouw certificaat haalt. Klinkt goed, toch?

De HACCP-training is een online training die je vanuit huis kan volgen.

Je kan de lesstof in blokjes van vijf minuten volgen, maar als je de cursus in één keer doorloopt, heb je jouw certificaat supersnel binnen. Dat is wel zo fijn als je in de horeca aan de slag wilt.

Je leert in de online HACCP-cursus binnen een uur  alles over regels rondom bedrijfsruimten, hygiënisch werken en temperatuurbeheersing. We besteden ook aandacht aan de schoonmaaklijst. Afsluitend maak je een toets om je kennis van HACCP-richtlijnen aan te tonen.

Werk je (nog) niet via Randstad, maar wil je wel graag online trainingen volgen om jezelf verder te ontwikkelen? Met een Mijn Randstad account heb je altijd toegang tot al onze online trainingen en cursussen. Maak je account hier gratis aan.

Na het afronden van de online cursus:

 • heb je aantoonbare kennis van de Hygiënecode voor de Horeca
 • kan je afwijkingen in jouw bedrijf herkennen en corrigeren
 • en weet je alles van hygiënisch werken in de horeca voor een veilig verblijf van de gasten

Om je aan te kunnen melden voor deze opleiding moet je werkzaam zijn via Randstad.

 • open 'Mijn Randstad' en klik op 'Mijn ontwikkeling'
 • zoek de cursus ‘HACCP Horeca basis’ 
 • schrijf je in en wacht op de bevestiging
 • jouw contactpersoon bij Randstad moet daarna de inschrijving goedkeuren
 • klaar! De opleider nodigt je uit voor de cursus

veelgestelde vragen over de HACCP-cursus

 • wat is HACCP?

  De HACCP-richtlijnen zijn er om de voedselveiligheid in de horeca te beschermen. De Nederlandse betekenis voor HACCP luidt officieel: gevarenanalyse en kritische controlepunten in het productieproces. Bij Randstad bieden we een cursus waarmee jij alle hygiëneregels leert voor je baan in de horeca.Lees hier alles over HACCP-cursus.

 • hoe ziet de HACCP-cursus eruit?

  De HACCP-cursus van Randstad is een cursus die je vanuit huis volgt. Aan de hand van korte lessen leer je alles over regels rondom bedrijfsruimten, hygiënisch werken, temperatuurbeheersing en schoonmaken. De cursus sluit je af met een toets om je kennis te testen. Geslaagd? Dan ben je goed voorbereid om je HACCP-certificaat te halen. Hier lees je meer over de HACCP-training.