Wat een energie zat er in het gesprek met Ugur, een kandidaatgedreven intercedent die 2 maanden en 2 dagen aan de slag is bij Randstad Techniek, Bouw & IT in de regio Zuid-West. Ugur is eigenlijk al lang aan Randstad verbonden, hiervoor als flexcollega bij 1 van onze klanten. 

“Ik ben zo ontzettend blij dat ik gestart ben bij Randstad, omdat ik het gevoel heb dat ik in de baan van intercedent heel veel kan én mag leren” geeft Ugur mij aan. Hij had het gevoel dat hij in zijn vorige rol niet meer verder kon groeien bij het bedrijf waar hij aan de slag was. 

Ugur neemt mij mee in zijn ervaring rondom het sollicitatietraject bij Randstad en geeft aan dat hij in eerste instantie een heel ander beeld had van een directeur. In zijn hoofd was een directeur een man, ouder qua leeftijd en misschien wat dominant. Toen Ugur mij gegoogled had voorafgaand aan zijn sollicitatiegesprek, was hij verbaasd. Nu aan tafel is hij uitgesproken; “Als jij op deze manier hebt kunnen doorgroeien van intercedent naar directeur, dan is dat ook mogelijk voor mijzelf”. 

Ugur geeft aan dat hij gekozen heeft voor Randstad omdat hij heel graag wil blijven leren én zichzelf wil blijven ontwikkelen. Ik ben blij dat ik vanuit mijn eigen loopbaan binnen Randstad een voorbeeld heb kunnen bieden aan iedereen van hetgeen wat mogelijk is. Wat mij betreft; alles! 

Ugur heeft toch ook feedback voor de organisatie: “Wij doen vanuit Randstad heel veel voor onze flexcollega’s, maar laten dit zeker niet altijd voldoende aan hen zien”. Hij heeft zijn ervaring als flexcollega ook gedeeld met zijn directe collega’s en manager. Ook geeft hij aan hoe waardevol het contact tussen de intercedent van Randstad en de flexcollega is. Ugur vertelt over een positieve ervaring van toen er een privé-omstandigheid was die ervoor zorgde dat zijn contactpersoon hem begeleidde en veel contact onderhield om te checken hoe het ging. Dit contact is óók prettig wanneer er “niets aan de hand is”.  Dit is hetgeen wat Ugur meeneemt nu hij zelf de contactpersoon is voor zijn flexcollega’s. Verder geeft hij aan dat we veel meer bekendheid kunnen geven aan alles wat wij vanuit Randstad opleidingen kunnen bieden, zodat een flexcollega regie kan pakken op de eigen ontwikkeling. 

Door het contact en het echt leren kennen wil Ugur de adviserende en begeleidende rol pakken richting zijn flexcollega’s en hen echt verder helpen in hun loopbaan. Zo te horen kijkt Ugur ook echt anders naar talent, want hij ziet met zijn positieve instelling veel mogelijkheden om talenten klaar te stomen voor de banen die er zijn. 

Als flexcollega had Ugur net de gesprekken lopen over welke activiteiten vanuit Randstad passend zouden zijn bij zijn ontwikkeling. Nu hij bij Randstad gestart is, zegt Ugur dat “het inwerken op de unit, het start up programma voor nieuwe medewerkers en het SEU examen voorlopig voldoende zijn”. De loopbaanmogelijkheden binnen Randstad (Groep) met de diverse leerlijnen geven Ugur meer dan voldoende gelegenheid zichzelf in de toekomst nog meer te ontwikkelen. Een mooi afsluiter van ons gesprek.