Ga je aan de slag bij een verzekeraar? Of werk je al in de verzekeringsbranche en wil je je kennis verbreden? Dan is deze online training geschikt voor jou! In enkele weken leer je de basisbeginselen van de Nederlandse verzekeringsbranche, hoe verzekeringen werken en welke verzekeraars er actief zijn. Lees hier meer over de training en meld je direct aan.

De training werken in de verzekeringsbranche is een online training die je vanuit huis en in je eigen tijd en tempo kan volgen. De lesstof is opgedeeld in blokjes van vijf minuten, zodat je elke dag een beetje theorie leert. Gemiddeld doe je er vier weken over om de gehele training te doorlopen. Natuurlijk kun je ook meerdere blokjes op een dag volgen: kies je eigen tempo.

Werk je (nog) niet via Randstad, maar wil je wel graag online trainingen volgen om jezelf verder te ontwikkelen? Met een Mijn Randstad account heb je altijd toegang tot al onze online trainingen en cursussen. Maak je account hier gratis aan.

Na afronding van de training werken in de verzekeringsbranche:

 • weet je welke verzekeringen er zijn en wat een verzekering inhoudt
 • kun je beschrijven welke organisaties actief zijn in de branche
 • weet je hoe de structuur van de verzekeringsbranche in elkaar steekt
 • weet je welke wetgeving van toepassing is en welke rol toezichthouders spelen

En natuurlijk toon je hiermee aan bij ons of aan andere werkgevers dat je jezelf blijft ontwikkelen. Zo vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt, kan je sneller een volgende stap zetten en maak je je eigen werk een stuk leuker! 

 • als je nog niet staat ingeschreven bij Randstad, maak je eerst een account aan door je in te schrijven bij Randstad 
 • om naar het opleidingsaanbod te gaan open je 'Mijn Randstad' 
 • scroll naar beneden en klik op de banner 'Mijn ontwikkeling' 
 • zoek de cursus ‘Werken in de verzekeringsbranche’ 
 • gelukt! Je kan direct starten

veelgestelde vragen over de training werken in de verzekeringsbranche.

 • waarom is de training werken in de verzekeringsbranche nodig?

  De training komt goed van pas als je gaat werken in de verzekeringsbranche of je kennis er over wil verbreden. Deze branche kan namelijk ondoorzichtig lijken, als je er nog nooit in hebt gewerkt. Met deze training leer je snel hoe de verzekeringsbranche precies werkt. Ideaal als je op zoek bent naar een baan bij een verzekeraar of een interim klus hebt bij een verzekeraar.

 • wat kan ik na de online training werken in de verzekeringsbranche?

  Na de training werken in de verzekeringsbranche weet je welke verzekeringen er zijn, wat ze inhouden en welke verzekeraars er actief zijn in de Nederlandse verzekeringsbranche. Ook heb je kennis van de wetgeving omtrent verzekeringen. Zo ben je goed voorbereid op een baan of opdracht in de verzekeringsbranche. Lees hier meer over de online training werken in de verzekeringsbranche

 • hoe ziet de training werken in de verzekeringsbranche eruit?

  De training werken in de verzekeringsbranche is een online training die je vanuit huis en in je eigen tijd en tempo kan volgen. De lesstof is opgedeeld in blokjes van vijf minuten, zodat je elke dag een beetje theorie leert. Gemiddeld doe je er vier weken over om de gehele training te doorlopen. Natuurlijk kun je ook meerdere blokjes op een dag volgen: kies je eigen tempo. Hier lees je meer over de training en hoe je je aanmeldt.