outplacement

doelgericht en met oog voor jouw talent een nieuwe baan vinden

Om verschillende redenen kan het gebeuren dat je op zoek moet naar een andere baan. Een outplacementtraject via Randstad biedt jou, of je nu werk zoekt op wo-, hbo- of mbo-niveau, de grootste kans op een nieuwe baan.

wij helpen je aan een nieuwe baan

Wil je investeren in je toekomst en ben je benieuwd hoe een outplacementtraject werkt? Bij het outplacementbureau van Randstad gaan we doelgericht te werk en zoeken we met oog voor jouw talent naar een nieuwe, passende baan. Wat kun je van ons verwachten? Onder meer door onze focus op het vinden van werk hebben we een hoog slagingspercentage, namelijk 75%. Dat betekent dat bij het outplacementbureau van Randstad drie op de vier trajecten succesvol worden afgesloten.

waarom outplacement?

Na een onvrijwillig ontslag krijg je als werknemer vaak de mogelijkheid om te kiezen tussen een ontslagvergoeding en outplacement. Veel mensen zijn geneigd om te kiezen voor geld, in de veronderstelling dat ze snel weer een baan zullen vinden. Maar in de huidige arbeidsmarkt zijn extra begeleiding en een ingang tot een netwerk op de arbeidsmarkt enorm waardevol bij het vinden van nieuw werk. Zijn de volgende situaties van toepassing op jou? Dan kun je zeker overwegen om een traject te volgen bij een outplacementbureau:

  • als je geen idee hebt hoe je volgende carrièrestap eruit moet zien
  • als je niet meer terug wilt in je oude vakgebied en een switch wilt maken
  • als je zelfvertrouwen en motivatie een deuk hebben opgelopen door het ontslag
  • als je lang niet meer hebt gesolliciteerd en wilt leren hoe je om moet gaan met de sterk veranderende arbeidsmarkt
  • als er weinig werk is in jouw branche en/of regio.
  • als je leeftijd het wellicht lastiger maakt om nieuw werk te vinden

onze aanpak: doelgericht en persoonlijk

Ons onderscheidend vermogen is kort gezegd: een resultaatgerichte aanpak waarbinnen jij centraal staat. Ons ruime netwerk gaan we inzetten om het gewenste nieuwe perspectief te bereiken. 

outplacement op maat

Wij bieden verschillende outplacementprogramma’s van 4, 6 of 9 maanden. De lengte en intensiteit hangt samen met de aanvraag van je werkgever en jouw persoonlijke situatie. De ervaring leert dat met een passende begeleiding de kans op een nieuwe baan zeer groot is. Wat passend is en wat je nodig hebt bepalen we samen. In een startgesprek met een van onze adviseurs bepaal jij waar in het traject de nadruk op moet liggen.

Een outplacementtraject bij Randstad bestaat uit een mix van individuele coaching, loopbaan- en sollicitatietrainingen en jobhunting. Jobhunting houdt in dat professionele recruiters dagelijks zoeken naar passende vacatures voor jou. Je stelt samen met jouw persoonlijke adviseur een programma samen. Daarbij zetten wij één of meer van de volgende vier onderdelen in:

1. individuele coaching
Je krijgt een vaste adviseur waarmee je je wensen en mogelijkheden bespreekt. Jullie houden het gehele traject contact met elkaar; in één op één gesprekken, telefonisch en per mail. Je adviseur legt contacten met potentiele werkgevers zodat jij snel stappen zet op de arbeidsmarkt. De focus ligt op het maken van een succesvolle match, want hoe sneller het outplacementtraject is afgerond, hoe beter.

2. zelfonderzoek: competenties en wensen
Ontslag en outplacement kunnen veel impact hebben. In onze trainingen en workshops inspireren we je om weer gemotiveerd de arbeidsmarkt te betreden. Daarnaast krijg je met behulp van diverse testen en vragenlijsten – onder andere via de portal WerkInzicht – en individuele gesprekken met je adviseur een helder beeld van je kwaliteiten, wensen en mogelijkheden.

3. arbeidsmarkt: oriëntatie en jobsearch
Jouw coach voert voor jou een persoonlijke arbeidsmarktscan uit, waarmee nauwkeurig jouw kansen op de arbeidsmarkt worden gemeten. In het Jobcenter van Randstad zoeken recruiters naar matches tussen jou en werkgevers. Je krijgt elke week meerdere vacatures toegestuurd waarop je kunt reageren.

4. sollicitatievaardigheden
Ons outplacementbureau verzorgt groepstrainingen en individuele gesprekken waar je wordt gecoacht om jezelf uitstekend te presenteren bij sollicitaties; van het cv en de motivatiebrief tot het sollicitatiegesprek.

onderdelen

Welk traject je ook kiest, we bieden je altijd ruimte voor individuele gesprekken, trainingen en om deel te nemen aan job centers. In deze job centers vinden diverse activiteiten plaats gericht op solliciteren, netwerken en het voeren van gesprekken. De trajecten worden ondersteund met een portal waarin je onbeperkt gebruik mag maken van testen, vragenlijsten, huiswerkopdrachten, voorbeeldteksten en onze landelijke vacaturezoeker.  

meer weten?

Wilt u meer weten over de outplacementtrajecten die we aanbieden? Neem contact op met een van onze adviseurs van Randstad HR Solutions: T  0800 94 33 766.