1. ondersteuning van 3 experts: een personal branding specialist, coach & jobhunter
 2. onbeperkt toegang tot een grote hoeveelheid handige informatie, tips en trainingen via ons platform Spotlight
 3. een persoonlijke aanpak die niet is gebonden aan plaats of tijd door het gebruik van slimme technologie.

+ Heb je als werkgever te maken met outplacement? Bekijk dan onze werkgeverspagina over outplacement.

wat is outplacement?

Outplacement zorgt ervoor dat jij onder goede begeleiding snel een nieuwe baan vindt, wanneer je bijvoorbeeld boventallig bent na een reorganisatie. Dit is een vervelende situatie, die voor veel stress kan zorgen. Gelukkig hoef je deze uitdaging niet alleen aan te gaan. Met onze outplacementbegeleiding vind je vol zelfvertrouwen en samen met 3 experts snel passend nieuw werk.

outplacement met risesmart

Zoeken naar een nieuwe baan na reorganisatie of ontslag is best ingrijpend. Naast het emotionele vlak, komen er ook veel praktische aspecten bij kijken. Gelukkig hoef je deze uitdaging niet alleen aan te gaan. 

Met RiseSmart krijg je namelijk de hulp en ondersteuning van 3 experts. Vanaf dag één duiken we samen in de arbeidsmarkt om te ontdekken wat je zou willen in een baan, wat je nog wilt leren en waar je écht enthousiast van wordt. Het outplacementtraject zorgt ervoor dat je snel een passende nieuwe plek vindt. 

Het contact met je coach is online, maar wel heel persoonlijk. Ervaring leert dat deelnemers van RiseSmart het juist heel fijn vinden om vanuit hun eigen vertrouwde omgeving dit soort, soms zware, gesprekken te voeren. Bovendien scheelt het reistijd en kan je de gesprekken inplannen wanneer jou dat uitkomt. 

ervaringen met risesmart

Onze resultaten spreken voor zich. RiseSmart heeft wereldwijd al bewezen dat het 60% sneller werkt dan andere aanbieders, dankzij geavanceerde technieken en effectieve begeleiding. En 90% vindt een nieuwe uitdaging tijdens het traject. Een mooi bijkomend voordeel is dat  71% hetzelfde of zelfs een hoger salaris behoudt.

Je wilt natuurlijk zeker weten dat je in goede handen bent. Dat begrijpen wij heel goed! In deze video laten we daarom aan je zien hoe outplacementkandidaten het traject ervaren. 

onze aanpak.

 • individuele coaching.
  Of je nu nog weinig ervaring hebt of juist een ervaren 50-plusser bent, we koppelen je aan een vaste coach die écht bij je past. Met persoonlijke, online gesprekken zoeken jullie samen naar jouw ideale nieuwe match.
 • personal branding.
  Samen met de personal branding specialist stellen jullie een strak en opvallend cv op. Maar daar blijft het niet bij: de branding specialist helpt ook mee aan de motivatiebrief en geeft tips voor een passend Linkedin-profiel.

 • jobhunting.
  Relevante vacatures, evenementen en contactpersonen uitgezocht door een expert en snel in je inbox zodat je er bovenop zit. Zelfs verrassende vacatures, die je misschien over het hoofd zou zien, stuurt de coach jou door.

 • webinars en intervisie.
  Extra hulp of kennis nodig tijdens het traject? Geen probleem. Je kunt je aanmelden voor een breed aanbod aan webinars en intervisies.

 • de RiseSmart portal.
  24/7 toegang tot alle online trainingen en oefeningen in onze portal Spotlight. In deze portal zijn ook assessments, vacatures en leesmateriaal beschikbaar.

 • het alumniprogramma.
  Als kers op de taart krijgen de kandidaten na afronding van het outplacementtraject feedback op het cv, een jaarlijks gesprek met een coach én toegang tot de portal Spotlight.

onderdelen outplacementtraject:

 • voorlichtingsbijeenkomst

 • een oriënterend gesprek

 • het opstellen van het persoonlijk zoekprofiel

 • arbeidsmarktonderzoek: wat zoek ik en hoe ziet de arbeidsmarkt eruit?

 • het programma van Werk naar Werk (tussen de drie en twaalf maanden)

 • traject Zelfstandig ondernemerschap

 • netwerken

 • solliciteren

Elk outplacementtraject wordt op maat samengesteld en hoeft dus niet uit alle onderdelen te bestaan. 

bekijk de outplacementtrajecten van willem, liesbeth en ans