competenties zijn belangrijk

Competenties zijn onderliggende eigenschappen die invloed hebben op jouw gedrag. Het is handig om duidelijk in kaart te hebben welke competenties jij beheerst. Dan kun je deze vaardigheden zo goed mogelijk gebruiken en benadrukken. Ook is het handig om te weten welke competenties je minder beheerst. Je kunt eraan werken om deze te verbeteren.

onderscheiden met je competenties

Bepaalde competenties zeggen iets over jou. De een is beter in leiden en de ander zorgt voor creatieve ideeën. Bewust zijn van je competenties zorgt ervoor dat jij je kwaliteiten goed kunt omschrijven en hier waarschijnlijk ook voorbeelden van kunt geven. Zo kun je je onderscheiden van andere sollicitanten. Door competenties in anderen te herkennen, kun jij er binnen je werk of opleiding ook voor zorgen dat jullie je als team onderscheiden, doordat jullie competenties elkaar aanvullen en jullie samen een goed resultaat leveren.

de zeven competenties

Wil jij weten welke competentie bij jou aansluit? Klik hieronder op een of meerdere van de competenties en lees er meer over.