Diemen, 18 april 2019 – Randstad neemt afscheid van het traditionele bloemetje op secretaressedag. In plaats daarvan ontvangen ruim 500 flexwerkers die werken als secretaresse vandaag een attentie die nog jaren overeind staat: een boost in persoonlijke groei en ontwikkeling. Omgerekend stelt Randstad in totaal zo’n 10.000 trainingsuren ter beschikking.

Het initiatief begint met een feestelijke uitnodiging voor een landelijk evenement in juni en wordt opgevolgd met diverse trainingen verspreid over het jaar. Tijdens het evenement leren de secretaresses meer over veranderingen in het vak en hoe ze daar slim mee om kunnen gaan. Ook krijgen ze beter inzicht in hun eigen talenten en hoe zij zich als secretaresse verder kunnen ontwikkelen met het oog op de toekomst.

minimaal 10.000 trainingsuren voor secretaresses

Het startevenement is de opstap naar diverse trainingen waar de secretaresses uit kunnen kiezen. Een greep uit het aanbod:

  • onbeperkt toegang tot tientallen online trainingen via GoodHabitz voor het verbeteren van persoonlijke vaardigheden
  • training in digitale vaardigheden waarin deelnemers kennismaken met alle nieuwste tools die zij kunnen inzetten in hun werk om van toegevoegde waarde te blijven
  • toegang tot community events, waar secretaresses hun netwerk kunnen vergroten en geïnspireerd worden door interessante sprekers
  • deelname aan regelmatige intervisie sessies, waarbij secretaresses inspiratie opdoen en van elkaar leren
  • opleidingen op maat, die in samenspraak met secretaresses worden aangeboden; bijvoorbeeld HBO Office management, opleiding Engels, gesprekstechnieken, stakeholder management etc.

groei en ontwikkeling van mensen

Randstad doet dit om medewerkers verder te helpen in hun groei en ontwikkeling. Marjolein ten Hoonte, Directeur arbeidsmarkt en MVO bij Randstad Groep Nederland: “Wij vinden het niet alleen belangrijk dat mensen het nu naar hun zin hebben, maar investeren ook graag in loopbanen op lange termijn. De arbeidsmarkt en het secretaressevak veranderen snel. De trainingen die we aanbieden, geven niet alleen inzicht in talenten, maar maken ook duidelijk welke vaardigheden nodig zijn in de toekomst. Het maakt mensen bewuster van hun positie op de arbeidsmarkt.”