Diemen, 8 februari 2019 - Deze week verscheen een aflevering van het online televisieprogramma #BOOS waarin Randstad-uitzendkracht Andy te zien is. Ten onrechte wordt hierin door de makers gesuggereerd dat Randstad bewust reiskosten, waar uitzendkrachten recht op hebben, niet uitkeert. Voor de helderheid: Randstad betaalt alle onkostenvergoedingen waar uitzendkrachten recht op hebben.

In dit specifieke geval ging het over een reiskostenvergoeding. Andy wees ons erop dat hij naar zijn overtuiging als fietser hier ook recht op had. Maar op basis van de vergoedingsregeling was dit voor ons niet duidelijk. We zijn hierover in gesprek gegaan met de opdrachtgever. Uit die gesprekken bleek uiteindelijk dat Andy en zijn fietsende collega’s inderdaad ook recht hebben op een kilometervergoeding.

Daarom hebben we vorige week besloten dat Andy en zijn collega's al hun fietskilometers krijgen vergoed. De betrokken uitzendkrachten zijn hierover door middel van een e-mail geïnformeerd, nadat we Andy dit eerst in een persoonlijk gesprek hebben laten weten. Hij was erg blij met deze uitkomst. En wij zijn ook blij dat we er samen goed uitgekomen zijn met elkaar. En dat Andy en zijn collega's nu krijgen waar ze recht op hebben.

We waarderen het dat Andy hierin opgekomen is voor zijn rechten en die van zijn collega’s. Dankzij zijn oplettendheid hebben we deze vergissing voor iedereen recht kunnen zetten. Als dank hebben we hem een fiets cadeau gedaan. Een gebaar dat Andy erg heeft gewaardeerd.