Diemen, 28 januari 2019 – In Drenthe en Friesland start dit voorjaar een reeks aan technische opleidingen om het arbeidstekort in de regio op te vangen. Het gaat om opleidingen tot monteur, operator, verspaner, metaalbewerker en schilder. Initiatiefnemer Randstad werkt hierbij nauw samen met diverse opleiders, waaronder Verder in Techniek, Technicom, Schildersvakschool, ROC Friese Poort.
De intensieve samenwerking met gespecialiseerde partijen maakt het mogelijk versnelde opleidingen aan te bieden. Na afloop wacht deelnemers een baangarantie bij een bedrijf in de regio.  

Er is volop behoefte aan mensen met een technische achtergrond, iedereen is welkom de opleiding te starten. Bedrijven in techniek hebben te maken met een tekort aan arbeidskrachten. Dat blijkt ook uit de jaarlijkse lijst ‘Hottest Jobs”. Deze lijst geeft inzicht in de meest gevraagde functies in 2019, met ‘techniek’ als een van de koplopers.

zicht op baan en bedrijven ontzorgd

Randstad speelt in op de behoefte door maatwerkopleidingen aan te bieden in kansrijke beroepen, zoals techniek. Het mes snijdt aan twee kanten. Kandidaten hebben zicht op baangarantie en bedrijven worden ontzorgd. In samenwerking met andere opleiders faciliteert Randstad het opleidingstraject en helpt kandidaten bovendien met adviesgesprekken na te denken over hun toekomst en het uitstippelen van hun loopbaanpad.

werk gegarandeerd

Esther ten Have, opleidingsadviseur Vakschool Techniek: “Deze week en vorig jaar organiseerden we informatiebijeenkomsten voor kandidaten die op zoek waren naar een werk-leertrajecten in de techniek. Vorig jaar zijn 43 van de in totaal 110 geïnteresseerden gestart met een opleidingstraject via Randstad Vakschool Techniek. Alle 43 leerlingen hebben een werk/leerplek gevonden bij bedrijven in de regio. Dat is een mooi toekomstperspectief voor kandidaten.”

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een reeks opleidingen, waaronder Monteur, Operator A/B, CNC Verspaning, Schilder en Metaalbewerking. Ten Have: “Naast het creëren van een goede match tussen kandidaat en organisatie investeert Randstad voortdurend in de ontwikkeling van mensen. In een continue veranderende arbeidsmarkt is het namelijk van belang te blijven leren. Met een groot aanbod aan opleidingen en trainingen biedt Randstad via inhouse specialisten, in samenwerking met diverse opleiders, betere kansen op de arbeidsmarkt.

Startdata opleidingen 2019 (voor zover bekend):

  • 4 maart 2019: CNC verspaning (Emmen)
  • 18 maart 2019: Schilder (Assen)
  • 1 april 2019: Operator (Heerenveen)

aanmelden

Geïnteresseerden die zich willen aanmelden voor een opleiding in techniek kunnen zich aanmelden via de pagina van de Randstad Vakschool.