Hoi, ik ben Mario en kom oorspronkelijk uit Kroatië. Ik ben samen met mijn vriendin Petra een jaar geleden naar Duitsland verhuisd om hier te werken. Na 7 maanden heb ik de overstap gemaakt om via Randstad te gaan werken. Ik werk nu als magazijnmedewerker bij Foot Locker via Randstad en zit hier helemaal op mijn plek!

hoe ben je bij foot locker terechtgekomen? 

Ik heb een buurman die voor Foot Locker werkt. Hij was hier erg enthousiast over en vertelde over zijn goede ervaring met Randstad. Vervolgens ben ik zelf gaan googlen naar de mogelijkheden en ging het allemaal heel snel. Op een woensdag belde ik naar Randstad en liet weten dat ik interesse had. Donderdag ging ik al op sollicitatie en maandag mocht ik al beginnen bij Foot Locker. Zo snel kan het dus gaan haha. 

Hoe ziet jouw gemiddelde dag er uit bij foot locker? Neem ons mee. 

‘s Ochtends rijd ik samen met mijn vriendin weg van huis naar het magazijn van Foot Locker in Heijen. Na binnenkomst vertelt de supervisor ons op welke afdeling we allemaal gaan staan. Dit is heel dynamisch want we switchen steeds van afdeling. Dat maakt je werk ook erg afwisselend wat mij goed bevalt. E-commerce vind ik persoonlijk de leukste afdeling om te werken, maar ik heb bijvoorbeeld ook wel eens op ‘shipping’ gestaan. Iedereen is gedurende de dag ook erg behulpzaam en je krijgt vaker de vraag of je het leuk vindt waar je nu staat. Met de pauze gaat bijna iedereen naar de kantine, dus dat is heel gezellig. Bij lekker weer gaan we naar buiten met een kop koffie en vertellen we leuke verhalen in de zon.

wat is een belangrijke karaktereigenschap die je moet hebben om dit werk goed uit te voeren? 

Nou, je moet oplettend zijn. Je moet ervoor zorgen dat het juiste label op de juiste box komt om deze vervolgens te scannen. Bij multi-orders is het bijvoorbeeld belangrijk dat bestellingen samengevoegd worden, en gescand worden op een gezamenlijke barcode. Het is niet moeilijk, het is geen zwaar werk, maar je moet wel alert blijven.

wat zijn leuke aspecten aan je functie als magazijnmedewerker bij foot locker? 

Leuke aspecten, dat is eigenlijk heel verschillend. Mijn collega’s zijn leuk! Iedereen spreekt engels, we kunnen dus makkelijk communiceren. Het is easy going, ruimte voor een grapje. Die simpele dingen maken mijn werk erg leuk. En de tijd gaat zo ook lekker snel. Daarnaast is de baan ook erg afwisselend! Zoals ik al eerder zei, je wisselt steeds van werkplek waardoor het nooit gaat vervelen. 

en hoe is de werksfeer op de werkvloer? 

De werksfeer is gewoon top! Iedereen is vriendelijk, aardig, beleefd en behulpzaam. Dat is eigenlijk het allerbelangrijkste, je kunt op je collega’s en supervisors bouwen. Voor mij maakt dat het echt een hele relaxte plek om te werken.

heb je een specifieke training of opleiding gevolgd voordat je aan de slag kon gaan als magazijnmedewerker bij foot locker? 

Ja, ik heb een training gehad op de werkplek zelf van 2 of 3 weken, met een teamleider en trainer. Dus al werkende leerde je. Dit was een erg goede training vond ik zelf en het gaat in jouw eigen tempo. We kregen alles uitgelegd, maar ook als de trainer er niet was konden we iedereen uit het team vragen om hulp. Iedereen is heel behulpzaam op de werkvloer.

Check hier de opleidingen en trainingen in de logistiek.

hoe helpt randstad je met jouw verdere ontwikkeling? 

Ik ben nog steeds aan het leren, over machines, materialen etc. Ik ben natuurlijk pas 1,5 maand geleden begonnen dus ik wil eerst alles goed onder de knie hebben voor ik verder kijk. Voor nu vind ik het leuk waar ik zit en zit ik hier goed! Maar misschien dat ik na een jaar bij een andere functie in dit bedrijf solliciteer. Ook willen ze me opleiden voor EPT en hebben ze me hier een training voor aangeboden.

Check hier de opleidingen en trainingen in de logistiek.

wat maakt werken bij foot locker uniek? 

Bij deze vraag moet ik meteen aan de ‘home sale’ denken. Ik het het zelf nog niet meegemaakt, maar ik hoor hier veel goede verhalen over! Een keer in het jaar kun je bij Foot Locker goedkoop sneakers, t shirts en spullen kopen. Voor jezelf, maar ook voor je familie bijvoorbeeld. Dat is echt wel een leuke bijkomstigheid die je bij andere bedrijven niet zo snel hebt haha.

hoe bevalt het werken bij foot locker via randstad? 

Het bevalt goed! Bij Randstad helpen ze wanneer ik het nodig heb en zijn erg flexibel. Vorige week had ik bijvoorbeeld een verjaardag. Toen heb ik contact gezocht met Randstad en hebben ze het voor me geregeld. Op een maandag zou dat wel wat lastiger zijn, want dan is het heel druk omdat er veel orders op zaterdag en zondag binnenkomen. Op andere dagen is dat geen probleem. Ook zijn ze heel flexibel in het rooster. We hebben een app en kunnen voor dinsdag aangeven welke dagen we de de week erna willen werken. Toen ik hier kwam werken merkte ik dat ik werken op zaterdag heel leuk vind. Ik had namelijk veel vrije tijd over en op de zaterdag krijg je 150% betaald. Dus dat tikt lekker aan! Maar je kan in de app ook aangeven als je een dag niet wilt komen werken. Daarnaast betalen ze goed en is het werken bij Foot Locker heel dynamisch, omdat je op verschillende afdelingen kunt werken, voor mij 'the fun part’! Er is altijd wel iets te doen. En natuurlijk de werksfeer en collega’s niet te vergeten. Ik ben er pas net, maar het valt me op dat iedereen met een glimlach op z'n gezicht rondloopt!

> naar alle foot locker vacatures
> naar alle logistieke vacatures
> naar alle magazijnmedewerker vacatures

veelgestelde vragen over magazijnmedewerkers

 • wat doet een magazijnmedewerker?

  Als magazijnmedewerker heb je veel verschillende taken in het magazijn. Je neemt goederen aan en zorgt dat ze op de juiste plek in het magazijn komen. Daarnaast hou je ook nog eens netjes de administratie bij en help je bij het laden en lossen van de binnenkomende goederen. Meer weten over een baan als magazijnmedewerker? Lees er hier alles over!

 • wat verdien je gemiddeld als magazijnmedewerker?

  Het salaris van een magazijnmedewerker verschilt per bedrijf, ervaring, en het aantal uren dat je werkt. Kijk snel wat jij kan verdienen met onze salarischecker! Daarnaast werk je als magazijnmedewerker bijna altijd in ploegendiensten. Daardoor krijg je nog een flinke toeslag op je salaris. Lees hier meer over werken als magazijnmedewerker en wat je taken precies zijn.

 • heb je ervaring nodig om magazijnmedewerker te worden?

  Om magazijnmedewerker te worden, heb je geen ervaring nodig. Het is dus een mooie instapfunctie als je aan de slag wilt in de logistieke sector! Heb je al eerder in de logistiek gewerkt? Dan is dat mooi meegenomen, ook dan is er zeker werk voor je in het magazijn. Lees hier alles over een baan als magazijnmedewerker.

  Check hier de opleidingen en trainingen in de logistiek.

 • is magazijnmedewerker zijn hard werken?

  Een baan als magazijnmedewerker kan soms flink aanpoten zijn. De goederen zijn best zwaar en je bent de hele dag fysiek zwaar werk aan het doen. Maar dat betekent wel: je hoeft na werk niet meer naar de sportschool! Lees hier alles over werken als magazijnmedewerker en wat je precies gaat doen.

 • aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als magazijnmedewerker?

  Om magazijnmedewerker te worden, heb je meestal geen specifieke opleiding nodig, maar sommige werkgevers vragen wel om een VCA-diploma of een heftruckcertificaat. En verder is het vooral belangrijk dat je van aanpakken weet. Lees hier alles over werken als magazijnmedewerker.

 • welke vaardigheden ontwikkel ik met een baan als magazijnmedewerker?

  Met een baan als magazijnmedewerker word je nog fitter dan je al bent. Je verplaatst namelijk de hele dag door zware goederen naar de juiste plek in het magazijn. Verder train je je nauwkeurigheid en word je steeds sneller in je werk. Lees hier alles over werken als magazijnmedewerker, bekijk wat je precies gaat doen en check aan welke eisen je moet voldoen!

 • hoe moet ik solliciteren op een magazijnmedewerker vacature?

  Solliciteren als magazijnmedewerker is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig jouw cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!