dit is waarom klanten voor randstad kiezen:

 • divers ICT personeel beschikbaar
 • lokale marktkennis door landelijk netwerk
 • snelle actie door uitgebreide database
 • wervingsproces ontzorgd voor meer focus op kernactiviteiten
 • flexibele inzet als uitzendkracht of vaste medewerker

hoe werven we het ict personeel?

Op zoek naar ICT talent? Wij hebben een grote database met 1,5 miljoen gekwalificeerde kandidaten, inclusief ICT professionals. Met slimme technologie en lokale expertise vinden we de perfecte match, waar je ook bent. Jouw vacature wordt gepromoot op ons drukbezochte jobboard met 1,4 miljoen maandelijkse bezoekers en op platforms zoals Indeed, Monsterboard en Nationale Vacaturebank. We selecteren zorgvuldig de beste kandidaten die aan jouw behoeften voldoen.

het selecteren we het beste ict personeel? 

In de altijd veranderende techwereld staan onze medewerkers nooit stil. Ons uitgebreide netwerk omvat IT-support, applicatie-, netwerk- en systeembeheerders met passende opleidingen en vaardigheden. Onze kandidaten hebben minstens een mbo 3-niveau en zijn leergierig. Top-ICT'ers zijn logische denkers, bezitten relevante certificaten en kennen specifieke programmeertalen. Ze verwachten snel respons, dus onderhouden we directe contacten en leiden we een intensief wervingsproces.

We matchen kandidaten op criteria als beschikbaarheid, voorkeuren, vaardigheden (zowel technisch als persoonlijk). Hierbij combineren we online en offline methoden voor snelle ondersteuning.

Bovendien scholen we gemotiveerde individuen om tot IT-professionals. Gezien de groeiende vraag en schaarste aan IT-experts bieden we omscholingstrajecten van 4 tot 6 maanden. Hiermee kunnen ze direct bij jou aan de slag als volwaardige IT'ers.

Aangezien ICT nooit stilstaat, blijven onze kandidaten bijleren via cursussen en opleidingen. Zo heb jij altijd personeel met actuele kennis.

netwerk-,systeem- of applicatiebeheerder gezocht? Voor deze ICT functies staan we klaar:

 • IT support

 • Applicatie beheerder

 • Systeembeheerder

 • Netwerkbeheerder

Staat jouw ICT functie er niet tussen? Of heb je een andere vraag? Neem contact op. Wij gaan elke uitdaging aan!

talent als uitzendkracht of in vaste dienst?

Of je nu op zoek bent naar een medewerker vast in dienst of flexibel als uitzendkracht, jij bepaalt. Randstad helpt je bij beide opties. Twijfel je welke optie het beste bij jouw bedrijf of vacature past? Neem dan contact met ons op, wij adviseren je graag.

talent zelf aandragen via payroll?

Wil je zelf je talenten selecteren, werven en begeleiden maar de risico’s en juridische verplichtingen van het werkgeverschap uitbesteden? Lees hier hoe payrolling je hierbij kan helpen!

deze bedrijven gingen je voor

Randstad voorziet door heel Nederland klanten van IT personeel. Bij zowel kleine als grote bedrijven. Benieuwd naar welke klanten voor ons kiezen? Deze klanten gingen je al voor: 

 

deze bedrijven kiezen voor randstad

vraag je je af wat een ICT'er via randstad kost?

Geen zorgen, onze kosten zijn op maat gemaakt en gebaseerd op de opdracht en het bruto uurloon van de uitzendkracht. Dit wordt weergegeven als een omrekenfactor die de functieschaarste weerspiegelt. Jij kiest het bruto uurloon en samen met de omrekenfactor berekenen we het uurtarief. Dit tarief verschilt per persoon, functie en opdrachtduur. Alles is inclusief sociale lasten, vakantiegeld, -dagen en pensioen. Reis- en onkosten en toeslagen zijn niet inbegrepen. Je betaalt alleen voor gewerkte uren, dus geen kosten als er geen resultaat is. Eerdere prijsafspraken blijven gelden. Gemakkelijk toch?

nieuwsgierig naar een voorbeeld?

Bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur (excl. btw). Bijvoorbeeld: Een bruto uurloon van €15,50 met een omrekenfactor van 2 komt neer op kosten van €31 per gewerkt uur (excl. btw).

Meer informatie over tarieven vind je hier.

veelgestelde vragen

 • hoe werven we talent voor je ict klus?

  We hebben een database vol met gekwalificeerde kandidaten; 1,5 miljoen kandidaten om precies te zijn. Onze adviseurs matchen deze kandidaten aan je vacature met de hulp van slimme technologie en expertise van lokale collega’s. 

  De kandidaten worden gekoppeld op basis van een aantal criteria. Denk hierbij aan beschikbaarheid, voorkeuren, capaciteiten, hard skills en soft skills. Zo combineren we online met offline om jou zo snel mogelijk te helpen.

  Ondertussen plaatsen we je vacature ook door op ons eigen jobboard. Met 1,4 miljoen bezoekers per maand is dat één van de meest bezochte jobboards van Nederland. Om je vacature zo breed mogelijk uit te zetten kan het zijn dat we je vacature ook nog doorplaatsen naar externe jobboards, zoals Indeed, Monsterboard of Nationale Vacaturebank. Uit de sollicitaties selecteren we de beste kandidaten die passen bij je vacature. 

  meld je vacature aan

 • wat als ik zelf iemand in dienst wil nemen?

  Dat is zeker mogelijk! Dit kan op 2 verschillende manieren:

  directe werving & selectie

  We nemen de volledige werving en selectie voor je uit handen. Zodra we een aantal geschikte talenten hebben gevonden stellen we die aan je voor. Jij kiest vervolgens zelf je ideale match. Match gevonden? Dan start de medewerker direct bij jouw organisatie in loondienst. Hiervoor vragen we een overname fee. Directe werving & selectie betekent voor jou:

  • geen zorgen bij het zoeken en selecteren van kandidaten; 
  • een kwalitatieve match voor een aantrekkelijk tarief;
  • no cure, no pay

  uitgestelde werving & selectie

  Dit houdt in dat de werknemer start op uitzend- of detacheringsbasis via ons bij jouw organisatie. Vervolgens kun je hem of haar wanneer je maar wilt overnemen, tegen betaling van een overname fee. Deze vorm van dienstverlening betekent voor jou:

  • de mogelijkheid om te zien of de medewerker binnen je organisatie past;
  • een proeftijd zonder risico’s;
  • je kiest zelf wanneer je de werknemer in dienst neemt.

  Wil je gebruik maken van Werving & Selectie? Meld je vacature hier aan

  Benieuwd naar de kosten van W&S? Lees meer. 

 • wat kost het inhuren van een ict personeel via randstad?

  De uiteindelijke kosten die je betaalt zijn altijd maatwerk. We kunnen de kosten pas vaststellen, als we we de opdracht details van de uitzendkracht kennen en weten wat het bruto uurloon van de uitzendkracht is. 

  De kosten die je betaalt drukken we uit in een omrekenfactor. De hoogte van de omrekenfactor wordt door ons bepaald op basis van de schaarste van het gevraagde functieprofiel. Als inhurende partij, ben jij degene die bepaalt wat de uitzendkracht bruto per uur verdient. Op basis van de omrekenfactor en het bruto uurloon van de uitzendkracht wordt een uurtarief voor de uitzendkracht berekend. De kosten kunnen daarom verschillen per uitzendkracht, per functie en duur van de opdracht.

  Verder zit alles (behalve de BTW, eventuele reiskosten, onkostenvergoedingen en toeslagen) bij de prijs inbegrepen. Denk hierbij aan de sociale lasten, vakantiegeld en -dagen en het pensioen van de werknemer. Je betaalt alleen voor de gewerkte uren van de werknemer. Dus no cure, no pay. 

  Heb je al eerder met ons samengewerkt? Dan nemen we de prijsafspraken daarvan gewoon over. Wel zo fijn, toch?

  hoe bereken je de kosten van een uitzendkracht?

  Een rekensom: bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur exclusief btw.

  Voorbeeld berekening:
  Een ICT medewerker krijgt een bruto uurloon: € 15,50
  De omrekenfactor is: 2
  Kosten die je betaalt voor de uitzendkracht is €15,50 x 2 = € 31 per gewerkt uur, exclusief btw.

   

  lees hier meer over de kosten van een uitzendkracht

 • wat is het salaris van een ict medewerker?

  Via onze salarischecker kunnen we het gemiddelde salaris berekenen van honderden functies. Ook die van een ict medewerker. 

  Het gemiddelde bruto uurloon van een ICT helpdeskmedewerker  is € 2.412,- per maand op basis van een 40 urige werkweek. 

  Het gemiddelde bedrag is geschat op basis van 247 Randstad banen. Leeftijd, locatie, vakantiegeld of eventuele bonussen zijn hierin niet meegenomen.

  Let op! Het bedrag is een indicatie. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het bedrag.

 • ik heb een vacature. Hoe kan ik die direct aanmelden?

  Een passend advies. Dit is hoe het werkt: 

  stap 1. gratis je vacature aanmelden

  Het begint allemaal bij het aanmelden van je vacature. Deze aanmelding is helemaal gratis: je betaalt pas zodra je nieuwe medewerker aan de slag gaat. Wil je de medewerker zelf in dienst nemen? Geen probleem. We bespreken de tarieven later aan de telefoon.

  stap 2. we nemen contact met je op

  Binnen één werkdag bellen we je op om samen met jou de aanmelding door te nemen. Wat zijn jouw wensen en heb je vragen? We bespreken dit met elkaar en komen met een passend advies. Tijdens dit gesprek gaan we ook dieper in op het proces, bespreken we de tijdsindicatie van de vervolgstappen, en stellen we een offerte voor je op. In het gesprek kijken we samen naar jouw behoefte.

  stap 3. we selecteren de beste kandidaten voor je

  Na ons kennismakingsgesprek gaan we aan de slag met het vinden van de beste kandidaten. Met behulp van slimme algoritmes zoekt onze lokale vestiging/adviseur in onze database van 1,5 miljoen gekwalificeerde kandidaten naar de juiste talenten. Bovendien heeft Randstad een breed netwerk van vestigingen door het hele land, wat betekent dat we gespecialiseerd personeel in alle vakgebieden kunnen bieden, zowel vast als tijdelijk. We hebben persoonlijk contact gehad met al deze talenten, zodat we jou het beste van het beste kunnen aanbieden. Zodra we de perfecte matches hebben gevonden stellen we de talenten direct aan je voor. 

  stap 4. kies jouw ideale match

  Nu is de keuze aan jou: welke kandidaten selecteer je? Nodig deze kandidaat uit voor een gesprek of neem ‘m meteen aan! 

  stap 5. starten maar!

  Heb je de juiste werknemer voor jouw vacature gevonden? Mooi, dan maken we het officieel! Je vult de definitieve gegevens in en wij regelen de rest. Zo kan de werknemer beginnen en is je vacature vervuld!

  meld je vacature aan

 • ik wil graag persoonlijk advies. Hoe kan ik contact opnemen?

vul het contactformulier in

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Randstad gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement.