dit zijn de redenen waarom klanten kiezen voor randstad:

 1. we bieden het meest uitgebreide aanbod aan transport personeel
 2. met ons landelijk netwerk zijn we vertrouwd met de lokale arbeidsmarkten
 3. dankzij onze omvangrijke database kunnen we snel schakelen
 4. door onze totale ondersteuning in recruitment houd je kostbare tijd over voor de kernactiviteiten van je bedrijf
 5. we bieden flexibiliteit, zowel voor het inzetten van personeel als uitzendkrachten als voor vaste dienstverbanden

Bij ons ben je in goede handen!

hoe werven we het transport personeel?

Bij ons heb je toegang tot een schat aan talent - maar liefst 1,5 miljoen gekwalificeerde kandidaten, waaronder veel transport personeel. Met behulp van slimme technologie en lokale marktkennis, matchen we deze kandidaten perfect met jouw vacature, ongeacht waar die zich bevindt. We ondersteunen je overal.

Je vacature wordt ook op ons eigen drukbezochte jobboard geplaatst, dat maandelijks door 1,4 miljoen mensen wordt bezocht. En om een nog breder publiek te bereiken, delen we je vacature met andere grote jobboards zoals Indeed, Monsterboard en Nationale Vacaturebank.

Uit de sollicitanten selecteren we zorgvuldig de beste kandidaten die perfect aansluiten bij jouw vacature.

hoe seleceteren we de beste chauffeurs?

We weten net als jij: goede chauffeurs vinden is niet makkelijk. Het werk is zwaar met vaak wisselende werktijden. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Daarom werken we constant nieuwe flexkrachten in, die bereid zijn om soms meer dan 40 uur te werken om zo jouw transport- en koerierswerk gedaan te krijgen.  

Daarom doen we er alles aan om altijd een goed gevulde pool met flexibele koeriers, bus-, en vrachtwagenchauffeurs klaar te hebben staan. We trekken talentvolle en gemotiveerde chauffeurs aan via aantrekkelijke opleidingsprogramma’s en leiden zo constant goed geschoolde bestuurders op. 

Onze chauffeurs en koeriers:

 • zijn flexibel in hun werktijden 

 • hebben altijd de juiste rijbewijzen op zak

 • werken op specifieke tijden wanneer dat nodig is

 • worden altijd nageschoold voor code 95

 • willen ook graag voor langere tijd bij dezelfde organisatie werken. 

Randstad verzorgt daarnaast ook:

 • de salarisadministratie 

 • compliance

 • HR-taken

 • de planning 

Zo zijn deze zaken altijd snel op orde en geregeld! Dus ben je op op zoek naar een transport medewerker die tijdelijk voor je komt rijden of zoek je juist iemand voor de langere termijn? We helpen je graag bij je zoektocht naar geschikte chauffeurs. Of je nu flexibel of vast je team wilt uitbreiden. Stuur je vacature in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

welke bedrijven werken met randstad?

Iedere week werken er 1250 transport medewerkers via Randstad bij verschillende bedrijven, zoals: 

We begeleiden onze kandidaten persoonlijk en weten daardoor welke kandidaten bij jouw bedrijf passen. Al onze chauffeurs zijn altijd geschoold met code 95. Door onze gespecialiseerde transportafdeling zijn er dagelijks ruim 50 mensen bezig om chauffeurs te werven, op te leiden en organisaties te adviseren op het gebied van cao’s en tekorten op de markt. 

vrachtwagenchauffeur gezocht?

Op zoek naar een vrachtwagenchauffeur? Of je nou chauffeurs met rijbewijs C of CE zoekt, we hebben ze voor je klaarstaan. We zorgen ervoor dat onze chauffeurs, in flexibele of vaste dienst, worden ingewerkt voor jouw organisatie, zodat ze direct aan de slag kunnen. Meld direct je vacature voor vrachtwagenchauffeurs aan.

buschauffeur gezocht? 

Een betrouwbare lijnbus- of touringcarchauffeur rijdt volgens de nieuwe Richtlijn Vakbekwaamheid en heeft de verplichte nascholingsuren voor buschauffeurs gevolgd. Daarom zijn deze zaken onderdeel van onze BBL-opleiding. Hierdoor voldoen al onze buschauffeurs altijd aan al deze eisen. En natuurlijk hebben ze hun rijbewijs D op zak. Meld je vacature aan als je een gekwalificeerde buschauffeur nodig hebt. 

koerier gezocht?

Goede koeriers en pakketbezorgers zijn onmisbaar binnen organisaties. Zeker nu de lockdown ervoor heeft gezorgd dat iedereen aan het online shoppen en bestellen is geslagen. We hebben altijd chauffeurs klaarstaan die vast of flexibel voor je komen werken. Dus koeriers tekort? Stuur je vacature in en geef aan of je alleen bezorgers met rijbewijs B of juist met BE nodig hebt. 

Staat jouw transport vacature er niet tussen? Heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder. Neem contact op.

gekwalificeerd talent voor jouw transportklus

In de transport is betrouwbaarheid van groot belang. Kunnen bouwen op je transport medewerkers en chauffeurs is daarom een must. Uiteraard letten wij hierop tijdens de selectieprocedure. Bij de werving en selectie gaan we precies op zoek naar de chauffeur die jij nodig hebt. Daarnaast kijken we ook naar de fysieke gesteldheid. Het chauffeursschap vraagt flink wat van je lichaam en daar moet je als kandidaat op voorbereid zijn. 

Ook controleren we of je potentiële chauffeur of koerier in het bezit is van de juiste rijbewijzen en voldoet aan de code 95. Het is noodzakelijk deze elke 5 jaar te vernieuwen door middel van scholing. Wij voorzien onze medewerkers van deze scholing zodat hun papieren altijd up to date zijn. Heeft een kandidaat nog niet het juiste rijbewijs? Dan kunnen wij de opleiding verzorgen.

chauffeurs opleiden

We leiden chauffeurs in alle soorten en maten op en werken ze op voorhand in binnen je organisatie. Zo heb je altijd een vaste instroom van betrouwbare bus- en vrachtwagenchauffeurs. 

Samen met de overheid hebben wij de mogelijkheid om opleidingen en omscholingstrajecten tot chauffeur heel aantrekkelijk te maken voor iedereen die twijfelt om op de wagen of bus te stappen. Iedereen die een opleiding tot vrachtwagen- of buschauffeur wilt volgen, krijgt namelijk een derde vergoed van ons, een derde van het Rijk en een derde moeten ze zelf betalen. Zo houden we de instroom hoog en onze pool aan chauffeurs groot. Na de opleiding blijven chauffeurs minimaal één jaar bij ons in dienst. Daarna kan er gekeken worden of iemand bij een opdrachtgever in vaste dienst wil treden. Lees hier meer over opleidingsmogelijkheden met Randstad!

Dit is ook interessant voor bijvoorbeeld jouw magazijnmedewerkers of andere logistieke medewerkers die willen doorgroeien naar chauffeur. Neem contact op als je meer wilt weten over de mogelijkheden van opleiden. 

heftruck- en reachtruckchauffeur opleiden

Ook is er de mogelijk om via Randstad kosteloos cursussen voor reach- en heftruckchauffeurs aan te bieden aan je personeel. Zo heb je altijd medewerkers met de juiste certificaten op de werkvloer.  

talentvolle chauffeurs als uitzendkracht of in vaste dienst?

Of je nu op zoek bent naar een zzp-medewerker, vast in dienst of flexibel als uitzendkracht, jij bepaalt. Randstad helpt je bij beide opties. Twijfel je welke optie het beste bij jouw bedrijf past? Neem dan contact met ons op, we adviseren je graag.

talent zelf aandragen via payroll

Wil je zelf je talenten selecteren, werven en begeleiden maar de risico’s en juridische verplichtingen van het werkgeverschap uitbesteden? Lees hier hoe payrolling je hierbij kan helpen!

kosten van een transport personeel via randstad:

De uiteindelijke kosten zijn op maat gemaakt en afhankelijk van verschillende factoren. De kosten worden bepaald zodra we de opdrachtdetails van de uitzendkracht kennen en het bruto uurloon van de uitzendkracht is vastgesteld. Deze kosten worden uitgedrukt in een omrekenfactor, gebaseerd op de functieschaarste.

Als opdrachtgever bepaal jij het bruto uurloon van de uitzendkracht. De omrekenfactor en het bruto uurloon leiden tot het uurtarief van de uitzendkracht. Kosten kunnen variëren per uitzendkracht, functie en opdrachtduur.

Inclusief in de prijs zijn sociale lasten, vakantiegeld, vakantiedagen en pensioen van de werknemer (exclusief BTW, reiskosten, onkostenvergoedingen en toeslagen). Betaling is alleen voor de gewerkte uren – no cure, no pay.

Bestaande prijsafspraken kunnen worden overgenomen bij voorgaande samenwerkingen. Bereken de kosten met: bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur (exclusief btw).

Voorbeeldberekening:

 • Bruto uurloon voor een transport medewerker: € 13,50
 • Omrekenfactor: 2,5
 • Kosten per gewerkt uur: € 13,50 x 2,5 = € 33,75 (exclusief btw).

Meer informatie over tarieven is beschikbaar via onze tarievenpagina.

veelgestelde vragen

 • hoe werven we talent voor je transport klus?

  Bij Randstad beschikken we over een grote bron van talent: 1,5 miljoen hoogwaardige kandidaten die vol enthousiasme klaarstaan om aan het werk te gaan. Met behulp van geavanceerde technologie en diepgaand inzicht in lokale arbeidsmarkten, koppelen we deze talenten aan jouw vacature, ongeacht of deze zich bevindt in het bruisende hart van de Randstad of in het noordelijke Groningen.
  We presenteren jouw vacature ook op ons drukbezochte jobboard, dat maandelijks door 1,4 miljoen mensen wordt bezocht. En om een nog bredere groep potentiële kandidaten te bereiken, zorgen we ervoor dat je vacature ook verschijnt op externe jobboards zoals Indeed, Monsterboard en Nationale Vacaturebank. Tijdens deze activiteiten nemen we de tijd om zorgvuldig de allerbeste kandidaten te selecteren uit de binnenkomende sollicitaties, degenen die naadloos aansluiten bij jouw vacature.

  meld je vacature aan

 • wat als ik zelf iemand in dienst wil nemen?

  Dat is zeker mogelijk! Dit kan op 2 verschillende manieren:

  directe werving & selectie

  We nemen de volledige werving en selectie voor je uit handen. Zodra we een aantal geschikte talenten hebben gevonden stellen we die aan je voor. Jij kiest vervolgens zelf je ideale match. Match gevonden? Dan start de medewerker direct bij jouw organisatie in loondienst. Hiervoor vragen we een overname fee. Directe werving & selectie betekent voor jou:

  • geen zorgen bij het zoeken en selecteren van kandidaten; 
  • een kwalitatieve match voor een aantrekkelijk tarief;
  • no cure, no pay

  uitgestelde werving & selectie

  Dit houdt in dat de werknemer start op uitzend- of detacheringsbasis via ons bij jouw organisatie. Vervolgens kun je hem of haar wanneer je maar wilt overnemen, tegen betaling van een overname fee. Deze vorm van dienstverlening betekent voor jou:

  • de mogelijkheid om te zien of de medewerker binnen je organisatie past;
  • een proeftijd zonder risico’s;
  • je kiest zelf wanneer je de werknemer in dienst neemt.

  Wil je gebruik maken van Werving & Selectie? Meld je vacature hier aan

  Benieuwd naar de kosten van W&S? Lees meer. 

 • wat kost het inhuren van transport personeel via randstad?

  benieuwd hoeveel transport personeel via randstad kost?

  De kosten voor transport personeel bij Randstad zijn altijd op maat gemaakt. Ze worden bepaald nadat we de opdrachtdetails van de uitzendkracht kennen, inclusief het bruto uurloon. We gebruiken een omrekenfactor die gebaseerd is op de schaarste van het functieprofiel. Jij bepaalt als opdrachtgever het bruto uurloon van de uitzendkracht. Met behulp van een omrekenfactor en het bruto uurloon berekenen we het uurtarief voor de uitzendkracht. De kosten kunnen variëren per uitzendkracht, functie en opdrachtduur.

  Het tarief omvat alle aspecten behalve BTW, mogelijke reiskosten, onkostenvergoedingen en toeslagen. Hieronder vallen sociale lasten, vakantiegeld, vakantiedagen en pensioen van de werknemer. Betaling is alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren. Ons motto is "no cure, no pay".

  Heb je eerder met ons samengewerkt? Dan nemen we graag de eerdere prijsafspraken over. Dat maakt het allemaal een stuk overzichtelijker.

  hoe bereken je de kosten van een uitzendkracht?

  Een rekensom: bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur exclusief btw.

  Hierbij een kort voorbeeld::
  Een transport medewerker krijgt een bruto uurloon: € 14,50
  De omrekenfactor is: 2,5
  Kosten die je betaalt voor de uitzendkracht is €14,50 x 2,5 = € 36,25 per gewerkt uur, exclusief btw.

   

  lees hier meer over de kosten van een uitzendkracht

 • wat is het salaris van een transport medewerker?

  Via onze salarischecker kunnen we het gemiddelde salaris berekenen van honderden functies. Ook die van een transport medewerker. 

  Het gemiddelde bruto loon van een transport medewerker is € 2526,- per maand op basis van een 40 urige werkweek. 

  Het gemiddelde bedrag is geschat op basis van 2777 Randstad banen. Leeftijd, locatie, vakantiegeld of eventuele bonussen zijn hierin niet meegenomen.

  Let op! Het bedrag is een indicatie. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het bedrag.

 • ik heb een vacature. Hoe kan ik die direct aanmelden?

  Een passend advies. Dit is hoe het werkt: 

  stap 1. gratis je vacature aanmelden

  Het begint allemaal bij het aanmelden van je vacature. Deze aanmelding is helemaal gratis: je betaalt pas zodra je nieuwe medewerker aan de slag gaat. Wil je de medewerker zelf in dienst nemen? Geen probleem. We bespreken de tarieven later aan de telefoon.

  stap 2. we nemen contact met je op

  Binnen één werkdag bellen we je op om samen met jou de aanmelding door te nemen. Wat zijn jouw wensen en heb je vragen? We bespreken dit met elkaar en komen met een passend advies. Tijdens dit gesprek gaan we ook dieper in op het proces, bespreken we de tijdsindicatie van de vervolgstappen, en stellen we een offerte voor je op. In het gesprek kijken we samen naar jouw behoefte.

  stap 3. we selecteren de beste kandidaten voor je

  Na ons kennismakingsgesprek gaan we aan de slag met het vinden van de beste kandidaten. Met behulp van slimme algoritmes zoekt onze lokale vestiging/adviseur in onze database van 1,5 miljoen gekwalificeerde kandidaten naar de juiste talenten. Bovendien heeft Randstad een breed netwerk van vestigingen door het hele land, wat betekent dat we gespecialiseerd personeel in alle vakgebieden kunnen bieden, zowel vast als tijdelijk. We hebben persoonlijk contact gehad met al deze talenten, zodat we jou het beste van het beste kunnen aanbieden. Zodra we de perfecte matches hebben gevonden stellen we de talenten direct aan je voor. 

  stap 4. kies jouw ideale match

  Nu is de keuze aan jou: welke kandidaten selecteer je? Nodig deze kandidaat uit voor een gesprek of neem ‘m meteen aan! 

  stap 5. starten maar!

  Heb je de juiste werknemer voor jouw vacature gevonden? Mooi, dan maken we het officieel! Je vult de definitieve gegevens in en wij regelen de rest. Zo kan de werknemer beginnen en is je vacature vervuld!

  meld je vacature aan

 • ik wil graag persoonlijk advies. Hoe kan ik contact opnemen?

snel ontdekken wat we kunnen doen?

Wil je praten over uitdagingen of meer over onze diensten en aanpak weten? Plan een digitaal gesprek met onze adviseurs. Neem contact op via het formulier hieronder. We reageren binnen één werkdag om samen een oplossing te vinden.

vul het contactformulier in

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Randstad gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement.