dit is waarom bedrijven voor ons kiezen:

 • we hebben het grootste aanbod horeca en catering personeel

 • we hebben een landelijk netwerk en kennen de lokale arbeidsmarkt

 • we schakelen snel dankzij onze grote database

 • door volledige ontzorging van jouw recruitment hou je meer tijd over voor de core-business

 • we bieden flexibiliteit om personeel in te zetten als uitzendkracht of vast in dienst

het beste horecapersoneel gezocht?

Wil je flexibel of vast extra horecapersoneel inhuren? Waar of wanneer je ook op zoek bent naar horecapersoneel, Randstad staat 24/7 voor je klaar. We gaan graag de uitdaging met je aan zodat jij gemakkelijk kan op- en afschalen met personeel. We nemen de hele werving en selectie voor je uit handen, en zorgen ervoor dat je keuze hebt uit de beste horeca talenten bij jou in de regio.

Ook leiden we het personeel op waar nodig en zorgen wij voor een goede briefing vooraf. Wet- en regelgeving rondom de inzet van je personeel ingewikkeld? Samen zorgen we ervoor dat je bedrijf zich aan alle HR wetgeving houdt én alles soepel blijft lopen. Wij zorgen van a tot z voor geschikt horecapersoneel, zo kun jij je volledig op je eigen werk richten.

hoe vinden we de juiste horeca medewerker?

In onze database hebben we 1,5 miljoen gekwalificeerde kandidaten, waaronder ruim horeca personeel. Met slimme technologie en lokale expertise matchen we deze kandidaten met jouw vacature, of het nu in de Randstad of Eindhoven is. We staan altijd voor je klaar. We delen jouw vacature op ons drukbezochte jobboard met 1,4 miljoen maandelijkse bezoekers. We kunnen deze ook plaatsen op externe jobboards zoals Indeed, Monsterboard of Nationale Vacaturebank, om nog meer kandidaten te bereiken. We selecteren de beste kandidaten uit de sollicitaties die passen bij jouw vacature.

hoe selecteren we jouw horeca medewerker?

Voor horeca functies is betrouwbaarheid essentieel. Onze kandidaten worden zorgvuldig gescreend op:

 • relevante ervaring
 • opleidingen
 • persoonlijkheid

Met persoonlijkheid bedoelen we de match met jouw bedrijf. Een goede klik van beide kanten is cruciaal voor een succesvolle plaatsing. Gastvrij personeel met een open uitstraling: dat is waar elke horecaondernemer van droomt! Alle kandidaten die we aan je voorstellen hebben een gastvrij horecahart, zodat ze meteen bij jou aan de slag kunnen. Tijdens een uitgebreide screening spreken we de talenten persoonlijk. We selecteren daarnaast onze kandidaten op spontaniteit en gedrevenheid. Daardoor zijn ze zeker geschikt voor jouw functie! Hoe wij deze kwaliteiten herkennen? Al onze consultants hebben ervaring in de prachtige horeca branche! Zo maken we snel een passende match, bespaar jij tijd in je zoektocht en ben je verzekerd van een goede match.

Zijn beide partijen tevreden? Geweldig! We blijven in contact en ondersteunen de nieuwe medewerker in zijn of haar ontwikkeling en prestaties.

kok, afwasser, barista of barmedewerker gezocht? We staan voor elke functie binnen de horeca klaar:

 • cateringmedewerker

 • medewerker bediening

 • barista

 • host / hostess

 • keukenhulp

 • zelfstandig werkend kok & hulpkok

 • afwasser

 • steward

 • barmedewerker

Staat jouw horeca functie er niet tussen? Of heb je een andere vraag? Neem contact op. Wij gaan elke uitdaging aan! 

talent als uitzendkracht of in vaste dienst?

Of je nu op zoek bent naar een medewerker vast in dienst of flexibel als uitzendkracht, jij bepaalt. Randstad helpt je bij beide opties. Twijfel je welke optie het beste bij jouw bedrijf of vacature past? Neem dan contact met ons op, wij adviseren je graag.

talent zelf aandragen via payroll?

Wil je zelf je talenten selecteren, werven en begeleiden maar de risico’s en juridische verplichtingen van het werkgeverschap uitbesteden? Lees hier hoe payrolling je hierbij kan helpen!

deze bedrijven gingen je voor

Randstad koppelt horecapersoneel aan bijna 400 klanten door het hele land. We helpen kleine en grote bedrijven aan horecapersoneel en wekelijks werken er meer dan 3000 horecatoppers via Randstad. Elke dag staan we klaar voor honderden diverse bedrijven verspreid over heel Nederland. We hebben al met talloze geweldige klanten samengewerkt bij Randstad. Hier zijn een paar bedrijven waarmee we al samenwerken: 

wat zijn de kosten voor een horeca medewerker via randstad?

Bij ons is elke prijsopgave maatwerk. We kunnen de kosten pas precies berekenen zodra we de details van de opdracht en het bruto uurloon van de uitzendkracht kennen.

We drukken de kosten uit in een omrekenfactor, bepaald door de schaarste van het functieprofiel. Jij bepaalt als opdrachtgever het bruto uurloon van de uitzendkracht. Met het bruto uurloon en de omrekenfactor stellen we het uurtarief vast. Hierdoor kunnen de kosten variëren per uitzendkracht, functie en opdrachtduur.

Alle aspecten zitten inbegrepen in de prijs (behalve btw, reiskosten, onkosten en toeslagen). Denk aan sociale lasten, vakantiegeld, -dagen en pensioen. Je betaalt alleen voor daadwerkelijk gewerkte uren. No cure, no pay.

Als je al eerder met ons hebt samengewerkt, nemen we de prijsafspraken gewoon over. Handig toch?

hoe bereken je de kosten van een uitzendkracht?

Een simpele formule: bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur exclusief btw.

Bijvoorbeeld: Bruto uurloon horeca medewerker: €13,50
Omrekenfactor: 2,5
Kosten: €13,50 x 2,5 = €33,75 per gewerkt uur, excl. btw.

Lees meer over onze tarieven hier.

veelgestelde vragen

 • hoe werven we talent voor jouw horeca klus?

  We hebben een database vol met gekwalificeerde kandidaten; 1,5 miljoen kandidaten om precies te zijn. Onze adviseurs matchen deze kandidaten aan je vacature met de hulp van slimme technologie en expertise van lokale collega’s. 

  De kandidaten worden gekoppeld op basis van een aantal criteria. Denk hierbij aan beschikbaarheid, voorkeuren, capaciteiten, hard skills en soft skills. Zo combineren we online met offline om jou zo snel mogelijk te helpen.

  Ondertussen plaatsen we je vacature ook door op ons eigen jobboard. Met 1,4 miljoen bezoekers per maand is dat één van de meest bezochte jobboards van Nederland. Om je vacature zo breed mogelijk uit te zetten kan het zijn dat we je vacature ook nog doorplaatsen naar externe jobboards, zoals Indeed, Monsterboard of Nationale Vacaturebank. Uit de sollicitaties selecteren we de beste kandidaten die passen bij je vacature. 

  meld je vacature aan

 • wat als ik zelf iemand in dienst wil nemen?

  Dat is zeker mogelijk! Dit kan op 2 verschillende manieren:

  directe werving & selectie

  We nemen de volledige werving en selectie voor je uit handen. Zodra we een aantal geschikte talenten hebben gevonden stellen we die aan je voor. Jij kiest vervolgens zelf je ideale match. Match gevonden? Dan start de medewerker direct bij jouw organisatie in loondienst. Hiervoor vragen we een overname fee. Directe werving & selectie betekent voor jou:

  • geen zorgen bij het zoeken en selecteren van kandidaten; 
  • een kwalitatieve match voor een aantrekkelijk tarief;
  • no cure, no pay

  uitgestelde werving & selectie

  Dit houdt in dat de werknemer start op uitzend- of detacheringsbasis via ons bij jouw organisatie. Vervolgens kun je hem of haar wanneer je maar wilt overnemen, tegen betaling van een overname fee. Deze vorm van dienstverlening betekent voor jou:

  • de mogelijkheid om te zien of de medewerker binnen je organisatie past;
  • een proeftijd zonder risico’s;
  • je kiest zelf wanneer je de werknemer in dienst neemt.

  Wil je gebruik maken van Werving & Selectie? Meld je vacature hier aan

  Benieuwd naar de kosten van W&S? Lees meer. 

 • wat kost het inhuren van een horeca personeel via randstad?

  De uiteindelijke kosten die je betaalt zijn altijd maatwerk. We kunnen de kosten pas vaststellen, als we we de opdracht details van de uitzendkracht kennen en weten wat het bruto uurloon van de uitzendkracht is. 

  De kosten die je betaalt drukken we uit in een omrekenfactor. De hoogte van de omrekenfactor wordt door ons bepaald op basis van de schaarste van het gevraagde functieprofiel. Als inhurende partij, ben jij degene die bepaalt wat de uitzendkracht bruto per uur verdient. Op basis van de omrekenfactor en het bruto uurloon van de uitzendkracht wordt een uurtarief voor de uitzendkracht berekend. De kosten kunnen daarom verschillen per uitzendkracht, per functie en duur van de opdracht.

  Verder zit alles (behalve de BTW, eventuele reiskosten, onkostenvergoedingen en toeslagen) bij de prijs inbegrepen. Denk hierbij aan de sociale lasten, vakantiegeld en -dagen en het pensioen van de werknemer. Je betaalt alleen voor de gewerkte uren van de werknemer. Dus no cure, no pay. 

  Heb je al eerder met ons samengewerkt? Dan nemen we de prijsafspraken daarvan gewoon over. Wel zo fijn, toch?

  hoe bereken je de kosten van een uitzendkracht?

  Een rekensom: bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur exclusief btw.

  Voorbeeld berekening:
  Een horeca medewerker krijgt een bruto uurloon: € 13,50
  De omrekenfactor is: 2,5
  Kosten die je betaalt voor de uitzendkracht is €13,50 x 2,5 = € 33,75 per gewerkt uur, exclusief btw.

  lees hier meer over de kosten van een uitzendkracht

 • wat is het salaris van horeca personeel?

  Via onze salarischecker kunnen we het gemiddelde salaris berekenen van honderden functies. Ook van horeca personeel.

  Het gemiddelde brutosalaris van bijvoorbeeld een medewerker bediening horeca, op basis van een 40 urige werkweek, is € 1.934,- per maand. 

  Het gemiddelde bedrag is geschat op basis van 765 Randstad banen. Leeftijd, locatie, vakantiegeld of eventuele bonussen zijn hierin niet meegenomen.

  Let op! Het bedrag is een indicatie. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het bedrag.

 • ik heb een vacature. Hoe kan ik die direct aanmelden?

  Een passend advies. Dit is hoe het werkt: 

  stap 1. gratis je vacature aanmelden

  Het begint allemaal bij het aanmelden van je vacature. Deze aanmelding is helemaal gratis: je betaalt pas zodra je nieuwe medewerker aan de slag gaat. Wil je de medewerker zelf in dienst nemen? Geen probleem. We bespreken de tarieven later aan de telefoon.

  stap 2. we nemen contact met je op

  Binnen één werkdag bellen we je op om samen met jou de aanmelding door te nemen. Wat zijn jouw wensen en heb je vragen? We bespreken dit met elkaar en komen met een passend advies. Tijdens dit gesprek gaan we ook dieper in op het proces, bespreken we de tijdsindicatie van de vervolgstappen, en stellen we een offerte voor je op. In het gesprek kijken we samen naar jouw behoefte.

  stap 3. we selecteren de beste kandidaten voor je

  Na ons kennismakingsgesprek gaan we aan de slag met het vinden van de beste kandidaten. Met behulp van slimme algoritmes zoekt onze lokale vestiging/adviseur in onze database van 1,5 miljoen gekwalificeerde kandidaten naar de juiste talenten. Bovendien heeft Randstad een breed netwerk van vestigingen door het hele land, wat betekent dat we gespecialiseerd personeel in alle vakgebieden kunnen bieden, zowel vast als tijdelijk. We hebben persoonlijk contact gehad met al deze talenten, zodat we jou het beste van het beste kunnen aanbieden. Zodra we de perfecte matches hebben gevonden stellen we de talenten direct aan je voor. 

  stap 4. kies jouw ideale match

  Nu is de keuze aan jou: welke kandidaten selecteer je? Nodig deze kandidaat uit voor een gesprek of neem ‘m meteen aan! 

  stap 5. starten maar!

  Heb je de juiste werknemer voor jouw vacature gevonden? Mooi, dan maken we het officieel! Je vult de definitieve gegevens in en wij regelen de rest. Zo kan de werknemer beginnen en is je vacature vervuld!

  meld je vacature aan

 • ik wil graag persoonlijk advies. Hoe kan ik contact opnemen?

wil je snel ontdekken hoe we je kunnen helpen?

Heb je interesse in een gesprek over een van je uitdagingen? Of wil je meer te weten komen over wat we doen en hoe we het aanpakken? Dat kan zeker! Je kunt gemakkelijk een afspraak plannen met een van onze adviseurs via ons online afsprakensysteem. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen via het formulier hieronder. Binnen één werkdag nemen we contact met je op en gaan we samen op zoek naar een passende oplossing.

vul het contactformulier in

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Randstad gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement.