waarom bedrijven graag met ons samenwerken:

 • we hebben een uitgebreid aanbod aan kinderopvang personeel - gediplomeerd (in wording), gekwalificeerd en ongediplomeerd;

 • samen met de branche werken we aan een vernieuwde benadering van talentmanagement, waarbij we ons richten op lange termijn oplossingen;

 • dankzij onze uitgebreide dataset kunnen we talent effectief benaderen en betrekken;

 • we weten hoeveel tijd er komt kijken bij het werven van kandidaten, daarom nemen we het wervingsproces volledig uit handen, zodat je meer tijd hebt voor je kerntaken;

 • ook bieden we flexibiliteit - of het nu gaat om het inzetten van personeel als uitzendkracht of als vaste medewerker.

hoe vinden we het beste kinderopvangpersoneel voor jou

Als je in de kinderopvang werkt weet je als geen ander hoe het is om elke dag lachende gezichtjes te zien. Maar ook moet je altijd alert zijn, omdat je voor een kwetsbare groep zorgt. Daar heb je een goed team voor nodig. En juist daarom zijn wij er, om je te helpen bij het werven van nieuwe medewerkers bij jou in de regio. 

Wat fijn is, is dat je bij ons een enorme pool aan gekwalificeerde kandidaten vindt! Met behulp van geavanceerde technologie en lokale expertise koppelen we deze kandidaten aan jouw vacature, ongeacht of je iemand zoekt in de Randstad of Breda.

We bieden oplossingen op basis van behoefte vanuit de sector, en kijken verder dan alleen een papiertje dat iemand wel of niet heeft. Wij kijken naar het individu; wat kan iemand wél en wat zijn de talenten die iemand heeft? Ons werk stopt niet bij het vinden van een passende baan, wij kijken samen met iemand naar een passend traject, bieden werkperspectief, opleidingen en persoonlijke begeleiding. Lees hier meer over hoe SKO dit ervaren heeft!

Terwijl we druk bezig zijn met het benaderen van kandidaten binnen onze pool, zorgen wij er ook voor dat jouw vacature op ons eigen jobboard wordt geplaatst. Met 1,4 miljoen maandelijkse bezoekers is ons jobboard één van de populairste jobboards in Nederland. Maar daar blijft het niet bij: we gaan nog een stap verder door jouw vacature ook te delen op externe jobboards, zoals Indeed, Monsterboard, en Nationale Vacaturebank. Dit alles om nog een groter aantal kandidaten te bereiken. 

Van alle sollicitanten plukken we de beste kandidaten die naadloos passen bij jouw vacature. En natuurlijk worden deze kandidaten ook uitgebreid door ons gescreend. Zo checken wij tijdens de sollicitatieprocedure referenties en of de persoon over een VOG beschikt.

voor elke functie in de kinderopvang staan we klaar

Of je nou op zoek bent naar een pedagogisch medewerker of groepshulp, Randstad helpt! Bekijk hier een overzicht van alle functies binnen de kinderopvang waar wij jouw organisatie mee kunnen helpen:

 • pedagogisch medewerker KDV;

 • pedagogisch medewerker BSO;

 • groepshulp;

 • leerling pedagogisch medewerker;

 • & ondersteuner aan de pedagogisch medewerker.

Wij bieden niet alleen flexibel personeel en personeel in vaste dienst aan, maar ondersteunen je ook bij het vinden van ZZP-medewerkers, instroom leerlingen, en voorschakel kandidaten. Ook focussen wij ons op de duurzame inzet van kandidaten. Zo zorgen we voor:

 • een laagdrempelig oriëntatie traject voor zij-instromers;

 • een studentenpool voor bijbaan BSO;

 • het omscholen van vakkrachten;

 • & werving en selectie van zowel gediplomeerde als ongediplomeerde talenten. 

Staat de functie die je zoekt er niet tussen? Of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn er om elke uitdaging aan te gaan en de vacature uit te zetten naar jouw wensen zodat deze past bij de visie van jouw organisatie!

talent als uitzendkracht of in vaste dienst?

Of je nu op zoek bent naar een medewerker die vast in dienst treedt of flexibel als uitzendkracht, de keuze is aan jou. Bij Randstad staan we klaar om je te ondersteunen bij beide opties. Twijfel je welke optie het beste past bij jouw bedrijf of vacature? Neem dan contact met ons op, wij adviseren je graag!

talent zelf aandragen via payroll?

Wil je zelf talenten selecteren, werven en begeleiden, maar tegelijkertijd de risico’s en verplichtingen van werkgeverschap zoals veiligheidseisen, en wet- en regelgeving uitbesteden? Ontdek hier hoe payrolling je hierbij kan helpen!

deze bedrijven gingen je voor

Er zijn al veel verschillende kinderopvangorganisaties die hebben gekozen voor Randstad. Zowel kleine als grote. Benieuwd welke dit precies zijn? Bij deze kinderopvangorganisaties heeft Randstad talenten werken:

samenwerking randstad en les petits

Pedagogisch medewerker vacatures

wat kost een kinderopvangmedewerker via randstad?

Onze kosten zijn op maat gemaakt en afhankelijk van de opdracht en het bruto uurloon van de uitzendkracht. Deze kosten worden uitgedrukt in een omrekenfactor, bepaald op basis van de functieschaarste. Je bepaalt als opdrachtgever het bruto uurloon. Hiermee en met de omrekenfactor berekenen we het uurtarief. Dit kan variëren per persoon, functie en opdrachtduur. Alle kosten zijn inclusief sociale lasten, vakantiegeld en -dagen en pensioen. Reiskosten, onkosten en toeslagen zijn niet inbegrepen. Je betaalt enkel voor gewerkte uren: no cure, no pay. Eerdere prijsafspraken blijven behouden. Wel zo makkelijk toch?

benieuwd hoe dat er uit komt te zien?

Hier een een korte uitleg inclusief voorbeeld:
Bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur (excl. btw).
Bijvoorbeeld: Bruto uurloon van €12,50 met omrekenfactor 2,5 resulteert in kosten van €31,25 per gewerkt uur (excl. btw).

Meer tariefinformatie vind je hier.

veelgestelde vragen

 • hoe werven we talent voor je kinderopvang klus?

  In onze database vind je een schat aan gekwalificeerde kandidaten - om precies te zijn, 1,5 miljoen. Onze adviseurs gebruiken slimme technologie en lokale expertise om deze kandidaten te matchen aan jouw vacature.

  De matching gebeurt op basis van verschillende criteria, waaronder beschikbaarheid, voorkeuren, capaciteiten, hard skills en soft skills. Zo combineren we online en offline methoden om je snel te helpen.

  Tegelijkertijd plaatsen we je vacature op ons eigen jobboard, dat maandelijks door 1,4 miljoen bezoekers wordt bezocht - een van de drukst bezochte jobboards in Nederland. Om je vacature zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen, kunnen we deze ook doorplaatsen naar externe jobboards zoals Indeed, Monsterboard of Nationale Vacaturebank. We selecteren de beste kandidaten uit de sollicitaties die perfect passen bij je vacature.

  meld je vacature aan

 • wat als ik zelf iemand in dienst wil nemen?

  Dat is zeker mogelijk! Dit kan op 2 verschillende manieren:

  directe werving & selectie

  We nemen de volledige werving en selectie voor je uit handen. Zodra we een aantal geschikte talenten hebben gevonden stellen we die aan je voor. Jij kiest vervolgens zelf je ideale match. Match gevonden? Dan start de medewerker direct bij jouw organisatie in loondienst. Hiervoor vragen we een overname fee. Directe werving & selectie betekent voor jou:

  • geen zorgen bij het zoeken en selecteren van kandidaten; 
  • een kwalitatieve match voor een aantrekkelijk tarief;
  • no cure, no pay.

  uitgestelde werving & selectie

  Dit houdt in dat de werknemer start op uitzend- of detacheringsbasis via ons bij jouw organisatie. Vervolgens kun je hem of haar wanneer je maar wilt overnemen, tegen betaling van een overname fee. Deze vorm van dienstverlening betekent voor jou:

  • de mogelijkheid om te zien of de medewerker binnen je organisatie past;
  • een proeftijd zonder risico’s;
  • je kiest zelf wanneer je de werknemer in dienst neemt.

  Wil je gebruik maken van Werving & Selectie? Meld je vacature hier aan

  Benieuwd naar de kosten van W&S? Lees meer. 

 • wat kost het inhuren van kinderopvangpersoneel via Randstad?

  De uiteindelijke kosten die je betaalt zijn altijd maatwerk. We kunnen de kosten pas vaststellen, als we we de opdracht details van de uitzendkracht kennen en weten wat het bruto uurloon van de uitzendkracht is. 

  De kosten die je betaalt drukken we uit in een omrekenfactor. De hoogte van de omrekenfactor wordt door ons bepaald op basis van de schaarste van het gevraagde functieprofiel. Als inhurende partij, ben jij degene die bepaalt wat de uitzendkracht bruto per uur verdient. Op basis van de omrekenfactor en het bruto uurloon van de uitzendkracht wordt een uurtarief voor de uitzendkracht berekend. De kosten kunnen daarom verschillen per uitzendkracht, per functie en duur van de opdracht.

  Verder zit alles (behalve de BTW, eventuele reiskosten, onkostenvergoedingen en toeslagen) bij de prijs inbegrepen. Denk hierbij aan de sociale lasten, vakantiegeld en -dagen en het pensioen van de werknemer. Je betaalt alleen voor de gewerkte uren van de werknemer. Dus no cure, no pay. 

  Heb je al eerder met ons samengewerkt? Dan nemen we de prijsafspraken daarvan gewoon over. Wel zo fijn, toch?

  hoe bereken je de kosten van een uitzendkracht?

  Een rekensom: bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur exclusief btw.

  Voorbeeld berekening:
  Een kinderopvangmedewerker krijgt een bruto uurloon: € 12,50
  De omrekenfactor is: 2,5
  Kosten die je betaalt voor de uitzendkracht is €12,50 x 2,5 = € 31,25 per gewerkt uur, exclusief btw.

   

  lees hier meer over de kosten van een uitzendkracht

 • wat is het salaris van een kinderopvangmedewerker?

  Via onze salarischecker kunnen we het gemiddelde salaris berekenen van honderden functies. Ook die van een zorg medewerker. 

  Het gemiddelde bruto uurloon van een pedagogisch medewerker A is €2563,- per maand op basis van een 40 urige werkweek. 

  Het gemiddelde bedrag is geschat op basis van 102 Randstad banen. Leeftijd, locatie, vakantiegeld of eventuele bonussen zijn hierin niet meegenomen.

  Let op! Het bedrag is een indicatie. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het bedrag.

 • ik heb een vacature. Hoe kan ik die direct aanmelden?

  Een passend advies. Dit is hoe het werkt: 

  stap 1. gratis je vacature aanmelden

  Het begint allemaal bij het aanmelden van je vacature. Deze aanmelding is helemaal gratis: je betaalt pas zodra je nieuwe medewerker aan de slag gaat. Wil je de medewerker zelf in dienst nemen? Geen probleem. We bespreken de tarieven later aan de telefoon.

  stap 2. we nemen contact met je op

  Binnen één werkdag bellen we je op om samen met jou de aanmelding door te nemen. Wat zijn jouw wensen en heb je vragen? We bespreken dit met elkaar en komen met een passend advies. Tijdens dit gesprek gaan we ook dieper in op het proces, bespreken we de tijdsindicatie van de vervolgstappen, en stellen we een offerte voor je op. In dit gesprek kijken we samen naar jouw behoefte.

  stap 3. we selecteren de beste kandidaten voor je

  Na ons kennismakingsgesprek gaan we aan de slag met het vinden van de beste kandidaten. Met behulp van slimme algoritmes zoekt onze lokale vestiging/adviseur in onze database van 1,5 miljoen gekwalificeerde kandidaten naar de juiste talenten. Bovendien heeft Randstad een breed netwerk van vestigingen door het hele land, wat betekent dat we gespecialiseerd personeel in alle vakgebieden kunnen bieden, zowel vast als tijdelijk. We hebben persoonlijk contact gehad met al deze talenten, zodat we jou het beste van het beste kunnen aanbieden. Zodra we de perfecte matches hebben gevonden stellen we de talenten direct aan je voor. 

  stap 4. kies jouw ideale match

  Nu is de keuze aan jou: welke kandidaten selecteer je? Nodig deze kandidaat uit voor een gesprek of neem ‘m meteen aan! 

  stap 5. starten maar!

  Heb je de juiste werknemer voor jouw vacature gevonden? Mooi, dan maken we het officieel! Je vult de definitieve gegevens in en wij regelen de rest. Zo kan de werknemer beginnen en is je vacature vervuld!

  meld je vacature aan

 • ik wil graag persoonlijk advies. Hoe kan ik contact opnemen?

nieuwsgierig naar hoe we jou kunnen helpen?

Heb je vragen over onze diensten of aanpak? We staan klaar! Boek eenvoudig een gesprek in met een van onze adviseurs via ons online afsprakensysteem. Of bereik ons via het formulier hieronder. Binnen één werkdag nemen we contact op en bespreken we graag hoe we je het beste van dienst kunnen zijn.

vul het contactformulier in

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Randstad gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement.