dit is waarom bedrijven voor ons kiezen:

 • we hebben het grootste aanbod bouw personeel

 • we hebben een landelijk netwerk en kennen de lokale arbeidsmarkt

 • we schakelen snel dankzij onze grote database

 • door volledige ontzorging van jouw recruitment hou je meer tijd over voor de core-business

 • we bieden flexibiliteit om personeel in te zetten als uitzendkracht of vast in dienst

 • voorzien van de juiste opleidingen en veiligheidscursussen

Wil je je bouwteam flexibel uitbreiden, of toch liever vast? Wat je voorkeur ook is, we staan voor je klaar. Dankzij ons uitgebreide netwerk hebben wij op alle niveaus binnen de bouw de juiste, gemotiveerde kandidaten. Heb je tijdelijk meer personeel nodig? Bij ons kun je gemakkelijk op- en afschalen. 

We nemen de hele werving en selectie voor je uit handen, en zorgen ervoor dat je op korte termijn de keuze hebt uit de beste bouw talenten. Maar ook wanneer de kandidaat bij jou in dienst komt, blijven wij ondersteunen door middel van coaching en opleidingen. 

hoe werven we talent voor jouw bouw klus?

We hebben een grote database met gekwalificeerde kandidaten, precies 1,5 miljoen. Er is genoeg bouw personeel beschikbaar. We zoeken voor jouw vacature naar de juiste kandidaten met behulp van slimme technologie en kennis van de lokale markt. Of je nu iemand nodig hebt in de Randstad of in Maastricht, we zijn er overal voor je.

Tegelijkertijd plaatsen we jouw vacature op ons eigen jobboard, dat maandelijks door 1,4 miljoen bezoekers wordt bezocht en een van de drukst bezochte jobboards van Nederland is. Om je vacature nog breder bekend te maken en meer kandidaten te bereiken, kunnen we deze ook op externe jobboards plaatsen, zoals Indeed, Monsterboard of Nationale Vacaturebank.

We selecteren de beste kandidaten die goed passen bij jouw vacature uit de sollicitaties die we ontvangen.

hoe selecteren we talent?

We weten hoe belangrijk het is om bouwpersoneel te hebben waar je op kunt rekenen en die hun afspraken nakomen. Je hebt echte aanpakkers nodig, die niet vies zijn van een stapje extra zetten. Tijdens de selectie besteden wij veel aandacht aan de eigenschappen van de kandidaten.

Heeft een kandidaat niet de juiste certificaten, maar is het verder een perfecte match? Dan helpen wij hem met het volgen van de juiste cursussen om zo snel mogelijk bij jou aan de slag te kunnen.

Voordat we een kandidaat aan jou voorstellen, doen wij een uitgebreide screening. Persoonlijk contact vinden wij in dit proces erg belangrijk, zo krijg je een compleet beeld van iemands persoonlijkheid en zijn kunnen.

schilder, metselaar, timmerman of stukadoor gezocht? We staan klaar voor elke bouw functie:

 • timmerman

 • schilder 

 • metselaar

 • stukadoor

 • calculator

 • uitvoerder

 • projectleider

 • BIM modelleur

 • bouwkundig inspecteur/adviseur

 • kopersbegeleider

Wij faciliteren veel verschillende functies in de bouw. Staat jouw bouw functie er niet tussen? Of heb je een andere vraag? Neem contact op. Wij gaan elke uitdaging aan!

talent als uitzendkracht, zzp'er of in vaste dienst?

Of je nu op zoek bent naar een zzp-medewerker, vast in dienst of flexibel als uitzendkracht, jij bepaalt. Randstad helpt je bij beide opties. Twijfel je welke optie het beste bij jouw bedrijf past? Neem dan contact met ons op, wij adviseren je graag.

welke bedrijven helpen we met het vinden van bouw personeel? 

Dagelijks helpen we honderden verschillende bedrijven, groot & klein, door heel Nederland, met het vinden van het beste bouw personeel. Vele mooie klanten gingen je voor in een samenwerking met Randstad. Met deze bedrijven werken we al samen:

wat zijn de kosten voor bouw personeel via randstad?

De prijs hangt af van jouw situatie en wordt op maat gemaakt. Om een exact bedrag te bepalen, hebben we de opdrachtdetails en het bruto uurloon van de uitzendkracht nodig.

We gebruiken een omrekenfactor om de kosten te bepalen. Deze factor verschilt op basis van hoe moeilijk het is om het juiste profiel te vinden. Jij als opdrachtgever beslist over het bruto uurloon van de uitzendkracht. Met de omrekenfactor en het bruto uurloon rekenen we het uurtarief uit voor de uitzendkracht. De kosten variëren per persoon, functie en opdrachtduur. Alle genoemde kosten zijn inclusief (behalve btw, mogelijke reiskosten, vergoedingen en toeslagen). Dit omvat sociale lasten, vakantiegeld, vakantiedagen en pensioen voor de werknemer. Je betaalt enkel voor daadwerkelijk gewerkte uren, dus het principe is 'no cure, no pay'.

Had je al eerder met ons gewerkt? Dan gelden dezelfde prijsafspraken nog steeds. Dat is wel zo handig, toch?

hoe bereken je de kosten van een uitzendkracht?

Hier is een voorbeeld: bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur exclusief btw. Stel dat een bouw medewerker €13,50 per uur verdient en de omrekenfactor is 2,5. Dan kost deze uitzendkracht: €13,50 x 2,5 = €33,75 per gewerkt uur, exclusief btw.

Voor meer info over onze tarieven kun je hier kijken.

veelgestelde vragen

 • hoe werven we talent voor je bouw klus?

  We hebben een database vol met gekwalificeerde kandidaten; 1,5 miljoen kandidaten om precies te zijn. Onze adviseurs matchen deze kandidaten aan je vacature met de hulp van slimme technologie en expertise van lokale collega’s. 

  De kandidaten worden gekoppeld op basis van een aantal criteria. Denk hierbij aan beschikbaarheid, voorkeuren, capaciteiten, hard skills en soft skills. Zo combineren we online met offline om jou zo snel mogelijk te helpen.

  Ondertussen plaatsen we je vacature ook door op ons eigen jobboard. Met 1,4 miljoen bezoekers per maand is dat één van de meest bezochte jobboards van Nederland. Om je vacature zo breed mogelijk uit te zetten kan het zijn dat we je vacature ook nog doorplaatsen naar externe jobboards, zoals Indeed, Monsterboard of Nationale Vacaturebank. Uit de sollicitaties selecteren we de beste kandidaten die passen bij je vacature. 

  meld je vacature aan

 • wat als ik zelf iemand in dienst wil nemen?

  Dat is zeker mogelijk! Dit kan op 2 verschillende manieren:

  directe werving & selectie

  We nemen de volledige werving en selectie voor je uit handen. Zodra we een aantal geschikte talenten hebben gevonden stellen we die aan je voor. Jij kiest vervolgens zelf je ideale match. Match gevonden? Dan start de medewerker direct bij jouw organisatie in loondienst. Hiervoor vragen we een overname fee. Directe werving & selectie betekent voor jou:

  • geen zorgen bij het zoeken en selecteren van kandidaten; 
  • een kwalitatieve match voor een aantrekkelijk tarief;
  • no cure, no pay

  uitgestelde werving & selectie

  Dit houdt in dat de werknemer start op uitzend- of detacheringsbasis via ons bij jouw organisatie. Vervolgens kun je hem of haar wanneer je maar wilt overnemen, tegen betaling van een overname fee. Deze vorm van dienstverlening betekent voor jou:

  • de mogelijkheid om te zien of de medewerker binnen je organisatie past;
  • een proeftijd zonder risico’s;
  • je kiest zelf wanneer je de werknemer in dienst neemt.

  Wil je gebruik maken van Werving & Selectie? Meld je vacature hier aan

  Benieuwd naar de kosten van W&S? Lees meer. 

 • wat kost het inhuren van een bouw personeel via randstad?

  De uiteindelijke kosten die je betaalt zijn altijd maatwerk. We kunnen de kosten pas vaststellen, als we we de opdracht details van de uitzendkracht kennen en weten wat het bruto uurloon van de uitzendkracht is. 

  De kosten die je betaalt drukken we uit in een omrekenfactor. De hoogte van de omrekenfactor wordt door ons bepaald op basis van de schaarste van het gevraagde functieprofiel. Als inhurende partij, ben jij degene die bepaalt wat de uitzendkracht bruto per uur verdient. Op basis van de omrekenfactor en het bruto uurloon van de uitzendkracht wordt een uurtarief voor de uitzendkracht berekend. De kosten kunnen daarom verschillen per uitzendkracht, per functie en duur van de opdracht.

  Verder zit alles (behalve de BTW, eventuele reiskosten, onkostenvergoedingen en toeslagen) bij de prijs inbegrepen. Denk hierbij aan de sociale lasten, vakantiegeld en -dagen en het pensioen van de werknemer. Je betaalt alleen voor de gewerkte uren van de werknemer. Dus no cure, no pay. 

  Heb je al eerder met ons samengewerkt? Dan nemen we de prijsafspraken daarvan gewoon over. Wel zo fijn, toch?

  hoe bereken je de kosten van een uitzendkracht?

  Een rekensom: bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur exclusief btw.

  Voorbeeld berekening:
  Een bouw medewerker krijgt een bruto uurloon: € 13,50
  De omrekenfactor is: 2,5
  Kosten die je betaalt voor de uitzendkracht is €13,50 x 2,5 = € 33,75 per gewerkt uur, exclusief btw.

  lees hier meer over de kosten van een uitzendkracht

 • wat is het salaris van bouw personeel?

  Via onze salarischecker kunnen we het gemiddelde salaris berekenen van honderden functies. Ook van bouw personeel.

  Het gemiddelde brutosalaris van bijvoorbeeld een bouwvakhelper, op basis van een 40 urige werkweek, is € 4.257,- per maand. 

  Het gemiddelde bedrag is geschat op basis van 380 Randstad banen. Leeftijd, locatie, vakantiegeld of eventuele bonussen zijn hierin niet meegenomen.

  Let op! Het bedrag is een indicatie. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het bedrag.

 • ik heb een vacature. Hoe kan ik die direct aanmelden?

  Een passend advies. Dit is hoe het werkt: 

  stap 1. gratis je vacature aanmelden

  Het begint allemaal bij het aanmelden van je vacature. Deze aanmelding is helemaal gratis: je betaalt pas zodra je nieuwe medewerker aan de slag gaat. Wil je de medewerker zelf in dienst nemen? Geen probleem. We bespreken de tarieven later aan de telefoon.

  stap 2. we nemen contact met je op

  Binnen één werkdag bellen we je op om samen met jou de aanmelding door te nemen. Wat zijn jouw wensen en heb je vragen? We bespreken dit met elkaar en komen met een passend advies. Tijdens dit gesprek gaan we ook dieper in op het proces, bespreken we de tijdsindicatie van de vervolgstappen, en stellen we een offerte voor je op. In het gesprek kijken we samen naar jouw behoeften.

  stap 3. we selecteren de beste kandidaten voor je

  Na ons kennismakingsgesprek gaan we aan de slag met het vinden van de beste kandidaten. Met behulp van slimme algoritmes zoekt onze lokale vestiging/adviseur in onze database van 1,5 miljoen gekwalificeerde kandidaten naar de juiste talenten. Bovendien heeft Randstad een breed netwerk van vestigingen door het hele land, wat betekent dat we gespecialiseerd personeel in alle vakgebieden kunnen bieden, zowel vast als tijdelijk. We hebben persoonlijk contact gehad met al deze talenten, zodat we jou het beste van het beste kunnen aanbieden. Zodra we de perfecte matches hebben gevonden stellen we de talenten direct aan je voor. 

  stap 4. kies jouw ideale match

  Nu is de keuze aan jou: welke kandidaten selecteer je? Nodig deze kandidaat uit voor een gesprek of neem ‘m meteen aan! 

  stap 5. starten maar!

  Heb je de juiste werknemer voor jouw vacature gevonden? Mooi, dan maken we het officieel! Je vult de definitieve gegevens in en wij regelen de rest. Zo kan de werknemer beginnen en is je vacature vervuld!

  meld je vacature aan

 • ik wil graag persoonlijk advies. Hoe kan ik contact opnemen?

snel weten wat we voor je kunnen betekenen?

Wil je graag in gesprek over een van je uitdagingen? Of wil je meer weten over onze dienstverlening of werkwijze? Dat kan! Plan digitaal een afspraak in met een van onze adviseurs. Je kan ook contact opnemen via het onderstaande formulier. We nemen binnen één werkdag contact met je op en kijken samen naar een passende oplossing.

vul het contactformulier in

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Randstad gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement.