Een opmerkelijk en opwindend bezoek voor het personeel van NXP Eindhoven afgelopen week (25-09-’23): Tim Cook, de CEO van Apple, maakte een onverwachte stop bij deze belangrijke chipleverancier. Hoe gaaf!

waarom langs bij nxp?

Je vraagt je wellicht af waarom de topman van zo'n gigantisch bedrijf een bezoek brengt aan NXP, in ons kikkerlandje. Het antwoord is simpel, NXP is één van de grootste en belangrijkse leveranciers van chips voor Apple. Hun NFC-chips, geïntegreerd in iPhones en Apple Watches, maken draadloos betalen met Apple Pay mogelijk en zorgen ook voor een soepele AirDrop transfer met iOS17. Telkens wanneer jij dus afrekent met Apple Pay of je foto's naar iemand stuurt met AirDrop, maak je gebruik van chips van Nederlandse bodem. Hoe geweldig is dat! 

Het bezoek van Tim Cook was maar van korte duur, echter was het een volle dag. Na een uitgereide rondleiding werd er veel besproken, vooral de klimaatdoelen van Apple en hoe NXP hieraan kan bijdragen. Maar ook werd de toekomst van de NFC-chip besproken. Apple is van plan om al zijn producten in 2030 volledig CO2-neutraal te maken. Tim Cook (rechts op de foto) benadrukte daarbij hoe belangrijk NXP is voor Apple. Een mooi compliment! 

iets voor jou?

Bij NXP bevind je je in de voorhoede van de technologische evolutie, alles in een minuscule staaltje techniek! Hier draag je bij aan grensverleggende technologische oplossingen die een enorme invloed hebben op onze samenleving. Niet voor niets is NXP de grootste chipfabrikant van Europa en behoort het tot de wereldwijde top 10 producenten. 

Wil jij deel uitmaken van dit innovatieve proces? Bekijk dan snel alle vacatures bij NXP.