Laurence werkt nog maar een paar weken als bezorger bij Thuisbezorgd in Eindhoven, maar heeft het al erg naar zijn zin. En werkplezier is heel erg belangrijk voor hem. Benieuwd waarom Laurence zo op z'n plek zit bij Thuisbezorgd? Je leest zijn verhaal hieronder:

hoi Laurence, volgens mij heb jij de leukste baan die er is. Lekker fietsen en mensen blij maken met hun bestelde eten. Kan niet beter toch?

‘Klopt! Het is echt een hele leuke baan! En voor mij was het een hele bewuste keuze om aan de slag te gaan bij Thuisbezorgd. Het sprak me wel aan dat je lekker in beweging bent en iets doet met eten.’

en het bevalt dus het werken als bezorger bij thuisbezorgd?

‘Ja, ik heb het hier erg naar m’n zin! Ik werk er nog maar een paar weken, maar ik moet zeggen dat ik hier eigenlijk meteen op m’n plek zat. Ik merkte direct dat hier een goede sfeer hing en heb al snel goede vrienden gemaakt met wie ik geregeld ook na het werk afspreek. En het werk past erg goed bij mij, dus ik zit wel op m’n plek.’

leuk om te horen! Maar vertel, wat maakt je werk als bezorger zo leuk?

'Nou, mijn hobby’s zijn onder andere eten koken, mountainbiken en wielrennen. Al deze hobby’s zie je natuurlijk ook terug in mijn baan als bezorger bij Thuisbezorgd, dus dat maakt het heel leuk. Verder is het echt super leuk om bij allemaal verschillende restaurantjes op bezoek te zijn. Je ziet van alles en de mensen die hier werken zijn soms ook een soort van collega's. Je maakt een praatje, krijgt soms gratis drinken en als het eten klaar is spring je lekker op je fiets richting de klant.    

Ook het sociale aspect vind ik erg leuk. Als bezorger heb je veel contact met verschillende mensen. Denk aan je collega’s, medewerkers van de restaurants die je bezoekt en natuurlijk de mensen die het eten hebben besteld. En als je werkdag afgelopen is, blijf ik vaak nog met andere collega’s chillen op de hub. We spelen dan tafeltennis en soms gaan we nog gezellig met z’n allen de stad in. Het werken bij Thuisbezorgd voelt een beetje als thuiskomen. Klinkt gek, maar het is wel echt zo.’

ja, want wat je hebt best wat gereisd en van de wereld gezien, toch?

'Dat klopt. Toen ik dertien jaar was ben ik samen met mijn ouders en zus naar Chicago in Amerika verhuisd. Mijn vader kreeg hier namelijk een baan aangeboden en even later was de knoop eigenlijk al doorgehakt: we gaan met het hele gezin naar Amerika. We zijn toen eerst een paar dagen naar Amerika gegaan om huizen te bekijken, maar na die zomer zijn we verhuisd. Dat ging best snel allemaal.'

wat een verandering moet dat geweest zijn. Hoe beviel het wonen in Amerika?

'Ja, ik heb daar een hele leuke tijd gehad. Ik heb daar de High School gevolgd en vrienden gemaakt voor het leven. En het was in het begin best even wennen. Een ander land, een andere cultuur, eigenlijk was alles anders. Ook had ik natuurlijk vrienden in Nederland en moest ik in Chicago weer nieuwe vrienden maken.

Op m’n achttiende ben ik toen weer naar Nederland verhuisd om te gaan studeren. En ook toen moest ik wéér nieuwe vrienden maken. De nieuwe studie was toch niet helemaal mijn ding en nu ben ik rustig aan het kijken wat mijn volgende stap wordt.'

en heb je al een beetje duidelijk wat je wil?

'Voor nu vind ik het helemaal prima hoe het nu is. Ik ben lekker aan het werk, verdien geld, ben mooi aan het sparen en door dat fietsen word ik best wel fit. En ik kan lekker mijn eigen uren bepalen, dus heb best nog veel vrijheid om leuke dingen te doen naast het werk. Maar het kan goed zo zijn dat ik over een tijdje weer terug naar school ga, of het leger in ga bijvoorbeeld. Het ligt allemaal echt nog open. Over een tijdje ga ik wel kijken van hoe en wat. Voor nu is alles goed zoals het is. Ook wel eens lekker toch?’ 

zeker! En wat zou je willen zeggen tegen iemand die overweegt om aan de slag te gaan bij Thuisbezorgd?

‘Het is echt de perfecte baan voor iemand die het leuk vindt om op veel verschillende plekken te komen, lekker in beweging te zijn en een baan zoekt die past bij je eigen agenda. Ik ben zelfs helemaal vergeten te vertellen dat je dus ook je eigen werkplanning kan bepalen. Ik geef altijd mijn eigen beschikbaarheid door en kan dan dus zelf bepalen wanneer en tot hoe laat ik wil werken. Dat is echt super fijn. Verder kun je doorgroeien naar bijvoorbeeld team captain, maak je hier snel goede vrienden en heb je gewoon veel plezier. Ik heb hier echt m’n plekje gevonden.’