wat is flexibel personeel?

Flexibel personeel is personeel zonder vast dienstverband. Flexibel personeel wordt ingezet voor tijdelijke contracten, projecten of oproepwerkzaamheden. Een praktische oplossing dus! Flexibel personeel kan je inhuren op verschillende momenten. Denk bijvoorbeeld aan:

 • seizoensgebonden werk

 • projecten van tijdelijke duur

 • toenemende werkdruk in drukke periodes of bij tijdelijke uitval

 • behoefte aan specifieke vaardigheden of expertise 

waarom wil je flexibel personeel?

 • flexibiliteit: snel extra hulp inschakelen wanneer dat nodig is en alleen de gewerkte uren betalen

 • gemak: we nemen het hele selectieproces uit handen en regelen alle administratieve verplichtingen die bij werkgeverschap horen. Van loonstroken en jaaropgaven tot vakantiedagen en ziekte- en herstelmeldingen

 • geen zorgen over werknemersrisico: wij alle verantwoordelijkheden op ons, inclusief loonbetaling, ziekteverzuim en het voldoen aan premies en heffingen

hoe huur je flexibel personeel in? 

Flexibel personeel kan je inhuren op basis van een uitzend-, detacherings-, of payrollovereenkomst. Voordelen zijn toegang tot geschikte kandidaten, administratief gemak en flexibiliteit in jouw personeelsbezetting. Fijn toch! Lees hier meer over uitzenden, detacheren of payrolling. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op en we kijken graag samen naar een passende oplossing. 

Bij het inhuren van flexibel personeel zijn er verschillende juridische aspecten waar rekening mee gehouden kan worden. De juridische aspecten omtrent flexibel personeel vind je hier!

Wil je liever iemand op eigen contract in dienst nemen? Dan staan wij voor jou klaar met onze werving & selectie dienstverlening. 

 

huur flexibel personeel in via ons

Waarom? Omdat wij ruime ervaring hebben in het opzetten van een flexibele schil bij bedrijven. We werken met gemotiveerde intercedenten, beschikken over een groot kandidatenbestand, hebben Randstad vestigingen door het hele land en een druk bezochte website. Te weinig personeel, piekperiodes of een andere reden voor personeelstekort? Dien hier je vacature in en wij nemen voor jou de werving uit handen. Dat is nog eens lekker! 

wie zijn onze flexwerkers?

Onze flexwerkers zijn gedreven professionals. Ze kiezen er bewust voor om flexibel te werken en staan klaar om bij jou aan de slag te gaan. Vanuit Randstad verzorgen wij de administratieve activiteiten en bieden we ook uitgebreide begeleiding aan onze medewerkers. Wij regelen het allemaal voor je, fijn hè! In je Mijn Randstad omgeving kan je precies de status van jouw vacatures inzien en kan je de administratie van je flexibele personeel makkelijk beheren.

flexibel personeel in elke branche

Het maakt niet uit in welke branche jij flexibel personeel zoekt. Bij Randstad hebben wij talenten werkzaam in alle vakgebieden. Onze kandidaten hebben ruime ervaring en krijgen uitstekende begeleiding. Moet er nog wat kennis worden bijgebracht dan bieden wij passende opleidingen, trainingen of cursussen. Meer weten over de branches? Lees hier alles over onze specialisaties.

we helpen je graag verder

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen?

 • meld gratis en vrijblijvend je vacature aan. Binnen 24 nemen we contact met je op om de vacature te bespreken. Tijdens dit gesprek stellen we ook een offerte voor je op.

 • of neem contact op via 020 - 398 90 31 voor direct persoonlijk advies

bekijk hier hoe we aan de slag gaan met jouw vacature aanmelding:

vragen over flexibel personeel

 • hoe vind ik flexibel personeel?

  Dat kan natuurlijk via ons! Wij helpen jou graag met het vinden van nieuwe collega’s die flexibel ingezet willen worden. Ben je daar naar op zoek? Dien dan hier je vacature in of neem contact met ons op via 020 368 24 69.

 • wat is het verschil tussen flexibel en vast personeel?

  Flexibel personeel werkt op tijdelijke basis zonder een vast dienstverband en wordt ingehuurd voor specifieke projecten, tijdelijke werkbehoeften of oproepwerk. Vast personeel heeft juist wel een arbeidsovereenkomst voor lange periode en is in vaste dienst. 

 • hoe zorg ik er voor dat flexibel personeel goed integreert in mijn team?

  Om ervoor te zorgen dat flexibel personeel goed integreert in je team, is het belangrijk om de collega’s te betrekken! Denk hierbij aan teamvergaderingen, contact via verschillende communicatiekanalen en duidelijke instructies over de verwachtingen en taken.

 • kan flexibel personeel uiteindelijk vast personeel worden?

  Natuurlijk! Flexibel personeel kan vast in dienst komen. Dit hangt wel af van de behoeften van je bedrijf en het functioneren en beschikbaarheid van de werknemer. Matchen de wensen? Mooi! Dan kan het gesprek worden gevoerd voor een vast contract.