Diemen, 18 mei 2016 - 50-plussers komen moeilijk aan werk op de huidige arbeidsmarkt. De werkloosheid onder hen is hoog en 40% van de langdurig werklozen is 50-plus. Woensdagochtend 25 mei 2016 geeft Randstad het startsein voor het programma +POWER. De start van het programma wordt ingeluid met een +POWER run in Den Haag. Op die dag lopen 50-plussers: ambassadeurs, werkzoekenden en werkgevers zij aan zij. John de Wolf, boegbeeld 50-plus van het ministerie van SZW, doet mee. Via de run geeft Randstad jarenlange ervaring, kennis en kunde een gezicht via de lopers. De deelnemers staan symbool voor de mensen die staan te trappelen om de arbeidsmarkt een boost te geven, een groep vergelijkbaar met ruim 10 keer het deelnemersveld van de Rotterdam Marathon.

programma +power run 25 mei 2016

Locatie ontvangst lopers en finish: Grote Markt 22, vestiging Randstad, Den Haag
Locatie start run: Lange Vijverberg, Den Haag

Locatie Grote Markt:
9.30 - 10.30 uur: Ontvangst lopers op vestiging Randstad, Grote Markt Den Haag
10.30 uur: Hazen lopen voorop en nemen de groep lopers mee naar de Lange Vijverberg.
10.30 - 10.45: Lopers lopen naar Lange Vijverberg, gelegenheid voor interviews onderweg.

Locatie Lange Vijverberg:
10.45 uur: Welkom door Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad Groep Nederland. Toelichting +POWER programma: Reiant Mulder, algemeen directeur Randstad Nederland. John de Wolf spreekt werkgevers en werkzoekenden toe en wenst lopers succes.
11.00 uur: Fotomoment groepsfoto.
11.10 uur: Warming-up door Carlos Lens.
11.25 uur: Einde Warming-up en huishoudelijke mededelingen Carlos Lens.
11:30 uur: Start 5km, startschot door wethouder Rabin Baldewsingh (Wethouder Sociale Zaken en Werkgelegenheid Den Haag).

Locatie Grote Markt:
11.55 uur: Finish 1e groep, daarna mogelijkheden interviews.
12.00 - 13.00 uur: Medaille uitreikingen door John de Wolf.
13.00 uur: Einde.

Het parcours leidt de lopers door de stad Den Haag, langs het Malieveld en door het Haagse Bos.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

+power programma

De +POWER run is het eerste onderdeel van het +POWER programma. Vier weken lang wordt de aandacht gevestigd op werkgelegenheid voor 50-plussers. Daarnaast worden vanaf 25 mei 2016 twaalf evenementen, de +POWER boosts, door heel Nederland georganiseerd speciaal voor 50-plussers. Bij de +POWER boosts worden workshops gegeven gericht op het verbeteren van het profiel van kandidaten en men krijgt inzicht in kansrijke vakgebieden. Op meerdere momenten worden werkgevers en werkzoekenden aan elkaar gekoppeld met meet & greets. 

Als onderdeel van het programma heeft Randstad een Senior Advisory Board aangesteld met 50-plus ambassadeurs die adviseren waarmee oudere werkzoekenden echt geholpen kunnen worden. Dit zijn slechts enkele onderdelen van het totale programma dat tot en met 23 juni 2016 loopt.