Eindhoven, 14 juni 2016 – In Eindhoven kregen vandaag tot nu toe bijna 120 werkzoekende 50-plussers ondersteuning bij het vinden van werk. Met het programma +POWER wil Randstad de perceptie over 50-plussers in positieve zin veranderen, onder andere via twaalf +POWER boosts door het hele land. Werkzoekende 50-plussers kunnen vandaag nog de hele dag terecht om inzicht te krijgen in kansrijke vakgebieden, een professionele cv-check te doen of een professionele foto voor hun LinkedIn profiel te laten maken. Ook zijn er workshops gericht op het verbeteren van het profiel van kandidaten..

In Noord-Brabant staan 59.671 50-plussers als werkloos geregistreerd bij het UWV (UWV, februari 2016).

programma eindhoven

De 50-plussers maken kennis met professionals in verschillende kansrijke vakgebieden, volgen workshops en krijgen tips voor het verbeteren van hun cv. Tot nu toe zijn er bijna 120 50-plussers bij de vestiging in Eindhoven aan de Hooghuisstraat geholpen en het programma duurt tot 18:00 uur.

Sandra van Someren, Regiodirecteur regio Zuid-Oost Randstad Nederland: “Helaas is het aantal werkzoekende 50-plussers hoog in Noord-Brabant. Met het +POWER programma vragen we extra aandacht voor de positie van 50-plussers op de arbeidsmarkt. We benadrukken het onbenutte potentieel van deze doelgroep. Ambitie en talent kennen immers geen leeftijd en het kan niet zo zijn dat de 50-plussers aan de kant blijven staan.”

+power boosts in heel nederland

De +POWER boosts worden door heel Nederland georganiseerd speciaal voor 50-plussers. Online kunnen 50-plussers op het +POWER platform terecht voor het maken van een aantrekkelijk profiel, carrière-advies, persoonlijkheidstest, opleidingsmogelijkheden en informatie over kansrijke vakgebieden op de arbeidsmarkt. Werkgevers krijgen via het +POWER platform een goed beeld van werkzoekende 50-plussers.