waarom wil je salarisadministratie uitbesteden?

Als werkgever zijn er tal van goede redenen om je salarisadministratie uit te besteden. Het uitbesteden biedt allerlei voordelen waar je blij van wordt:

  • je profiteert van de expertise van ervaren professionals
  • je bespaart kostbare tijd en geld
  • het zorgt voor rust omdat je weet dat je salarisadministratie in betrouwbare handen is

Dat klinkt goed, toch? Maar wat nou als je volledig ontzorgd kan worden? Geen juridische risico's en administratieve rompslomp rondom personeelszaken. Dan is payroll de oplossing voor jou! Lees hier meer over het verschil tussen salarisadministratie uitbesteden en payroll. We nemen je vervolgens ook graag mee in de toegevoegde waarde van payroll ten op zichte van salarisadministratie uitbesteden. 

wat is het verschil tussen salarisadministratie uitbesteden en payroll?

Hoewel loonadministratie en payroll beide te maken hebben met salarisadministratie, zijn er een paar belangrijke verschillen. Laten we samen naar deze verschillen kijken:

Loonadministratie uitbesteden:
Loonadministratie is het proces van het berekenen, verwerken en beheren van salarissen van werknemers. Het zorgt ervoor dat werknemers op de juiste manier worden betaald, belastingen en premies worden ingehouden, loonstroken worden verstrekt en rapportages aan relevante instanties worden gedaan. Bedrijven hebben de keuze om de loonadministratie intern te doen of uit te besteden aan een externe dienstverlener.

Payroll:
Payroll omvat het beheren van salarisadministratie en personeelsgerelateerde taken binnen een organisatie. Het gaat niet alleen om het berekenen en verwerken van salarissen, maar ook het beheer van arbeidsovereenkomsten, personeelsdossiers, belastingaangiften en naleving van arbeidsrecht. Bedrijven kunnen ervoor kiezen om de payroll intern te regelen of uit te besteden aan een externe dienstverlener, zoals Randstad Payroll Solutions.

Kortom, het verschil tussen loonadministratie en payroll is dat loonadministratie zich specifiek richt op het berekenen en verwerken van salarissen, terwijl payroll een bredere reeks taken omvat, zoals naleving van arbeidsrecht en personeelsbeheer. Bij het gebruik van een payrollbedrijf staan jouw medewerkers onder contract bij hen, en zij nemen de verantwoordelijkheid voor alle administratieve, financiële en juridische aspecten met betrekking tot jouw personeel. Zo wordt je niet alleen ontzorgd maar vermijd je ook nog eens risico’s. Hoe fijn is dat!

wat is de toegevoegde waarde van payroll ten opzichte van loonadministratie uitbesteden?

Payroll is niet alleen het uitbesteden van loonadministratie, maar je krijgt een totaalpakket voor het beheer van salaris- en personeelsgerelateerde zaken. Dit zijn de voordelen van payrolling:

  • het payroll bedrijf neemt een breed scala aan taken over, zoals het beheer van arbeidsovereenkomsten, personeelsdossiers, belastingaangiften en naleving van arbeidsrecht
  • het payroll bedrijf biedt deskundigheid en ervaring op het gebied van complexe wet- en regelgeving, waardoor je kunt voldoen aan alle wettelijke verplichtingen
  • je hebt flexibiliteit en schaalbaarheid, zodat je salarisadministratie kan meegroeien met je bedrijf, ongeacht de grootte

Hierdoor kun je je richten op de groei en ontwikkeling van je bedrijf, terwijl je erop vertrouwt dat je salaris- en personeelsgerelateerde zaken in goede handen zijn.

Heb je interesse in payrolling via Randstad en wil je weten wat het kost? Of heb je een andere vraag? Vul het formulier in en krijg vrijblijvend advies op maat. Je kan hier ook gelijk een afspraak inplannen met onze collega Sven. We kijken graag samen met je naar je vraag!