wat zijn de voordelen van payroll als werkgever?

Als werkgever heb je verschillende voordelen bij het gebruik van payroll. Je geeft namelijk een groot deel van de administratieve taken uit handen, waardoor je meer tijd en focus hebt voor andere belangrijke zaken. Daarnaast is het ook financieel voordelig omdat je geen risico loopt bij ziekte of verlof van de werknemer. Bovendien is het inhuren van flexibel personeel ook gemakkelijker met payroll. Lees hier de 5 grootste voordelen van payroll voor jou als werkgever:

1. gemak:

Een payrollbedrijf neemt je personeelsadministratie over, natuurlijk allemaal conform wetgeving en de juiste cao’s. En is een medewerker ziek? Dan nemen we óók de verzuimbegeleiding en de uitvoering van de Wet Verbetering Poortwachter van je over! Ideaal, toch?

2. uitbesteding risico’s:

Bij een payrollovereenkomst zijn wij de juridische werkgever van je medewerkers. Een langdurig zieke werknemer, een ongeluk op de werkvloer of een ruzie tussen collega's? De juridische risico's nemen we allemaal bij je uit handen.

3. duidelijkheid:

Payrolling schept een hoop duidelijkheid en makkelijke inzichten. Zo zijn je personeelskosten altijd vooraf bekend en die salarisadministratie regelen we vervolgens ook verder voor je. Wij zorgen dat je nooit voor verrassingen komt te staan.

4. flexibiliteit:

Snel tijdelijk extra medewerkers nodig en niet je eigen organisatie hiermee belasten?  Met payrolling ben je wendbaar, zodat je altijd een personeelsbestand hebt dat bij je situatie past. Handig wanneer je bijvoorbeeld met seizoensproducten te maken hebt of piekt tijdens de feestdagen 

5. tevreden medewerkers:

Payrollmedewerkers krijgen dezelfde arbeidsvoorwaarden als vaste medewerkers. Plus extra’s! Ze hebben namelijk ook gratis toegang tot de opleidingen en trainingen van Randstad. Zo zorgen we voor tevreden medewerkers die ruimte hebben om te werken aan hun professionele ontwikkeling en zich helemaal thuis voelen binnen je organisatie!

Ben je benieuwd hoe de voordelen van payroll voor jou als werkgever kunnen werken? Of wil je meer weten over payrolling? Vraag een vrijblijvend gesprek aan en krijg persoonlijk advies. We kijken graag met je mee!

bekijk de voordelen van payroll:

voordelen payroll volgens ggd groningen:

Je risico’s als werkgever verkleinen, daarvoor is payroll een goede oplossing. Maar hoe pak je dat samen nou goed aan? Hr-adviseur Andries Riemersma van GGD Groningen vertelt hoe de samenwerking met Randstad Payroll Solutions hem bevalt. De organisatie werkt sinds een aantal jaar met payroll via Randstad. Het grootste voordeel daarvan? ‘Dat het systeem zo goed geregeld is,’ vertelt Andries. ‘Randstad werkt met een fijne online omgeving waarop je gegevens invoert en contracten wijzigt. Het is heel waardevol als dat goed werkt'.

--> lees hier het klantverhaal van de GGD
 

voordelen payroll volgens zuyd hogeschool:

Als onderwijsorganisatie met bijna 2000 medewerkers je personeelsadministratie goed regelen, hoe pak je dat aan? Bij Zuyd Hogeschool vonden ze een oplossing in Randstad Payroll Solutions. Hr-directeur Paul Stallenberg van Zuyd Hogeschool vertelt hoe deze samenwerking tot stand kwam. Het grote voordeel? ‘Door het eigen risicodragerschap in onze cao kan tijdelijke mensen zelf aannemen een financieel risico met zich meebrengen. Om dit risico te verzekeren maken wij in specifieke gevallen de keus voor payroll'.

--> lees hier het klantverhaal van Zuyd Hogeschool

bekijk hier waarom just eat takeaway samenwerkt met randstad payroll

wat is het voordeel van payroll voor werknemers?

Wanneer je als medewerker in dienst bent van een payrollorganisatie, wil je erop vertrouwen dat je in goede handen bent. Randstad Payroll is een betrouwbare werkgever met veel ervaring in het uitbetalen van payrollmedewerkers. Dat betekent voor de medewerker zekerheid én een correcte betaling op het juiste moment. Bij Randstad ben je er zeker van dat we het goed voor de medewerkers regelen. We hebben oog voor onze payrollmedewerkers en luisteren naar hen om continu te verbeteren. We vinden hun mening erg belangrijk en vragen deze regelmatig aan ons te geven. Ook staat er een professioneel team voor de medewerkers klaar bij vragen, maar ook wanneer ze hulp of begeleiding nodig hebben, zoals bijvoorbeeld bij ziekte of een arbeidsconflict. 

extra’s

Randstad biedt de payrollmedewerkers vele extra’s, zoals kortingen op verzekeringen, uitjes en nog veel meer. Ook kunnen wij helpen met een perspectief- of werkgeversverklaring. Natuurlijk hebben wij ook aandacht voor de ontwikkeling van onze medewerkers. Via onze opleidingsportal hebben zij toegang tot honderden opleidingen en trainingen die ze online kunnen volgen. Makkelijk, leuk en vooral waardevol voor de eigen ontwikkeling.

veelgestelde vragen voordelen payroll

 • wat zijn de payroll voordelen voor werkgevers?

  -gemak: we nemen de personeelsadministratie en verzuimbegeleiding van je over.

  -uitbesteding risico’s: je besteedt het werkgeverschap aan ons uit, waardoor je niet meer te maken hebt met juridische risico’s als ziekte of arbeidsongeschiktheid.

  -duidelijkheid: je personeelskosten zijn vooraf bekend en we regelen de salarisadministratie voor je. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

  -flexibiliteit: snel extra medewerkers nodig? Met payroll ben je wendbaar, zodat je personeelsbestand altijd bij je situatie past.

  - tevreden medewerkers: payroll medewerkers krijgen dezelfde arbeidsvoorwaarden als vaste medewerkers.

 • wat zijn de payroll voordelen voor werknemers?

  - de medewerker krijgt zekerheid én een correcte betaling op het juiste moment
  - professioneel team voor de medewerkers staat klaar bij vragen, maar ook wanneer ze hulp of begeleiding nodig hebben, zoals bijvoorbeeld bij ziekte of een arbeidsconflict. 

  - Randstad biedt de payrollmedewerkers vele extra’s, zoals kortingen op verzekeringen, uitjes en nog veel meer

  - ook kunnen wij helpen met een perspectief- of werkgeversverklaring

  - ontwikkeling is voor de medewerkers natuurlijk ook heel belangrijk, daarom krijgen zij via onze opleidingsportal toegang tot honderden opleidingen en trainingen 

 • wat zijn de tarieven voordelen van payrolling in vergelijking met uitzenden en detacheren?

  De kosten voor payroll en uitzenden zijn sinds de invoering van de WAB niet meer 1-op-1 met elkaar te vergelijken. Zo is er bij payroll bijvoorbeeld sprake van een ketenregeling en stopt de opdracht niet bij ziekte. Ook worden alle arbeidsvoorwaarden gevolgd van de opdrachtgever ten op zicht van een deel bij uitzenden. De payroll prijs wordt gebaseerd op de voorwaarden uit de cao. Randstad heeft ruime ervaring met het analyseren van cao’s en adviseert je graag over jou specifieke situatie.

  Lees hier meer over de kosten van payroll zoals rekenvoorbeelden. Vraag een offerte aan en krijg vrijblijvend persoonlijk advies!