ron werkt al vijf jaar via randstad zorg op verschillende plekken 

Ron (59) werkt sinds vijf jaar via Randstad Zorg. Hij houdt van aanpakken en vindt bijna alles leuk. Als hij maar vooruitgang kan boeken én niet te lang op één plek hoeft te blijven. Voor Ron zijn de zekerheid van een baan in loondienst en de afwisseling van werkplek een gouden combinatie. Hij is blij dat hij daar dankzij Randstad Zorg op kan rekenen.  

je werkte eerst in een hele andere branche. Waarom maakte je de switch naar de zorg? 

“Na de hotelschool verkocht ik professionele projecten in de gastvrijheidsindustrie – denk aan kantines, hotels en bedrijfsrestaurants – en keukentechniek in verpleeghuizen en gevangenissen. Ik was altijd op pad, dat vond ik leuk. Op een gegeven moment merkte ik dat ik hier niet meer op mijn plek zat en besloot op zoek te gaan naar wat anders. Ik ben een mensenmens en kwam uit bij de opleiding agogisch werk. Daarna ging ik aan de slag in een huis waar mensen die nog niet zo goed meekomen in de maatschappij, zelfstandig leren wonen. Dat is alweer 25 jaar geleden. Toen die locatie sloot heb ik allerlei banen in de zorg gehad, vaak als begeleider intensieve doelgroepen en persoonlijk begeleider.” 

hoe kwam je terecht bij randstad zorg? 

“Ik merkte steeds dat ik het na een paar jaar op dezelfde werkplek wel weer gezien had. Je leert wat je nodig hebt, bijvoorbeeld werken met tilliften en medicatie, maar ik wil me altijd blijven ontwikkelen en nieuwe dingen leren. Daarom veranderde ik steeds van baan en deed ik soms een beroep op Randstad als uitzendbureau. Zo hoorde ik over Randstad Zorg. Flexibel ingezet worden op verschillende plekken, dat sprak me aan. En het werkt: de laatste keer kon ik uit vijf opdrachten kiezen.” 

wat zijn voor jou de voordelen van werken via randstad zorg? 

“Dat alles voor me wordt geregeld! Ik ben in loondienst en hoef dus geen facturen te sturen of zelf op jacht voor een nieuwe opdracht. Randstad Zorg zoekt klussen die bij me passen. Het is fijn dat ze rekening houden met mijn wensen als het gaat om reistijd en werkdagen. Zo werk ik 32 uur, maar sta ik niet meer te springen om nachtdiensten. Het is prettig dat de planner van Randstad Zorg dat overlegt met de planner van de opdrachtgever.”  

wat vind jij het mooiste aan werken in de zorg? 

“Het zorgen voor vooruitgang. Of het nu is door het stappen zetten met een cliënt, het verbeteren van een afdeling of het praktisch regelen van kookschorten. Soms zijn mijn cliënten heftig, maar met mijn lengte van 2 meter en 120 kilo kan ik wel tegen een stootje.”

zou je werken via randstad zorg anderen aanraden? 

“Ja, zeker. Ik ken de medewerkers en een deel van hen komt zelf uit de zorg. Ze weten waar je het over hebt en dat is fijn. Ook is het mogelijk om via Randstad Zorg coaching te krijgen. Zo kunnen minder ervaren zorgmedewerkers dankzij een buddysysteem leren van meer ervaren collega’s. Zelf heb ik ook veel contact met andere collega’s. Bijvoorbeeld bij een nieuwe klus, dan bel ik van tevoren even met iemand die daar al eens heeft gewerkt. Handig, dan weet je een beetje wat je kunt verwachten. Tegen anderen zou ik willen zeggen: er is veel mogelijk via Randstad Zorg. Geen dag is hetzelfde en je bent altijd in beweging!”