dienstverband in de kinderopvang.

werken in de kinderopvang

waarom wil je werken in de kinderopvang?

Werken in de kinderopvang is een waardevolle ervaring. Je kunt echt een positieve impact hebben op het leven van kinderen, hoe mooi is dat? Je bouwt een band op met de kinderen en ziet ze opgroeien. Je bent er voor ze op de goede en slechte momenten. Ouders zijn je ontzettend dankbaar, dankzij jou kunnen ook zij naar hun werk. 

Het beste van alles is dat elke dag anders is. Geen saaie routines hier! Je zit vol energie en enthousiasme, omdat de kinderen je inspireren met hun levendigheid. Ze houden je alert en dagen je uit om creatieve activiteiten te bedenken om ze bezig te houden.

En weet je wat nog beter is? Je doet het niet alleen. Samen met je collega's vorm je een hecht team. Samen creëren jullie een leuke en veilige omgeving waarin kinderen kunnen groeien en leren. Jullie ondersteunen elkaar, delen ideeën en zorgen ervoor dat alles soepel verloopt.

Maar weet je waarom werken in de kinderopvang echt geweldig is? Omdat je vriendelijkheid kunt verspreiden als een pro! Elke dag kun je die kleintjes laten lachen, knuffels geven en laten zien dat ze belangrijk zijn. Het gevoel dat je krijgt wanneer je een glimlach op hun gezicht tovert, is onbetaalbaar.

Dus als je op zoek bent naar een geweldige baan waar iedere dag anders is en waar jij het verschil kan maken in het leven van kinderen, dan is werken in de kinderopvang echt iets voor jou! Het is een avontuur dat je niet wilt missen, vol plezier en voldoening. Kun jij niet wachten om te werken in de kinderopvang? Check dan snel alle kinderopvang vacatures

welke beroepen zijn er in kinderopvang?

Wil je graag op de vloer staan en met de kinderen in de weer zijn? Dan is het werk als pedagogisch medewerker precies wat jij zoekt! 

pedagogisch medewerker

In de kinderopvang is er altijd vraag naar pedagogisch medewerkers. Als pedagogisch medewerker in de kinderopvang speel je een belangrijke rol in het leven van kinderen. Je zorgt ervoor dat ze zich veilig voelen en volop kunnen groeien en ontwikkelen. Hier zijn een paar dingen die komen kijken bij het werken als pedagogisch medewerker:

 • samen spelen: als pedagogisch medewerker werk je gezellig samen met de kinderen. Je bedenkt leuke activiteiten waar ze blij van worden en waar ze van kunnen leren. Samen ontdekken jullie de wereld en hebben jullie veel plezier.
 • individuele aandacht: je neemt ook de tijd om elk kind goed te leren kennen. Je luistert naar ze en kijkt goed naar wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Zo kun je ze de juiste begeleiding geven en ze helpen om zelfverzekerder te worden.
 • samenwerken met ouders: je werkt goed samen met de ouders van de kinderen. Samen zorgen jullie ervoor dat alles goed geregeld is. Je houdt ze regelmatig op de hoogte van de avonturen van hun kinderen en luistert naar hun ideeën. Door open en vriendelijk met de ouders te communiceren, creëer je een positieve band waarin ze zich betrokken voelen bij de kinderopvang.
 • samenwerken met collega's: als pedagogisch medewerker maak je deel uit van een fijn team. Samen met je collega's maak je er elke dag iets moois van. Jullie helpen elkaar, delen ideeën en zorgen ervoor dat de kinderen de tijd van hun leven hebben.
 • persoonlijke groei: werken in de kinderopvang is ook goed voor jouw eigen ontwikkeling. Je kunt trainingen en workshops volgen om nog beter te worden in wat je doet.

Benieuwd naar hoe een dag eruit ziet als pedagogisch medewerker? Check dan hieronder de video.

werken in de kinderopvang

kinderopvang vacatures bij jou in de buurt

Werken in de kinderopvang betekent dat er altijd werk bij jou in de buurt is! Zo houd je de reistijd lekker kort en kan je dus werken waar je wilt. Wel zo fijn toch? Bekijk hieronder snel welke kinderopvang vacatures er bij jou in de regio allemaal openstaan. 

wat verdien je in de kinderopvang?

Je salaris in de kinderopvang wordt bepaald volgens de salarisschalen die zijn vastgelegd in de cao (collectieve arbeidsovereenkomst). De salarisschalen zijn gebaseerd op je werkervaring en leeftijd. 

Heb jij een leuke kinderopvang vacature gevonden en ga je werken in de kinderopvang? Dan word je meestal ingedeeld in schaal 6. Dat betekent dat je tussen de €2.385,- en €3.192,- bruto per maand gaat verdienen op basis van een 36-urige werkweek. Dat komt neer op een bruto uurloon tussen de €15,29 en de €20,46.

wat zijn de salarisschalen in de kinderopvang?

De kinderopvang valt onder de kinderopvang cao. Zie hieronder welke schalen deze cao heeft:

schaal 1: €1.945 - €2.265                               schaal 6: €2.385 - €3.192
schaal 2: €2.004 - €2.385                               schaal 7: €2.693 - €3.512
schaal 3: €2.105 - €2.566                               schaal 8: €2.899 - €3.869
schaal 4: €2.212 - €2.763                               schaal 9: €3.192 - €4.252
schaal 5: €2.265 - €2.969                               schaal 10: €3.512 - €4.669
 

bron: kinderopvang-werkt.nl

wat staat er in de cao voor de kinderopvang?

Over de kinderopvang cao gesproken... je vindt daarin alle afspraken die de vakbond heeft gemaakt voor iedereen die in de kinderopvang werkt. Dit zijn afspraken over je salaris, werktijden, toeslagen, vakantie, scholing en pensioen.

Dankzij de kinderopvang cao kun je genieten van meer vakantiedagen, regelmatige salarisverhogingen, een toeslag voor overwerk en doorbetaling bij ziekte. Het is fijn om te weten dat deze afspraken voor een goede werkomgeving zorgen.

opleiding kinderopvang

Wil je graag werken in de kinderopvang maar heb je nog niet het juiste diploma? Dan is het omscholingstraject tot pedagogisch medewerker een goede start! Het is een traject die je voorbereidt op het werken met jonge kinderen en het ondersteunen van hun groei, ontwikkeling en educatie. Het stelt je in staat om te werken in de kinderopvang waarin je echt het verschil kunt maken in het leven van kinderen en hun families. Het is een laagdrempelig omscholingstraject waar je nog geen evaring voor hoeft te hebben! Samen creëren we een omgeving waarin kinderen zich gelukkig voelen en volop kunnen groeien. Lees hier alles over de kinderopvang opleiding en hoe je je aanmeldt. Of check hier alle kinderopvang vacatures!

topwerkgevers in de kinderopvang.

veelgestelde vragen over kinderopvang vacatures

 • heb ik een opleiding nodig om te werken in de kinderopvang?

  Om in de kinderopvang te kunnen werken moet je een opleiding afgerond hebben. Deze moet logischerwijs gericht zijn op de kinderopvang. Een voorbeeld is Sociaal Pedagogisch Werker, pedagogiek of de PABO. Wanneer je wilt weten of je in aanmerking komt voor een baan kun je altijd contact opnemen met de contactpersoon die vermeld staat in de vacature. 

  Nog geen (relevante) diploma? Geen probleem! Je kan je via Randstad laten omscholen tot pedagogisch medewerker. Je kunt binnen 12-18 maanden een carrièreswitch maken naar pedagogisch medewerker. Je hebt al een MBO 3 diploma op zak. Heb je deze niet? Dan kun je middels een assessment aantonen op welk niveau je de opleiding aankunt. De verkorte opleiding kan alleen als iemand al werkervaring, een afgeronde opleiding of aantoonbaar MBO 3/4 niveau heeft. En als je wilt doorgroeien naar MBO niveau 4, helpen we je daarbij. Verder is het verplicht om Nederlands te spreken en te verstaan op F3 niveau. Ga ervoor en maak die eerste stap naar een nieuwe toekomst!

  > check hier alle kinderopvang vacatures

 • wat doe je in kinderopvang?

  De dag staat in het teken van de ontwikkeling van het kind. Als pedagogische medewerker ben je verantwoordelijk voor de verzorging van het kind. Daarnaast geef je niet alleen de kinderen een welkom en veilig gevoel, maar ook de ouders. Hebben zij vragen? Dan kunnen ze bij jou terecht. De dagindeling die je biedt aan de kinderen dragen bij aan de opvoeding van het kind.

  > check hier alle kinderopvang vacatures

 • vast of flexibel werken in de kinderopvang?

  Werken in de kinderopvang kan zowel flexibel als vast. Op basis van jouw voorkeur, wensen en behoeften helpen we jou aan een flexibele of vaste baan.

  Flexibel werken in de kinderopvang betekent dat jij zelf bepaalt wanneer en hoeveel uur jij werkt. Dit betekent dat wij samen kijken naar passende opdrachten of diensten in de kinderopvang.

  Werk jij liever op een vaste locatie met vaste uren, dan kijken wij samen welke vacature in de kinderopvang past bij jou.

  Of je nu op zoek bent naar tijdelijk of vast werk, flexibele werktijden, parttime of fulltime werk in de zorg: er is altijd een kinderopvang vacature die past bij jou. Binnen Randstad Zorg maken wij onderscheid in type banen. Er zijn 4 types:

  • uitzendkracht

  Als uitzendkracht werk je op basis van een nulurencontract en geef je zelf jouw beschikbaarheid aan en zullen wij op basis van jouw beschikbaarheid kijken naar leuke diensten. Interessant als jij flexibel wilt werken in de kinderopvang.

  • zzp

  Als zzp’er in de zorg heb je veel vrijheid. Je bepaalt zelf de richting en tijdsindeling en kan zorgen voor afwisseling van opdrachten. Een ander groot voordeel voor zzp’ers in de zorg is dat zorg verleend kan worden op de manier die het beste bij jou past

  • detachering

  Wanneer jij gedetacheerd wordt heb je een contact voor een minimaal aantal uren werk per week. Interessant als jij graag vastigheid en zekerheid zoekt in een baan.

  • bemiddeling.

  Tenslotte kunnen wij jou ook bemiddelen naar jouw nieuwe vaste baan. Dit betekent dat jij direct in dienst komt van een werkgever.

  > check hier alle kinderopvang vacatures

 • hoe ziet een sollicitatieproces eruit via randstad?

  Solliciteren op een vacature via Randstad is heel simpel. We leggen het je in 5 stappen uit:

  1. Solliciteer via de website. We bekijken dan je sollicitatie en beoordelen of je geschikt bent voor de functie en het bedrijf.

  2. Even bellen. Onze recruiter belt of mailt je. We bespreken je sollicitatie en je carrièremogelijkheden.

  3. Eerste ontmoeting. Heb je nog niet eerder gewerkt via Randstad? Dan hebben we enkele basisgegevens van je nodig. 

  4. Sollicitatiegesprek. Wij regelen het gesprek voor de functie waarop je solliciteerde. Of voor een andere, misschien wel beter passende, baan!

  5. Aangenomen! Gefeliciteerd! We zorgen ervoor dat je volledig voorbereid begint aan je eerste werkdag.

  > check hier alle kinderopvang vacatures

 • wat voor contract krijg je bij randstad zorg?

  Bij Randstad Zorg krijg je een contract volgens het ‘fasensysteem’, dit bestaat uit Fase A, B en C.

  • Fase A is vergelijkbaar met een nulurencontract, waar er dus geen sprake is van urengarantie.

  • Fase B is vergelijkbaar met een bepaalde tijd contract. Bij een Fase B contract is er wel sprake van een urengarantie.

  • Tenslotte is Fase C een onbepaalde tijd contract. Afhankelijk van jouw ervaring kunnen wij jou een van deze contracten aanbieden.

  Daarnaast is het ook mogelijk om direct bij een opdrachtgever op contract te komen. Dan helpen we je bij de contractbesprekingen. 

  Wanneer je als zzp’er via Randstad in de zorg komt werken, gelden er andere voorwaarden. We kunnen regelmatig opdrachten aanbieden in de GGZ, revalidatie, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en in de ziekenhuizen. In het eerste oriënterende gesprek kijken we samen naar jouw voorkeuren en wensen met betrekking tot een opdracht. Aan de hand daarvan kunnen wij jou opdrachten voorstellen die bij je passen.

  > check hier alle kinderopvang vacatures

 • heeft randstad zorg nog meer opleidingen?

  Ja zeker! Er zijn verschillende soorten werk- en leertrajecten via Randstad Zorg vakopleidingen. Ook kan je via Randstad Zorg gratis trainingen en opleidingen volgen die van kortere duur zijn. Dit is handig als je al in de zorg werkt of als je wilt proeven aan de zorg!

  > check hier alle kinderopvang vacatures