De coronapandemie maakte van de ene op de andere dag duidelijk dat we anders moeten gaan werken. De digitale transformatie, die zelfs de vierde industriële revolutie wordt genoemd, kwam erdoor in een stroomversnelling. Of het nu gaat om kunstmatige intelligentie (AI) of online werken, om bij te blijven en je medewerkers duurzaam inzetbaar te houden is om- en bijscholing over deze onderwerpen nodig. Bereid je organisatie dus voor op het werk van de toekomst en investeer in de bijscholing van je medewerkers. Eén manier om de nieuwe competenties binnen je organisatie te laten zien is met een digitaal certificaat. Lees er hier alles over, of bekijk meteen hoe we je helpen bij de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. 

alles over duurzame inzetbaarheid

 

Spring snel naar: 

het nut van digitale certificaten in jouw organisatie

 

Om de vaardigheden en competenties van je medewerkers duidelijk te monitoren, zijn digitale certificaten een handig hulpmiddel. Met een zo’n certificaat wordt een competentie, leerproces of prestatie beoordeeld, erkend of geverifieerd. Organisaties die veel belang hechten aan de ervaringen van hun medewerkers gebruiken deze referenties vaak. Het gebruik ervan laat namelijk zien dat je je inzet voor je medewerkers, aandacht hebt voor loopbaanontwikkeling en nieuwe competenties graag erkent. 

Ook voor je medewerkers zijn digitale certificaten handig: toekomstige werkgevers zien zo duidelijk welke competenties je medewerker bezit. Met nieuwe technologieën zoals AI, die worden gebruikt om kandidaten te screenen en te matchen met banen, kan digitaal bewijs van verifieerbare vaardigheden op een cv bovendien het verschil betekenen tussen een sollicitatiegesprek en een afwijzing. Certificaten worden daarnaast ook gedeeld op social media en in professionele netwerken, waardoor de merkbekendheid van je organisatie toeneemt. 

zo zet randstad risesmart digitale certificaten in

Bij Randstad RiseSmart gebruiken we deze digitale certificaten voor de coaches, brandingspecialisten en jobhunters in onze loopbaanbegeleidingteams. Met de certificaten verifiëren we hun competenties. Certificering zorgt daarnaast ook voor erkenning en moedigt medewerkers aan om langer bij ons te blijven werken. Voor coachingteams die wereldwijd worden ingezet zijn digitale certificaten daarnaast verifieerbaar bewijs van hun competenties. Zo kunnen klanten erop vertrouwen dat ze overal ter wereld dezelfde service van ons mogen verwachten. 

intern talent zichtbaar maken binnen je organisatie

Digitale certificaten vertegenwoordigen op competenties gebaseerde mijlpalen van je medewerkers. Door hun medewerkers in staat te stellen hun loopbaaninteresses en competenties te ontwikkelen, verbreed en verdiep je de mogelijkheden van je medewerkers. Medewerkers met up-to-date competenties maken makkelijker een overstap naar een andere afdeling wanneer dat nodig is. Zo wordt je organisatie wendbaarder. 

Snelle interne herplaatsing van medewerkers, bijvoorbeeld als alternatief voor ontslag, wordt door de transparantie van digitale certificaten ook een stuk makkelijker. Je krijgt door de certificaten ook een beter beeld van de capaciteiten en expertise van medewerkers. En je medewerkers profiteren op hun beurt van meer groeimogelijkheden. 

  • Lees alles over intern netwerken bij om- en bijscholing

het belang van erkenning bij loopbaanontwikkeling

Medewerkers hebben veel belang bij loopbaanontwikkeling. Om van waarde te blijven in de organisatie, maar ook om zich nuttig te blijven voelen en echt het verschil te maken. Digitale certificaten helpen bij het stellen van persoonlijke doelen, leggen eerder aangeleerde competenties, prestaties en capaciteiten vast en erkennen deze. Dankzij deze certificaten hebben al je medewerkers een bewijs van hun inspanningen. Bovendien markeren digitale certificaten de voortgang en benadrukken ze prestaties die worden gewaardeerd door collega's en managers, waardoor medewerkers worden aangemoedigd hun ontwikkeltraject te vervolgen.

zo behoud je je personeel en houd je hen inzetbaar

Om talent in je organisatie te behouden is het belangrijk om te blijven investeren in de ontwikkeling van je medewerkers. Een hernieuwde focus op het ontwikkelen van bestaand talent leidt tot lagere wervingskosten, omdat huidige medewerkers bij je organisatie willen blijven en eraan willen bijdragen. De betrokkenheid van medewerkers mét digitale certificaten is groter dan van medewerkers zonder deze certificaten: ze hebben een positieve invloed op de motivatie van je medewerker om competenties te ontwikkelen. Daarnaast vergroten certificaten de betrokkenheid en geven ze buitenstaanders een goed beeld van je organisatie

zet in op duurzame inzetbaarheid met onze begeleiding

 

Houd je medewerkers duurzaam inzetbaar met onze begeleiding. Het programma van RiseSmart omvat een loopbaancoach, een jobhunter en een gecertificeerde opleidingsadviseur. Samen helpen zij je medewerkers hun loopbaanplan om te zetten in een strategische routekaart voor competentieontwikkeling. We motiveren je medewerkers om zich bij- en om te scholen. Zo pas je bestaande scholingsprogramma's beter toe, blijven je medewerkers langer inzetbaar en haal jij meer uit het talent van je medewerkers. Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? 

Neem contact met ons op