De wereld om ons heen verandert razendsnel, en de manier van werken verandert mee. Flexibele en multidisciplinaire medewerkers zijn een must voor moderne organisaties. Maar hoe zorg je er nou voor dat je je medewerkers soft én hard skills bijspijkert? En wat doen bedrijven er nu al aan om hun personeel te ontwikkelen? Lees hier meer over ons onderzoek naar skilling.

investeren in je werknemers

Wil je als bedrijf een flexibel personeelsbestand hebben? Dan is het enorm belangrijk dat je investeert in de ontwikkeling van al je werknemers. Met skilling, oftewel vaardigheden aanleren op werk, kun je er als werkgever voor zorgen dat je medewerkers gemakkelijk intern switchen naar nieuwe rollen, projectwerk en tijdelijke opdrachten. 

welke mogelijkheden zijn er?

Veel bedrijven blijven op dit moment achter op het gebied van personeel ontwikkelen. Uit ons onderzoek naar skilling bij bedrijven is gebleken dat maar 61% van alle organisaties hun werknemers de kans geeft om zich verder te ontwikkelen. Als een bedrijf dat al doet, gebeurt het vaak bij grote talenten of managementfuncties. De ‘gewone’ werknemer wordt nog vaak vergeten, terwijl er in deze mensen vaak heel veel potentieel schuilt. 

Maar hoe ontdek en ontwikkel je de vaardigheden van ál je medewerkers? Zeker nu we steeds meer hybride werken en er meer virtueel geleerd moet worden, via een eigen leersysteem of cursusaanbieders van andere partijen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een badgingprogramma, waarbij medewerkers beloond worden met hun aangeleerde eigenschappen. Zo zie je in één oogopslag wie er geschikt is voor die nieuwe klus!

wat levert de ontwikkeling van medewerkers op?

Wat levert skilling, badging en andere leerwerktrajecten uiteindelijk op? Het draagt onder andere bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Veel mensen zijn op zoek naar werk, maar lopen tegen een skill gap aan. Door deze te overbruggen, vinden medewerkers sneller nieuw werk (intern of extern) en gaan de ontslagkosten voor bedrijven omlaag. 

Door zichzelf te blijven ontwikkelen, wordt het toekomstperspectief van medewerkers groter en halen ze het maximale uit hun loopbaan. Dit motiveert, en enthousiaste werknemers leveren beter resultaat. Met behulp van skilling haal jij alles uit je personeel, en daar pluk je uiteindelijk weer de vruchten van. De investering in je werknemers wordt je uiteindelijk dus dubbel en dwars terugbetaald! 

leer meer over skilling

Ben je benieuwd waar voor jouw organisatie nog kansen liggen om je personeel te laten groeien? Neem contact met ons op via het formulier hieronder, dan delen we alle resultaten van het onderzoeksrapport met je.