over de uitzending 

De komende 10 jaar wordt de gap tussen het aanbod op de arbeidsmarkt en de eisen van zowel non-profit als profit instellingen steeds groter. Hierdoor is het voor organisaties noodzakelijk om anders te kijken naar het vinden en de inzet van talent. Hoe? Daar nemen we je graag in mee. Vanuit visie en de wetenschap naar een pragmatische aanpak in 5 stappen. Wat kun je vandaag al anders doen om er morgen de voordelen van te hebben?

voor wie interessant?

Voor bestuurders en HR verantwoordelijken binnen non-profit en profit organisaties

de tafelgasten

'Willen weten hoe het zit, is mijn grootste drijfveer' - Arbeidseconoom Ronald Dekker doet voor TNO onderzoek naar arbeidsmarktdynamiek en (sociale) innovatie. In de media wordt hij regelmatig gevraagd voor duiding van arbeidsmarktvraagstukken voor bedrijven, sectoren, sociale partners en overheden.

  • Kolonel der mariniers en hoofd Dienstencentrum Personeels Logistiek Stefan Nommensen van Defensie. Defensie draagt bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Talent dat bijdraagt aan deze belangrijke missie is ongekend belangrijk. Recent is Defensie gestart met de mentaliteitscampagne ‘generatie D’ waarbij defensie de richting op gaat van werven op basis van de juiste mentaliteit (‘geloof jij in het team?’) en daarbij passende skills.
  • Marjolein ten Hoonte is directeur arbeidsmarkt en social impact bij Randstad Groep Nederland. Recent publiceerde zij het boek ‘Kunnen we het even over werk hebben?’ Marjolein pleit voor ‘van baanzekerheid naar werkzekerheid’ en ze beweegt zich het liefste in het hart van actuele vraagstukken over mensen, werk en de arbeidsmarkt. 
  • Ilse Jongeneelen is principal consultant bij Randstad Groep Nederland en expert in skill based recruitment. Zij ontwikkelde een aanpak om in 5 stappen aan de slag te gaan met skill based recruitment. Ze is een zeer ervaren adviseur op het gebied van complexe HR en recruitment vraagstukken. 

Lees hier hoe ze bij UWV mooie stappen zetten richting meer sturen op skills. Meer lezen over de skill based recruitment aanpak? Download dan hier de paper.

Wil je graag aan de slag met skill based recruitment? Ilse Jongeneelen en haar team van experts denken graag met je mee. Van een startgesprek tot een masterclass, er zijn veel manieren om vandaag nog te beginnen met anders kijken naar talent. Je kunt ook contact opnemen met jouw vaste contactpersoon bij Randstad.

In de toekomst gaan we vaker webinars en live masterclasses organiseren over HR-innovaties. Op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan.

webinar: de toekomst van werk