De komende 10 jaar wordt de gap tussen het aanbod op de arbeidsmarkt en de eisen van zowel non-profit als profit instellingen steeds groter. Hierdoor is het voor organisaties noodzakelijk om anders te kijken naar het vinden en de inzet van talent. Hoe? Daar nemen we je graag in mee. Vanuit visie en de wetenschap naar een pragmatische aanpak in 5 stappen. Wat kun je vandaag al anders doen om er morgen de voordelen van te hebben?

Dagvoorzitter Bart Wenning gaat in gesprek met:

  • Marjolein ten Hoonte, directeur arbeidsmarkt en social impact Randstad Groep Nederland;

  • Ronald Dekker arbeidseconoom bij TNO;

  • Stefan Nommense, Kolonel der mariniers en hoofd Dienstencentrum Personeels Logistiek; 

  • Ilse Jongeneelen, principal consultant en expert skill based recruitment bij Randstad.

wanneer?

Donderdag 23 maart van 12.00 tot 13.15 uur. 

voor wie interessant?

Voor bestuurders en HR verantwoordelijken binnen non-profit en profit organisaties.

de tafelgasten

'Willen weten hoe het zit, is mijn grootste drijfveer' - Arbeidseconoom Ronald Dekker doet voor TNO onderzoek naar arbeidsmarktdynamiek en (sociale) innovatie. In de media wordt hij regelmatig gevraagd voor duiding van arbeidsmarktvraagstukken voor bedrijven, sectoren, sociale partners en overheden.

Kolonel der mariniers en hoofd Dienstencentrum Personeels Logistiek Stefan Nommensen van Defensie. Defensie draagt bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Talent dat bijdraagt aan deze belangrijke missie is ongekend belangrijk. Recent is Defensie gestart met de mentaliteitscampagne ‘generatie D’ waarbij defensie de richting op gaat van werven op basis van de juiste mentaliteit (‘geloof jij in het team?’) en daarbij passende skills.

Marjolein ten Hoonte is directeur arbeidsmarkt en social impact bij Randstad Groep Nederland. Recent publiceerde zij het boek ‘Kunnen we het even over werk hebben?’ Marjolein pleit voor ‘van baanzekerheid naar werkzekerheid’ en ze beweegt zich het liefste in het hart van actuele vraagstukken over mensen, werk en de arbeidsmarkt. 

Ilse Jongeneelen is principal consultant bij Randstad Groep Nederland en expert in skill based recruitment. Zij ontwikkelde een aanpak om in 5 stappen aan de slag te gaan met skill based recruitment. Ze is een zeer ervaren adviseur op het gebied van complexe HR en recruitment vraagstukken.