Gran Départ Utrecht op 4 en 5 juli 2015

Tourmakers via Randstad aan het werk op de Grand Départ Tour de France

Op 4 en 5 juli 2015 vond de start van de Tour de France 2015 plaats in Utrecht. Ruim 1500 Tourmakers maakten een succesvolle start van dit wielerevenement in Utrecht mogelijk. Randstad Nederland was de hr-partner van Utrecht 2015 en verzorgde de werving, selectie, begeleiding en planning van deze Tourmakers.  

Monica van Zeijl is manager events bij Randstad Hospitality en tijdelijk inhouse manager HRM bij de projectorganisatie van Le Tour Utrecht. 

waarom is het zo uniek om Tourmaker te zijn? 

Monica: ‘Als Tourmaker ben je hét gezicht van dit wielevenement in Utrecht. Samen met je team verzorg je een gastvrije ontvangst voor alle bezoekers. Samenwerken, doorzetten, meedenken, verantwoordelijkheid nemen, oplossingen verzinnen. Een unieke, verrijkende ervaring.’ 

welke functies bekleden de Tourmakers en hoe ziet de begeleiding eruit? 

Monica: ‘Tourmakers kunnen aan de slag in verschillende functies, gekoppeld aan de afdelingen techniek, veiligheid en mobiliteit, marketing en hospitality of het activatieprogramma. Alle Tourmakers hebben in de aanloop naar dit event sfeer kunnen proeven, kennis kunnen maken met de organisatie en elkaar. 

De Tourmakers beginnen niet ‘koud’ aan hun taak. In april en mei hebben we informatie- en kennismakingsbijeenkomsten georganiseerd om de Tourmakers de juiste informatie te geven ter voorbereiding op hun bijdrage aan de start van de Tour de France. En op 22 juni is er nog een laatste inspiratiesessie. Zo leren de Tourmakers elkaar leren, proeven de sfeer en worden voorbereid op hun functie. Ze krijgen ook een hospitality- en veiligheidstraining. Voor alle functies geldt dat gastvrijheid vooropstaat. Of je nu het publiek ontvangt of bezig bent met op- en afbouw.

in het nieuws

  • persbericht: ‘Peloton’ 1500 Tourmakers klaar voor eindsprint
  • AD: 1500 Tourmakers zijn er echt klaar voor
  • Item Nieuwsuur: interviews van Monica van Zeijl, en twee Tourmakers
  • RTV Utrecht: Eerste training voor Tourmakers
  • NOS: Vrijwilliger bij de Tour? Blijf glimlachen
  • RTV Utrecht: burgemeester Utrecht spreekt Tourmakers toe
  • blog van Rob Gemen: De kracht van het Tourvirus 
  • interview: Tourmaker Marijke van Balen aan het woord in het programmaboek