De Clipper Stad Amsterdam is gebouwd op initiatief van Randstad en de Gemeente Amsterdam in de periode vanaf december 1997 t/m december 1998. De bouw was een werkgelegenheidsproject en heeft wezenlijk bijgedragen aan de opleiding en werkervaring van jongere werklozen en schoolverlaters. Van de totale bouwperiode, geschat op 200.000 uur, zijn 35.000 manuren besteed aan de bouw van het casco. Inspiratiebron voor het ontwerp van de Clipper Stad Amsterdam was de Amsterdam, een clipper uit 1854.. 

Het 60 meter lange schip heeft 14 luxe passagiershutten, een ruime longroom (voor diners en presentaties) en een bar aan dek. De Clipper Stad Amsterdam is beschikbaar voor zakelijke evenementen, luxe cruises en avontuurlijke tochten voor particulieren. Lees meer over de Clipper Stad Amsterdam en de mogelijkheden op de website van Clipper Stad Amsterdam.

een unieke zeilervaring voor jongeren

Ook dit jaar is er natuurlijk weer een Clipper Stad Amsterdam jongerenreis. Wij bieden een groep jongeren tussen de 17 en 25 jaar een unieke en onvergetelijke zeilervaring. Lees hier meer over de Clipper Stad Amsterdam jongerenreis.