De Clipper Stad Amsterdam is gebouwd op initiatief van Randstad en de Gemeente Amsterdam in de periode vanaf december 1997 t/m december 1998. De bouw was een werkgelegenheidsproject en heeft wezenlijk bijgedragen aan de opleiding en werkervaring van jongere werklozen en schoolverlaters. Van de totale bouwperiode, geschat op 200.000 uur, zijn 35.000 manuren besteed aan de bouw van het casco. Inspiratiebron voor het ontwerp van de Clipper Stad Amsterdam was de Amsterdam, een clipper uit 1854.. 

Het 60 meter lange schip heeft 14 luxe passagiershutten, een ruime longroom (voor diners en presentaties) en een bar aan dek. De Clipper Stad Amsterdam is beschikbaar voor zakelijke evenementen, luxe cruises en avontuurlijke tochten voor particulieren. Lees meer over de Clipper Stad Amsterdam en de mogelijkheden op de website van Clipper Stad Amsterdam.

wereldreis

In september 2023 is de Clipper Stad Amsterdam vertrokken voor een twee jaar durende wereldreis. De Clipper doet tijdens deze reis iconische wereldsteden aan als Tokio, Shanghai, Sydney, Mumbai, Kaapstad, New York en Londen. Het doel van de reis is om op een positieve manier bij te dragen aan kansengelijkheid op de arbeidsmarkt voor jongeren door mogelijkheden te creëren om mee te varen aan boord. De Clipper doet dit samen met haar founding partners Randstad en Gemeente Amsterdam.

De havens op de route bieden voor bedrijven kansen voor het organiseren van zakelijke events in een unieke setting. Heb je hier vragen over of wil jij als klant ook een event organiseren aan boord? Neem dan contact op met ons kantoor

een unieke zeilervaring voor jongeren

Omdat de Clipper Stad Amsterdam inmiddels is vertrokken voor een de twee jaar durende wereldreis staat de volgende jongerenreis gepland voor 2 t/m 9 augustus 2025. Wij bieden een groep jongeren tussen de 16 en 22 jaar een unieke en onvergetelijke zeilervaring. Lees hier meer over de Clipper Stad Amsterdam jongerenreis.