8 redenen waarom je graag in de zorg werkt

Naast het zorgzame aspect zijn er ook genoeg andere redenen om te gaan werken in de zorg. Zo is er altijd werk in de buurt, zijn er veel kansen om door te groeien en is het natuurlijk heel gezellig met je collega’s! Bekijk de acht belangrijkste redenen hieronder:

1. grote baankans 

Je hebt het vast gehoord: in de zorg is sprake van een personeelstekort. Door in dit gat te springen, maak je niet alleen de zorg een beetje beter: je verzekert jezelf ook van mooi werk. Een grote baankans dus! Er zijn heel veel openstaande zorgvacatures om op te solliciteren. 

2. er is altijd een werkplek in de buurt

Of je nu in het lokale ziekenhuis, bij de plaatselijke huisarts of bij de regionale ggz aan de slag wilt: jouw zorg is overal in Nederland meer dan welkom. En dat betekent dat je nooit ver hoeft te reizen voor jouw droombaan! Mooi, toch?

3. leren en werken tegelijk? Dat kan in de zorg!

Ieder mens is anders. En daarmee ook iedere dag in de zorg. De zorg is namelijk bij uitstek mensenwerk. Zo leer je elke dag nieuwe vaardigheden, aandoeningen en mensen kennen. 

Nog meer leren? Dat kan! Bij Randstad bieden we je een werk-leertraject. Je volgt dan een opleiding in de zorg, terwijl je alle kennis meteen in de praktijk toepast! 

4. aan de slag in de zorg zonder diploma

In de zorg kun je zelfs aan de slag zónder diploma. Ook dat doe je door een werk-leertraject te beginnen. Via Randstad kan dit bijvoorbeeld met een opleiding tot helpende/zorghulp. Check hier alle opleidingen in de zorg!

5. flexibel werk

In de zorg werken is lekker flexibel werken. Je krijgt bijvoorbeeld vaak de mogelijkheid om zelf je week in te delen. Dus, wat past bij jou? Liever deel- of voltijd werken? En liever nacht- of dagdiensten draaien? Het kan allemaal. Maar net wat jou uitkomt!

6. doorgroeimogelijkheden

In de zorg krijg je tal van doorgroeimogelijkheden aangeboden. Je volgt bijvoorbeeld een werk-leertraject tot helpende, verzorgende, verzorgende ig,  of pedagogisch medewerker of verpleegkundige. Ben je al verpleegkundige? Dan is een opleiding tot verpleegkundig specialist misschien iets voor jou! 

7. voordelen van onregelmatige diensten  

  • onregelmatige diensten brengen allerlei voordelen met zich mee. Wel eens stilgestaan bij:
  • ochtenddienst afgerond? Dan ben je op tijd klaar om nog de hele middag van de zon te genieten
  • onregelmatig werken betekent dat je nooit meer in de file of in de rij bij de supermarkt staat
  • gezin naast je fulltime baan? Met een avonddienst kun je rustig de kinderen naar school brengen

8. wekelijks uitbetaald worden 

Hier hebben we een voordeel te pakken dat speciaal bij Randstad hoort! Wij betalen uit wanneer jij dat wilt. En dat kan wekelijks of maandelijks zijn. Onze vacatures bieden namelijk de mogelijkheid om wekelijks uitbetaald te krijgen. En dat is lang niet overal zo. Check snel hoe je aan de slag gaat via Randstad!

starten met werken in de zorg

Wil je graag werken in de zorg? Maar weet je niet waar te beginnen? We helpen je op weg! Bij ons vind je allerlei vacatures in de zorg. Zo werk je waar én wanneer je maar wilt. In welke functie? Dat is aan jou! Check wat we je te bieden hebben:

 

maar nog geen diploma?

Heb je (nog) geen diploma? Geen zorgen, dat is lang niet altijd nodig. In zogenoemde werk-leertrajecten wordt je opgeleid tot zorgverlener, terwijl je werkt. Check hier het aanbod van opleidingen in de zorg!

Een overzicht van alle mogelijkheden vind je op onze speciale pagina over werken in de zorg!