een unieke zeilervaring

De Clipper Stad Amsterdam doet mee aan The Tall Ships Races, de grootste internationale race voor zeiltrainingschepen. Wij bieden een groep jongeren tussen de 17 en 25 jaar de kans om deze race mee te beleven. De zeilreis vindt plaats van zaterdag 28 juli t/m zaterdag 4 augustus 2018 van Stavanger (Noorwegen) naar Harlingen. De jongeren draaien mee met de bemanning om de historische driemaster tijdens de race op de scherpste koers te houden. Een onvergetelijke ervaring!
Deelname aan deze reis is uitsluitend op uitnodiging van Randstad.

Is uw zoon of dochter tussen de 17 en 25 jaar? En vindt hij of zij het leuk om samen met andere jongeren op de Clipper Stad Amsterdam mee te racen? Zeilervaring is niet nodig, wel de wil om de handen uit de mouwen te steken.

Interesse? Stuur dan een e-mail

een onvergetelijke ervaring

Het schip is een 24-uursbedrijf, er wordt in ploegen gewerkt: van wachtlopen en dekbemanning tot corveedienst. Een leven dat volkomen anders is dan het leven thuis, aan wal. En dat is precies wat de jongeren als onvergetelijk omschrijven. Iedereen die na een week de loopplank af gaat, heeft ervaringen opgedaan die altijd bijblijven.

vaarschema

De zeilreis vindt plaats van zaterdag 28 juli t/m zaterdag 4 augustus. Wij vliegen naar Stavanger in Noorwegen, waar de volgende dag The Tall Ships Race naar Harlingen start. De reis begint met een training aan boord en het verdelen van de taken. Iedereen werkt even hard mee! Niet minder dan 66 tall ships uit 15 verschillende landen doen mee. Een fantastisch gezicht. Ongeveer een maand voor de reis organiseren wij een informatiebijeenkomst voor de jongeren en hun ouders/verzorgers op het hoofdkantoor van Randstad in Diemen.

over de Clipper Stad Amsterdam 

De Clipper Stad Amsterdam is in het kader van een werkgelegenheidsproject gebouwd door de gemeente Amsterdam en Randstad. De prachtige driemaster uit 2000 is een moderne 'extreme' clipper, gebouwd in historisch perspectief. Dat merk en voel je als je aan boord bent. Over de hele wereld is de Stad Amsterdam een bezienswaardigheid. Meer weten over dit unieke zeilschip? Bekijk meer informatie op de website van Stad Amsterdam.