een unieke zeilervaring voor jongeren

Hangen aan de touwen, opspattende golven en spelende dolfijnen voor de boeg, hard werken om samen op koers te blijven. Meezeilen op de Clipper Stad Amsterdam is een fantastische ervaring voor jongeren van 16 tot 22 jaar. Een belevenis die zoveel impact heeft dat deze onvergetelijk is. Ben jij een klantrelatie van Randstad en heb jij een kind in deze leeftijdsgroep? Meld hem of haar dan aan voor deze unieke reis! Wees er op tijd bij, want vol is vol!

jongerenreis kiest opnieuw het ruime sop

Deze avontuurlijke zeezeilreis voor jongeren wordt met uitzondering van 2024 ieder jaar door Randstad georganiseerd samen met de gemeente Amsterdam. Kapitein en crew kunnen niet wachten om samen met de groep trainees de zeilen te hijsen en het ruime sop van de Atlantische Oceaan te kiezen om de clipper via de Golf van Biskaje en het Kanaal naar IJmuiden te sturen. 

Tijdens de Clipper Stad Amsterdam jongerenreis draaien de jongeren mee met de bemanning. Ze zijn dan zo’n acht uur per dag in touw om de driemaster zeilend te houden. Uiteraard onder de bezielende leiding en ervaring van de vaste bemanning.

jongerenreis clipper stad amsterdam 2025

once in a lifetime experience

Het schip is een 24-uursbedrijf waar in ploegen wordt gewerkt: van wachtlopen en dekbemanning tot corveedienst. Een leven dat volkomen anders is dan het leven aan wal. En dat is precies wat de jongeren als onvergetelijk omschrijven. Iedereen die na de jongerenreis weer de loopplank af gaat, heeft ervaringen opgedaan die altijd bijblijven. Onder leiding van de vaste bemanning, die hen de kneepjes van het zeemansvak bijbrengt, en in gezelschap van een groep leeftijdsgenoten zijn de ingrediënten voor a once in a lifetime experience. Tijdens de zeiltocht leren de jongeren zichzelf kennen en staan thema's als respect, teamwork en zelfvertrouwen centraal. Niemand kent elkaar van tevoren. Daarom mag er per relatie slechts één jongere worden aangemeld.

datum en kosten

Van zaterdag 2 augustus t/m zaterdag 9 augustus 2025. Verblijf aan boord inclusief maaltijden en een reisverzekering is inbegrepen. De reis per touringcar van Amsterdam naar Brest, met een tussenstop bij de grensovergang Hazeldonk, Breda is ook inbegrepen. Om te voldoen aan compliance regelingen die bij veel van onze klanten gelden is de eigen bijdrage voor de reis €500 per jongere.

aanmelden

Wil jij je zoon of dochter aanmelden? Stuur een mail naar brigit.nielen@nl.randstad.com.