jongerenreis Clipper Stad Amsterdam 2017

Clipper jongerenreis

een unieke zeilervaring

Stichting Zeezeilen voor jongeren, de Gemeente Amsterdam en Randstad organiseren dit jaar van 13 t/m 20 augustus weer een unieke zeilzwerftocht voor jongeren tussen de 17 en 25 jaar op de Clipper Stad Amsterdam van IJmuiden naar Duinkerken. De kosten van deze reis bedragen € 300,- p.p. (inclusief busreis, eten en drinken). Tijdens de reis draaien de jongeren mee met de bemanning om de historische driemaster zeilend te houden. Een onvergetelijke ervaring!

Is uw zoon of dochter tussen de 17 en 25 jaar? En vindt hij of zij het leuk om samen met andere jongeren op de Clipper Stad Amsterdam mee te varen? Zeilervaring is niet nodig, wel de wil om de handen uit de mouwen te steken.

interesse? stuur dan een e-mail

een onvergetelijke ervaring

Het schip is een 24-uursbedrijf, er wordt in ploegen gewerkt: van wachtlopen en dekbemanning tot corveedienst. Een leven dat volkomen anders is dan het leven thuis, aan wal. En dat is precies wat de jongeren als onvergetelijk omschrijven. Iedereen die na een week de loopplank af gaat, heeft ervaringen opgedaan die altijd bijblijven.

vaarschema

Op 13 augustus ligt de Clipper Stad Amsterdam klaar voor vertrek in IJmuiden richting open zee.
De reis begint met een training aan boord en het verdelen van de taken. Iedereen werkt even hard mee! Het belooft een echte zeilzwerftocht te worden. Op 20 augustus komen we aan in de haven van Duinkerken, van waar uit we met een touringcar terug naar Nederland reizen.

over de Clipper Stad Amsterdam 

De Clipper Stad Amsterdam is in het kader van een werkgelegenheidsproject gebouwd door de gemeente Amsterdam en Randstad. De prachtige driemaster uit 2000 is een moderne 'extreme' clipper, gebouwd in historisch perspectief. Dat merk en voel je als je aan boord bent. Over de hele wereld is de Stad Amsterdam een bezienswaardigheid. Meer weten over dit unieke zeilschip? Bekijk meer informatie op de website van Stad Amsterdam.