een unieke zeilervaring voor jongeren

Waarschijnlijk is er volgend jaar natuurlijk weer een Clipper Stad Amsterdam jongerenreis. Wij bieden dan een groep jongeren tussen de 17 en 25 jaar een unieke en onvergetelijke zeilervaring. Houd deze pagina in de gaten en wie weet lees jij er dan zo snel mogelijk meer over. 

Meezeilen op de Clipper Stad Amsterdam is sowieso onder de nachtelijke sterrenhemel het houten dek schrobben, hangen aan de vuistdikke touwen, opspattende golven en spelende dolfijnen voor de boeg, hard werken om samen op koers te blijven. Al met al een vormende belevenis die zoveel impact heeft dat deze onvergetelijk is.

een uniek cadeau voor je zoon of dochter

Tijdens de Clipper Stad Amsterdam jongerenreis draaien de jongeren mee met de bemanning. Ze zijn dan zo’n tien uur per dag in touw om de driemaster zeilend te houden. Uiteraard onder de bezielende leiding en ervaring van de vaste bemanning.

bekijk nu de promo van de jongerenreis 2020

once in a lifetime experience

Het schip is een 24-uursbedrijf waar in ploegen wordt gewerkt: van wachtlopen en dekbemanning tot corveedienst. Een leven dat volkomen anders is dan het leven aan wal. En dat is precies wat de jongeren als onvergetelijk omschrijven. Iedereen die na de jongerenreis weer de loopplank af gaat, heeft ervaringen opgedaan die altijd bijblijven. Onder leiding van de vaste bemanning, die hen de kneepjes van het zeemansvak bijbrengt, en in gezelschap van een groep leeftijdsgenoten zijn de ingrediënten voor a once in a lifetime experience. Tijdens de zeiltocht leren de jongeren zichzelf kennen en staan thema's als respect, teamwork en zelfvertrouwen centraal. Niemand kent elkaar van tevoren. Daarom mag er per relatie slechts één jongere worden aangemeld.