Het zijn spannende tijden en we begrijpen dat je hier vragen over hebt. Check voor alle actuele informatie over de maatregelen de site van de overheid. Hieronder lees je de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met je contactpersoon van Randstad.

veelgestelde vragen over vaccineren

 • 1. mag Randstad Zorg of de opdrachtgever mij vragen of ik ben ingeënt?

  Nee, dat mogen wij niet vragen. Ook mogen wij hier niets over registreren of delen met de opdrachtgever.

 • 2. mag Randstad Zorg of de opdrachtgever mij verplichten om me te vaccineren?

  Nee, jij beslist zelf of jij je laat vaccineren. Wij of de opdrachtgever mogen jou daartoe niet verplichten. Het doel van de vaccinatie is dat jij jezelf beschermt tegen het virus.

 • 3. moet ik me laten testen als ik klachten heb nadat ik gevaccineerd ben?

  Ja, je moet je ook dan laten testen of een zelftest doen.

 • 4. moet ik me nog aan de maatregelen houden als ik gevaccineerd ben?

  Ja, ook als je gevaccineerd bent blijven alle basisregels gelden.

 • 5. meer weten over vaccineren?

  Wil je meer weten over de vaccinatie tegen COVID-19? bekijk hier de website van de overheid over de vaccinatie.

veelgestelde vragen over het coronavirus en de maatregelen die we nemen

 • 1. welke maatregelen nemen wij?

  Randstad is een mensenbedrijf. Dagelijks werken we voor en met vele mensen. En de gezondheid van onze professionals vinden we heel belangrijk. Voor jou gelden de maatregelen van het bedrijf waar je op dit moment werkt. We hebben al onze opdrachtgevers gevraagd om ook voor jou als flexwerker/professional passende maatregelen te treffen, in lijn met de richtlijnen van het RIVM en de overheid. 

  Ook bij Randstad volgen we de richtlijnen van het RIVM. We vragen je om deze richtlijnen ook op te volgen. Wijkt je opdrachtgever af van de richtlijnen van het RIVM? Neem dan altijd contact op met je contactpersoon van Randstad.

 • 2. zijn de kantoren van Randstad geopend?

  Onze vestigingen en kantoren zijn weer geopend.

 • 3. ik ben verkouden maar ik voel me niet ziek, moet ik mij ziekmelden?

  Neem contact op met je contactpersoon  om te kijken of thuiswerken een mogelijkheid is. Als thuiswerken geen mogelijkheid is, kun je samen met je contactpersoon  kijken naar een oplossing. Blijf in ieder geval thuis en doe een zelftest of maak een afspraak voor een coronatest. Als je getest bent en geen corona hebt, kun je weer aan het werk. Mocht je positief getest worden dan ontvang je informatie van de GGD bij de uitslag van de test.

 • 4. ik ben ziek, wat moet ik doen?

  Als je ziek bent, kun je niet werken. Je meld je ziek zoals je dit altijd gewend bent. ‌Als je een uitzendovereenkomst hebt in fase‌ ‌A‌ ‌ontvang je ‌na‌ ‌twee‌ ‌wachtdagen‌ ‌(waarvan‌ ‌één‌ ‌dag‌ ‌is‌ gecompenseerd‌ ‌in‌ je ‌uurloon)‌ ‌een‌ ‌ziektewetuitkering‌ ‌van‌ ‌het‌ ‌UWV,‌ ‌en een ‌aanvulling‌ ‌tot‌ ‌90% van je laatstverdiende loon.‌ Heb je een arbeidsovereenkomst in fase B of‌ ‌C‌ dan ‌krijg je ‌na‌ ‌één‌ ‌wachtdag‌ ‌de‌ ‌ziekte-uren‌ ‌door‌ ons betaald‌.

 • 5. een gezinslid en/of huisgenoot is ziek, mag ik nog wel naar mijn werk?

  Ja dan mag je nog naar het werk. Heeft je huisgenoot een positieve zelftest uitslag dan ga je in quarantaine en wacht je totdat je huisgenoot de testuitslag van de GGD heeft. Uitzondering hierop is dat je niet in quarantaine hoeft als je korter dan 8 weken geleden positief getest bent, hersteld bent en zelf geen klachten hebt. Dit geldt ook als je langer dan een week geleden je boostervaccin hebt gekregen. We volgen hierin de richtlijnen van het RIVM

 • 6. ik kan gewoon blijven werken, maar ik maak me toch zorgen. Hoe zit het met mijn veiligheid?

  We vinden het belangrijk dat je je goed en veilig voelt op je werkplek. Neem contact op met je contactpersoon bij Randstad om je zorgen te bespreken. Samen met de opdrachtgever kunnen we kijken naar een oplossing. 

 • 7. ik ben niet ziek, maar ik kan niet werken omdat ik moet zorgen voor een ziek kind

  In dit geval kun je mogelijk aanspraak maken op kortdurend zorgverlof. Ga hierover in gesprek met je contactpersoon van Randstad.

 • 8. wat als ik onverhoopt niet terug kan keren van mijn vakantie in een ander land?

  Op de website van Rijksoverheid staat het volgende: ‘Reis alleen naar landen met een groen of geel reisadvies. Naar welk land u ook gaat, u kunt er te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. Ook kan de situatie in een land snel veranderen. Houd daarom altijd het reisadvies in de gaten’. Alle informatie van Rijksoverheid rondom reizen vind je hier. 

  Ga je toch op vakantie naar het buitenland? Dan is dat op eigen verantwoordelijkheid. Wanneer je onverhoopt in een land (zowel binnen als buiten Europa) vast komt te zitten of bij terugkeer niet in staat bent om te werken (bijvoorbeeld omdat je vanwege het verblijf in het buitenland in thuis quarantaine moet en niet thuis kan werken), moet je verlof (betaald of onbetaald) opnemen.

veelgestelde vragen over thuiswerken

 • 1. hoe werk ik op een gezonde manier thuis?

  We vinden het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, ook als je thuis werkt. Hier vind je inspiratie.