Reorganisatie, ieder bedrijf krijgt er wel eens mee te maken. Maar wat doe je als het jouw baan is die verdwijnt? Esther, die jarenlang bij een grote verzekeraar werkte, vertelt haar ervaring met een van-werk-naar-werk-traject via Randstad RiseSmart. Kom alles te weten over haar nieuwe carrièrepad dat ze met behulp van RiseSmart vond. Of bekijk hieronder meteen ons outplacementprogramma!

outplacement met risesmart  

reorganisatie en boventalligheid

“Sinds een aantal jaar was duidelijk dat het werk bij mijn bedrijfsonderdeel steeds verder afnam,” vertelt Esther. “Er werd van steeds meer collega’s afscheid genomen. Dat maakt dat je serieus moet nadenken over een plan B voor wanneer je zelf boventallig wordt.” 

Uiteindelijk bleek ze eind 2020 inderdaad boventallig te worden. En aangezien ze altijd al interesse had in de IT-wereld was de omschakeling naar deze sector een logische volgende stap. “Omdat ik al lang niet meer gestudeerd had en de lat niet meteen te hoog wilde leggen, begon ik met een brede mbo-opleiding ict-beheer.” Daarnaast startte ze een outplacementtraject bij Randstad RiseSmart.

op zoek naar nieuw werk met outplacementbegeleiding

“Op 1 februari 2021 ging mijn begeleidingstraject in,” vertelt Esther. “Ik koos voor de outplacementbegeleiding van Randstad RiseSmart, en daar heb ik veel aan gehad!” Ze maakte gebruik van de sollicitatietips op de website en van het aanbod aan workshops en webinars. Maar ze is vooral tevreden over haar coach: “Bovenal krijg je een ervaren coach toegewezen die je helpt in je zoektocht naar een andere baan.” 

zo vonden we samen een nieuwe baan

“Mijn eerste gesprek met de coach van RiseSmart was heel prettig. Ik kon al mijn vragen goed bij haar kwijt.” En Esther voegde meteen de daad bij het woord: diezelfde week deed ze haar eerste sollicitatie de deur uit. 

“Bij een gemeente vlakbij mijn woonplaats zochten ze een helpdeskmedewerker en de opleidingseisen in de vacature kwamen erg overeen met de opleiding die ik volg. Ondanks dat ik nog niet klaar ben, heb ik toch maar gesolliciteerd.” 

Tot haar verrassing werd Esther uitgenodigd voor een gesprek. “Ik was ontzettend nerveus, maar ik werd aangenomen! De coach heeft me toen ook nog geholpen met tips voor het voeren van een arbeidsvoorwaardengesprek. Dat was ook erg prettig, want zo ben je toch veel beter voorbereid. Bovendien kon ik nog gebruik maken van het opleidingsbudget.” 

Uiteindelijk kwam Esther zo dus op de juiste plek terecht. “Ik heb er altijd tegenop gezien om boventallig te worden. Het is ook best spannend, mijn vertrouwde wereldje stond opeens op zijn kop en ik had geen idee hoe het verder zou gaan. Maar het is me niet tegengevallen: het heeft me nieuwe kansen geboden. Ik heb heel veel zin om een nieuw avontuur aan te gaan!”

het outplacementtraject van randstad risesmart

Iedere deelnemer aan ons outplacementprogramma krijgt hulp van een team van drie experts: een personal branding specialist, coach en jobhunter. Zo vinden we samen een nieuwe baan die helemaal bij je medewerker past. Meer weten over hoe het werkt?

Neem contact met ons op