Boventallig worden tijdens een reorganisatie is voor niemand fijn. Het kan natuurlijk heel spannend zijn om een organisatie te verlaten. Het verhaal van Hans laat echter zien dat dit ook mooie kansen biedt voor een nieuw begin. Lees verder voor zijn verhaal of bekijk meteen wat we voor je kunnen betekenen.

outplacement met risesmart  

outplacement na reorganisatie


Hans werkte al een aantal jaar in het bankwezen toen hij besloot dat het tijd was voor een nieuwe stap. Hij vond een interessante kans in dezelfde organisatie, waarbij hij op professioneel en persoonlijk vlak veel leerde. Maar toen gebeurde er iets dat hij niet zag aankomen: hij kreeg te horen dat hij boventallig zou worden vanwege het wegvallen van zijn functie. 

“De grond zakte onder mijn voeten vandaan,” vertelt hij. “Ik was boos, teleurgesteld, aangeslagen. Waarom ik? De onzekerheid die zomaar op je pad komt, nadat je je jarenlang heb ingezet voor de organisatie. Dat doet wat met je als mens.”

van werk naar werk


Ondanks deze tegenslag ging het leven natuurlijk door. Hans vertelt: “Nadat ik de scherven bij elkaar geveegd had begon ik aan de volgende fase: een nieuwe uitdaging vinden. Ik heb daarbij gekozen voor een begeleidingstraject van werk naar werk door Randstad RiseSmart.” 

Dit traject start met een intakegesprek met de coach en het maken van een plan van aanpak. Maar dat is pas het begin, vertelt hij: “Je krijgt toegang tot een persoonlijke site boordevol informatie, tips, en trainingen. Bijvoorbeeld over het maken van een goed cv en het maken van een pitch. 

Daarnaast zijn er ook intervisiegesprekken, die ik als zeer nuttig heb ervaren. Het delen van ervaringen met andere mensen op het gebied van bijvoorbeeld solliciteren helpt je om verder te komen.” 

En met succes: na een periode van intensieve begeleiding en natuurlijk de inzet van Hans volgde een prachtig resultaat: een nieuwe uitdaging.

“Natuurlijk doe je het zelf, maar zonder goede handvatten kom je er niet.”

Voor alle medewerkers die ook te maken krijgen met boventalligheid heeft Hans nog een belangrijke tip: “Verwerk je teleurstelling, boosheid en pak de draad daarna weer op. Met de tools van Randstad RiseSmart vind je zeker een nieuwe uitdaging!”

het outplacementtraject van randstad risesmart


Wij staan voor de ontwikkeling van medewerkers. Bij de outplacementbegeleiding van Randstad RiseSmart krijgt iedere deelnemer daarom een team van drie experts: een personal branding specialist, coach en jobhunter. En die aanpak werkt: 90% van de deelnemers aan ons outplacementprogramma vindt een nieuwe uitdaging, waarvan 71% hetzelfde salaris behoudt of zelfs een hoger salaris krijgt.

Ook op zoek naar een nieuwe uitdaging?
 

Neem contact met ons op