Monique (55 jaar) werkte een kleine dertig jaar bij de bank, tot ze op een punt kwam dat ze maatschappelijk meer wilde bijdragen. Ze liet zich met de vakopleidingen van Randstad omscholen tot verzorgende IG en is daar nu vol passie aan de slag. En het mooiste hiervan: Monique is op haar afdeling dé ster in het rapporteren. Artsen en verpleegkundigen staan er versteld van. Juist haar zakelijke en bedrijfskundige competenties komen goed van pas in haar nieuwe werk.

waarom heb je je aangemeld voor het traject?

Bij de bank gingen we van reorganisatie naar reorganisatie. Op een gegeven moment was ik wel klaar met die onzekerheid. Toen ik na 28 jaar stopte bij de bank, was er net een hele ontslagronde geweest in de zorg. Dus ik kon helaas geen baan vinden, zeker niet zonder ervaring. Een vriendin van mij volgde het BBL-traject tot Verzorgende IG in 15 maanden. Een samenwerking van Randstad, NCOI en Zorggroep Tangenborgh. Dat leek mij ook een mooie stap naar de zorg.

hoe heb je het traject ervaren?

Wij waren de pilotgroep van dit traject, dus niet alles ging in één keer goed. Maar opmerkingen konden we gewoon aangeven bij Randstad en NCOI. En daar werd ook echt wat meegedaan. Dat was erg fijn. Ik heb een hbo-achtergrond en heb mijn hele werktijd bij de bank doorgestudeerd. Het studeren viel me dus niet zwaar. Wel was het spannend om nieuwe onderdelen te leren, zoals anatomie.

Het meest uitdagend? Dat vond ik de praktijk. Een compleet nieuwe wereld voor mij. Maar de zorg is een ontzettend mooi vak. Ik vond het dus alleen maar leuk om nieuwe dingen te leren. Inmiddels werk ik alweer een jaar bij Zorggroep Tangenborgh. Ik heb een vast contract gekregen en heb de mogelijkheid om de opleiding mbo Verpleegkunde te doen.

wat heeft je verrast aan je nieuwe baan?

De zorg is niet alleen het verzorgen zelf, er zit ook een stuk administratie bij. Ik kreeg complimenten over mijn zakelijke en strakke manier van rapporteren. Het was leuk om te merken dat ik juist door mijn totaal andere achtergrond skills meeneem naar mijn nieuwe baan. Dat verraste mij echt in mijn nieuwe baan.

stel, er lezen mensen mee die twijfelen over een baan in de zorg. Wat is je gouden tip voor hen?

Ik zou adviseren om zeker in de zorg aan de slag te gaan. Het mooiste aan de zorg is het vak zelf. Het is heel zwaar, maar je krijgt er zoveel energie voor terug. Ik kan iedereen het BBL-traject Verzorgende IG via Randstad aanraden.

Monique switcht van de financiële wereld naar de zorg