Een veelvoorkomende reden waarom mensen switchen van baan is omdat ze op zoek zijn naar meer uitdaging. Hiermee sla je vaak twee vliegen in één klap: bij meer uitdaging, hoort vaak een beter contract. Zeker nu bedrijven in de rij staan om nieuwe werknemers te verwelkomen, kun je rekenen op meer loon en betere arbeidsvoorwaarden! 

5 signalen om te switchen van baan

Dé tekenen dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging voor je op een rijtje!

1. concentratie

Als je sneller afgeleid raakt, betekent dit vaak dat je je werk minder interessant vindt. Denk maar aan je focus wanneer je iets voor je plezier doet, zoals een tekening maken, een sportwedstrijd spelen of een spannend boek lezen. Bij leuke, nieuwe taken, is jouw concentratie op z’n best!

2. energie

Kom je de laatste tijd uitgeput terug van je werk? Ook dat kan een teken zijn dat het tijd is om te switchen: een nieuwe baan, geeft nieuwe energie! Door jezelf uit te dagen, kom je thuis met een lekker, voldaan gevoel. Zo heb je weer frisse energie om na je werk leuke dingen te ondernemen. 

3. prestaties

Gaan jouw prestaties achteruit? Vaak is dit een teken dat je toe bent aan een nieuwe job. Niet omdat je je werk niet meer aankunt, maar juist omdat je aandacht verslapt bij té makkelijk werk. Een nieuwe uitdaging kan hier verandering in brengen! Bijvoorbeeld door je werk naar een hoger niveau te tillen óf door totaal iets anders te gaan doen. 

4. creativiteit 

Doe je precies de taken die jou zijn toegewezen, maar niet meer dan dat? Of mist het creatieve vonkje dat je altijd in je werk had? Een nieuwe baan biedt uitkomst! Daarbij hoort namelijk ook de inspiratie van een andere omgeving. Hierdoor wordt je geprikkeld om weer creatief aan de slag te gaan!

5. tijd

Als je steeds tijd over hebt na het afronden van je taken, betekent dit vaak dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Dit kan door meer taken op je te nemen of door heel iets andere te gaan doen. Zo blijf je lekker bezig. Daarnaast is een dag vol met interessante, nieuwe taken zo voorbij: de tijd vliegt als je het naar je zin hebt!

  • Hoe weet ik of het tijd is voor een nieuwe baan?

    Ervaar je een gebrek aan uitdaging? Verveel je je, ben je sneller afgeleid en vermoeid na je werk? Dit kan betekenen dat het tijd is voor een nieuwe job. We helpen je de knoop door te hakken met behulp van dit lijstje.

  • Hoe vind ik een nieuwe baan?

    Tegenwoordig zijn er héél veel mogelijkheden om te switchen van baan. Er zijn namelijk veel meer bedrijven op zoek naar personeel, dan dat er sollicitanten zijn. Neem een kijkje tussen onze vacatures en vind een baan die voor jou werkt.