Op zoek gaan naar een nieuwe baan kan spannend zijn. Goede begeleiding bij een sollicitatie is dan belangrijk. Dat merkte ook Astrid (36). Het contract bij haar vorige werkgever werd niet verlengd. Via haar oud-leidinggevende kwam ze in contact met Randstad. Ze vertelt hoe ze via Randstad haar huidige baan bij Aegon heeft gekregen.

hoe heeft randstad je geholpen aan deze nieuwe baan?

Toen ik hoorde dat er geen mogelijkheid tot contractverlenging was bij mijn vorige werkgever, had ik mijn huidige functie al gezien op de website van Randstad. Ik twijfelde alleen of ik ging solliciteren. Mijn vorige leidinggevende bracht me toen zelf in contact met Randstad. Bij Randstad vroegen ze: ‘Wat lijkt jou leuk om te doen?’ En zo kwam ik eigenlijk weer bij diezelfde vacature uit als administratief medewerker hypotheken. Maar dan bij Aegon.

wat vond je ervan om weer te moeten solliciteren?

Ik was voor mijn sollicitatiegesprek ontzettend zenuwachtig en had faalangst. Het was fijn dat ik goede ondersteuning vanuit Randstad kreeg bij de voorbereiding. Toch had ik niet verwacht dat ik het goed genoeg had gedaan om de baan te krijgen. Toen ik dat aangaf, belde de contactpersoon van Randstad nog even om na te praten. Dat was fijn. Gelukkig bleek het uiteindelijk toch goed genoeg om de baan te krijgen! Ik vond het wel spannend om in coronatijd te beginnen met een nieuwe baan. Het is dan toch lastiger om contact te krijgen met je nieuwe collega’s. Gelukkig is dat me heel erg meegevallen! 

wat moest je nog doen om te kunnen beginnen?

Ik had al een wft-basis (om te voldoen aan de Wet op het financieel toezicht, red.) via mijn vorige werkgever. Verder heb ik via Randstad nog de opleiding wft-vermogen behaald, voordat ik bij Aegon van start ging. Dat traject duurde vier maanden. Inmiddels ben ik volledig aan het werk. Maar tijdens het werk krijg je ook trainingen en blijf je eigenlijk de hele tijd nieuwe dingen leren. Ik haalde bijvoorbeeld de wft-hypothecaire krediet terwijl ik aan het werk was. Hopelijk beginnen we binnenkort weer met iets nieuws. Ik kan niet wachten!

stel, er lezen mensen die nog twijfelen over een opleiding? Wat is je gouden tip aan hen?

Doe het gewoon. Onderschat het niet, want in mijn geval waren het pittige opleidingen, zeker als je daarnaast nog werkt. Maar het is zeker te doen. Aegon is een fijn bedrijf en ik ben blij dat ik via Randstad bij Aegon aan het werk ben.

Astrid vertelt over haar professionele en persoonlijke groei