Lotte werkte voor de coronacrisis in de horeca. Toen ze haar baan kwijtraakte, kwam ze via Randstad terecht bij Aegon op de hypotheekafdeling als hypotheekacceptant. Ook al is Lotte voor haar werk bekend in de branche, het krijgen van een hypotheek leek haar een uitdaging. Zeker in de huidige woningmarkt, zonder vast contract. Gelukkig kan je hier als flexmedewerker bij geholpen worden met een perspectiefverklaring. Lotte vertelt.

hoe kwam je bij randstad terecht?

Het stond al een tijdje op mijn lijstje om bij een uitzendbureau langs te gaan. Dus ik dacht: ik loop gewoon binnen bij Randstad. Al vrij snel kon ik bij Aegon aan de slag. Daar werk ik nu iets meer dan een jaar.

hoe hoorde je over de perspectiefverklaring?

Op mijn werk hoorde ik het een paar keer voorbijkomen. De perspectiefverklaring die Randstad aanbiedt, helpt je om als flexwerker een hypotheek te krijgen. Wanneer je in vaste dienst bent moet je je laatste drie jaaropgaves doorgeven. Zelf heb ik lang in de horeca gewerkt en tussendoor ook periodes in de ww gezeten. Daardoor was het gemiddelde inkomen van mijn laatste drie jaar heel laag. Ik krijg niet zomaar een werkgeversverklaring waarop staat dat je voor onbepaalde tijd verlenging krijgt. Gelukkig heeft Randstad de perspectiefverklaring. Is de kans groot dat je aan het werk blijft en je hypotheek kan blijven betalen? Dan kan je deze verklaring krijgen, zodat je een hypotheek kan aanvragen.

hoe ging het aanvragen in z'n werk?

Eigenlijk best eenvoudig. Omdat ik benieuwd was hoe het werkte, heb ik mijn contactpersoon van Randstad daarover gebeld. Die stuurde mij een linkje waar ik een aantal gegevens invulde voor de aanvraag. Er zijn een aantal stappen waar je doorheen moet, zoals een persoonlijkheidstest en het doorgeven van twee referenties. Hiervoor vroeg ik mijn huidige en vorige leidinggevende. En ik nam een paar vragen door met mijn contactpersoon bij Randstad. Al met al reageerde iedereen snel. Binnen twee weken was alles geregeld!

en wat betekent deze verklaring nu voor jou?

Het betekent dat ik een hypotheek kon aanvragen. Anders was mijn inkomen niet hoog genoeg geweest en op deze manier kon mijn volledige inkomen bij Aegon meegenomen worden. En dat is goed nieuws, want nu kunnen we ons huis laten bouwen!

Lotte krijgt hypotheek met perspectiefverklaring

meer weten over de perspectiefverklaring