Diemen, 13 december 2019 – Randstad Go viert vandaag een mijlpaal: voor de 25.000ste keer is een klus geklaard door een flexmedewerker via het werkplatform van Randstad. Het gaat om Marouan Babou die aan de slag ging bij Recycle Valley in Amsterdam. Sinds de lancering in 2016 is de pool van flexmedewerkers van het platform gegroeid naar 14.000 mensen die regelmatig zoeken naar een tijdelijke klus in bijvoorbeeld de horeca of logistiek. Randstad Go is het grootste platform voor uitzenden met tijdelijke klussen in Nederland. 

Waar andere platforms werken met zzp-ers en freelancers, biedt Randstad de opdrachten aan op basis van uitzendovereenkomsten. Deelnemers hebben zelf regie over de klussen die ze doen en hoe ze daarmee hun werkweek invullen, terwijl ze tegelijk de zekerheid hebben van een uitzendovereenkomst. En werkgevers hebben zo het gemak van gescreende, beschikbare en passende medewerkers onder een knop. 

Elke week worden ruim 500 klussen op het platform geplaatst. Klussen variëren in duur en invulling. Met name klussen in de horeca, promotie, logistiek en administratie worden via het werkplatform ingevuld. De ambitie van Randstad is dat het platform ook steeds meer gaat functioneren als opstap naar tijdelijke en vaste banen. 

flexibiliteit hand in hand met zekerheid

Randstad Go geeft werkenden zelf de regie om opdrachten te kiezen. Belangrijk onderscheid met zogenaamde zzp-platforms is dat ze altijd werken op basis van een uitzendovereenkomst, legt Peter Feld uit. Feld is directeur Staffing bij Randstad Nederland. “Werken via het platform van Randstad biedt daarmee de zekerheid van uitzenden, binnen de goed geregelde kaders van de uitzend-cao. Voor zowel werkende als opdrachtgever biedt het platform bovendien het nodige gemak: alles is op een plek geregeld. Denk aan salarisadministratie, vakantiedagen en pensioenopbouw. Bovendien fungeert de app als verzamelplek voor alle ervaring en opdrachten die worden gedaan, zodat het ook een opstap kan zijn naar langer lopende opdrachten of zelfs een vaste baan.”

Jop Verheijen, product owner van Randstad Go, vult aan: “Het is mooi om te zien hoe het platform zich in drie jaar heeft ontwikkeld. Ooit begonnen als omgeving voor studenten op zoek naar een bijbaan, is de meerderheid van de kandidaten nu geen student meer. We zien dat het platform nu steeds vaker wordt gebruikt om extra uren te werken naast de bestaande uitzendbaan, om in een periode tussen twee banen in geld te verdienen of als alternatief voor de vaste bijbaan. Ook zien we dat kandidaten op het platform doorstromen naar langer lopende contracten. Een afspiegeling van hoe mensen tegenwoordig naar werk kijken: naar eigen regie en keuze.” 

passende kandidaten direct onder een knop

Omdat Randstad de kandidaten van tevoren goed screent, krijgen werkenden via Randstad Go alleen klussen aangeboden die bij hun profiel passen. Dat profiel wordt bij een persoonlijke intake vastgesteld. Daarna is er volledige vrijheid voor kandidaten; er is geen minimaal of maximaal aantal uren of beperking in werkgevers. Werkgevers hebben door de screening en intake vooraf en de grote pool aan werkenden de zekerheid van passende en direct beschikbare kandidaten. Opdrachtgevers worden bovendien volledig ontzorgd doordat Randstad de administratie regelt. Onder andere organisaties als de TT Assen, Diergaarde Blijdorp en de Keukenhof zijn vaste gebruikers van het platform. 

Vandaag om 12:30 uur wordt Marouan Babou in het zonnetje gezet, om de mijlpaal te vieren. Uit handen van Recycle Valley en Peter Feld en Jop Verheijen namens Randstad krijgt hij een bos bloemen en Eredivisie kaarten voor een thuiswedstrijd van Ajax aangeboden.