Diemen, 19 december 2017 - Sneller naar je droombaan door inzicht te krijgen in hoe je er kunt komen. De nieuwe arbeidsmarktwaardescan geeft werknemers direct regie over de volgende stap in hun carrière en helpt bij het toewerken naar hun droombaan. De scan toont concreet welke stappen ze moeten nemen om hun waarde op de arbeidsmarkt te verhogen. Alle actuele beschikbare functies die bij een kandidaat passen worden direct getoond met de nieuwe functie in de scan: de vacaturezoeker. Zo krijgen deelnemers een actieplan in handen om voor hun eigen duurzame inzetbaarheid te zorgen en zo snel mogelijk hun droombaan te bemachtigen.

De scan is een data gedreven analyse van de arbeidsmarktpositie van een werknemer. Gebaseerd op o.a. conjunctuur, regionale schaarste, salaris, opleiding, werkervaring en nu ook wensfunctie. De arbeidsmarktwaardescan koppelt deze analyse aan de persoonlijke eigenschappen, competenties en veranderkracht van deelnemers.

regie over eigen inzetbaarheid

Inge Dijkstra, operationeel directeur Randstad HR Solutions: “Met de scan en het bijbehorende advies krijgen deelnemers een actieplan in handen dat een belangrijke bijdrage levert aan hun duurzame inzetbaarheid. Om mee te kunnen blijven doen op de arbeidsmarkt, tijdig te anticiperen op veranderingen en blijvend te ontwikkelen moet je vooruit kunnen kijken. De scan helpt hierbij. Deelnemers krijgen inzicht in hun huidige positie en hoe ze die kunnen bijsturen om van waarde te blijven. De toevoeging van de wensfunctie is zeer waardevol. Hoe concreter je inzicht hebt in je volgende stap, hoe concreter we de scan kunnen invullen en toespitsen op de kandidaat.”

mooie resultaten

Sinds begin dit jaar zijn er al zo’n 2.500 scans uitgevoerd.  De scan wordt gebruikt door werkgevers in HR trajecten, individueel of in een groep. Door adviseurs van Randstad als onderdeel van de dienstverlening in re-integratie, outplacement trajecten,  voor duurzame inzetbaarheid en publiek private samenwerkingen. De resultaten zijn zeer positief. 83% van de kandidaten geeft aan dat de scan hen werkelijk aan het denken heeft gezet over hun arbeidsmarktpositie. 85% zou de scan aanraden aan anderen en de scan krijgt een gemiddeld rapportcijfer van 8,5. Mede door inzet van de scan zien we een stijgende lijn in het plaatsingspercentage van kandidaten.