Diemen, 4 augustus 2017 – Randstad lanceert vandaag de honderdste en laatste video van het baan-experiment ‘100 dagen, 100 banen’. Duizendpoot Lonneke Marsmans oefende in 100 dagen 100 verschillende beroepen uit. Het doel van het initiatief is inspireren, de verscheidenheid aan werk etaleren en mensen bewuster maken van kansen op de arbeidsmarkt.

Een filmcrew legde de ervaringen van Lonneke dagelijks vast in een video. Alle compilaties samen zijn goed voor 1,7 miljoen views op YouTube, ruim 2 miljoen views op Facebook en 3.000.000 minuten kijktijd.

In haar video’s laat presentatrice Lonneke kijkers de diversiteit van de wereld van werk zien.  Elke dag een baan uit een andere branche, uit verschillende regio’s, bij kleine ondernemingen en multinationals, banen voor jong en oud én vanuit verschillende opleidingsniveaus.

veel animo

Uit onderzoek komt naar voren dat veel mensen graag iets anders zouden willen doen, maar niet weten wat. Dit blijkt uit de Randstad WerkMonitor 2017, een kwantitatief online onderzoek naar de intentie van werknemers om te bewegen op de arbeidsmarkt. Hierdoor blijven ze vaak zitten in hun huidige baan. Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt en MVO van Randstad Groep Nederland over het initiatief: “Met 100 dagen, 100 banen willen we werkzoekenden, werkenden, baan-oriënteerders, starters en studenten inspireren en uitdagen verder te kijken. We maken mensen ervan bewust dat hun competenties, vaardigheden en talent ook op andere plekken van waarde kan zijn. Het is goed om te zien dat veel mensen de video’s hebben bekeken.” Vooral de video’s over de technische beroepen konden op de warme belangstelling van de kijkers rekenen. Meer dan de helft van de kijkers was tussen de 25 en 34 jaar. 

duizendpoot lonneke

Lonneke vertelt dat zij elke dag inspirerende en passievolle mensen heeft ontmoet. Honderd mensen die elke dag met plezier naar hun werk gaan en van hun beroep houden. Elke denkbare baan is voorbij gekomen, van makelaar tot heftruckchauffeur en van begrafenisondernemer tot radioproducer. In de honderdste video springt Lonneke uit een vliegtuig als skydive instructeur. Lonneke: “De baan die me toch het meest is bijgebleven en inspireert is die van ambulancebroeder. Ik heb immers al ervaring in de zorg als verloskundige. Wellicht is dat voor mij de baan waar mijn competenties en vaardigheden goed tot zijn recht komen.”

onderzoek werkmonitor

De Randstad Werkmonitor 2017 Kwartaal 1 toont aan dat slechts 8% van de werkenden serieus overweegt van baan te wisselen. Het aantal mensen dat ‘hongerig’ is en graag iets anders wil doen, is echter vele malen groter. Nu de arbeidsmarkt aantrekt en kansen zich voordoen, breekt voor velen het moment aan om verder te kijken.