Amsterdam, 31 mei 2016 – In Amsterdam kregen vandaag tot nu toe 200 werkzoekende 50-plussers ondersteuning bij het vinden van werk. Met het programma +POWER wil Randstad de perceptie over 50-plussers in positieve zin veranderen, onder andere via twaalf +POWER boosts door het hele land. Het programma sluit aan op de overheidscampagne tegen discriminatie op de arbeidsmarkt, vandaag gelanceerd door minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Werkzoekende 50-plussers kunnen vandaag nog de hele dag terecht om inzicht te krijgen in kansrijke vakgebieden, een professionele cv-check te doen of een professionele foto voor hun LinkedIn profiel te laten maken. Ook zijn er workshops gericht op het verbeteren van het profiel van kandidaten.

In Noord-Holland staan 53.057 50-plussers als werkloos geregistreerd bij het UWV (UWV, februari 2016).

programma amsterdam

De 50-plussers maken kennis met professionals in verschillende kansrijke vakgebieden, volgen workshops en krijgen tips voor het verbeteren van hun cv. Tot nu toe zijn er 200 50-plussers bij de vestiging in Amsterdam aan de Vijzelstraat geholpen en het programma duurt tot 18:00 uur.

Jan-Willem Dijkstra, Regiodirecteur regio Noord-West Randstad Nederland: “Helaas is het aantal werkzoekende 50-plussers hoog in Noord-Holland. Met het +POWER programma vragen we extra aandacht voor de positie van 50-plussers op de arbeidsmarkt. We benadrukken het onbenutte potentieel van deze doelgroep. Ambitie en talent kennen immers geen leeftijd en het kan niet zo zijn dat de 50-plussers aan de kant blijven staan.”

+power

Via het programma +POWER benadrukt Randstad de kracht van 50-plussers. Het programma ging 25 mei van start in Den Haag met een +POWER run met bijna 200 deelnemende 50-plussers. Het totale programma loopt tot en met 23 juni.