DIEMEN, 12 mei 2016 – Randstad lanceert op 25 mei het programma +POWER om de positie van 50-plussers op de arbeidsmarkt te verbeteren. En dit is hard nodig. Uit onderzoek van MWM2 in opdracht van Randstad blijkt dat werkloosheid onder 50-plussers volgens werkgevers vooral aan de instelling van de 50-plusser ligt. Zo zeggen werkgevers over oudere werknemers dat ze star (36%) of te duur (46%) zijn en niet willen ontwikkelen (24%). Ruim de helft van de werkgevers geeft overigens toe dat deze vooroordelen ongegrond zijn (59%). Met het programma +POWER wil Randstad de perceptie onder werkgevers rondom 50-plussers in positieve zin veranderen en vooral de pluspunten van hen benadrukken.

Vier weken lang wordt de aandacht gevestigd op werkgelegenheid voor 50-plussers. Tijdens het programma werkt Randstad samen met ANBO en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Branchevereniging ABU is sinds deze week partner van de campagne Open voor 50-plus van het UWV en MKB Nederland. Het programma van Randstad sluit daar goed op aan. ABU ondersteunt deze campagne dan ook van harte.

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad Groep Nederland: “Er leven dus bij werkgevers veel vooroordelen over 50-plussers die ongegrond zijn. Dat is zonde, want zo blijft veel potentieel onbenut. Met ons programma willen we die vooroordelen ontkrachten en juist de pluspunten van 50-plussers benadrukken. Tegelijkertijd zien we dat 50-plussers nog veel kunnen verbeteren bij sollicitaties. Met +POWER willen we ze daarbij helpen.”

over het onderzoek

Het onderzoek werd gedaan door MWM2 in opdracht van Randstad om inzicht te krijgen in de aantrekkelijkheid van 50-plussers op de arbeidsmarkt. Van 6 tot en met 20 april zijn in totaal ruim 1000 respondenten, werkgevers en werkloze 50-plussers, kwantitatief online ondervraagd.