Utrecht, dinsdag 23 juni 2015 – Ruim 1500 Tourmakers die straks een succesvolle start van de grootste wielerronde ter wereld mogelijk maken, ontvingen gisteravond een peptalk van burgemeesters Jan van Zanen (Utrecht) en Ahmed Aboutaleb (Rotterdam). Zij ontmoetten elkaar in het Spoorwegmuseum voor een laatste instructie in aanloop naar het evenement. Het was de laatste keer dat de Tourmakers samen bijeen kwamen, het aftellen is nu echt begonnen.

De Tourmakers zijn de ambassadeurs en het ‘gezicht’ van de stad Utrecht. Randstad is als HR partner van Utrecht 2015 verantwoordelijk voor de werving, begeleiding, training en planning van deze gastheren en -vrouwen voor de stad Utrecht. De Tourmakers komen uit verschillende hoeken van Nederland en zijn ervaren mannen en vrouwen van jong tot oud. De oudste kracht is 76 jaar en zelf houder van het werelduurrecord baanwielrennen voor 65-plussers.

grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld

Algemeen Directeur Randstad Nederland, Reiant Mulder: “De Tourmakers draaien straks 4.000 diensten in 60 functies en zorgen met 4.000 cateringpakketten voor de nodige brandstof. Het is een plezier om de Tourmakers klaar te maken voor de start. De gedrevenheid en het enthousiasme straalt er vanaf. Alleen daardoor al wordt deze grootse wielerronde vast een succes. Ik wens ze allemaal veel succes en plezier.”