Als teamleider logistiek ben je onmisbaar in het magazijn: je zorgt dat alles op rolletjes loopt en fixt elk probleem. Ligt er iets op de verkeerde plek? Zo geregeld. Is een pakket kwijt? Je vindt het binnen een halve minuut. Dankzij jou komt er nergens vertraging en weet iedereen precies wat die moet doen! 

Benieuwd hoe je werkdag eruit ziet als teamleider logistiek? Lonneke zocht het uit in onze videoreeks 100 dagen, 100 banen!

werken als logistiek teamleider

teamleider logistiek word je met deze opleidingen en kwalificaties

Wil je teamleider logistiek worden? Als teamleider zorg je dat alles in goede banen loopt, dus het is belangrijk om de werkzaamheden in het magazijn op je duimpje te kennen. Daarom is een aantal jaar ervaring in de logistiek fijn om te hebben. Teamleiders logistiek beginnen vaak als logistiek medewerker, orderpicker, heftruckchauffeur, reachtruckchauffeur of lader/losser

Wil je eerst ervaring opdoen als heftruckchauffeur of reachtruckchauffeur? Dan moet je daar een speciaal reachtruck- of heftruckcertificaat voor hebben. Deze kun je halen via de opleidingen en trainingen in de logistiek van Randstad.

Voor sommige banen als teamleider logistiek heb je een afgeronde MBO 3 of 4 opleiding logistiek nodig. Maar voor de meeste logistieke banen kan je zonder specifiek diploma aan de slag. Werkervaring en de juiste kwaliteiten zijn het belangrijkst!

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van onze online trainingen en opleidingen. Die vind je in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling. Ook als je (nog) niet via Randstad werkt, heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log direct in en ontdek wat bij je past! Nog geen Randstad-profiel? Maak er hier snel één aan!

 

gemiddeld salaris van een teamleider logistiek

Wil je weten wat je gaat verdienen als teamleider logistiek? Bekijk het in onze eigen salarischecker. Deze tool berekent het gemiddelde loon van flexmedewerkers die als teamleider logistiek via Randstad aan het werk zijn. Leeftijd, locatie of eventuele bonussen zijn hierin niet meegenomen.

En benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

doorgroeimogelijkheden als teamleider logistiek

Je hebt natuurlijk al heel wat stappen gemaakt door teamleider te worden, maar er zijn nog genoeg mogelijkheden om door te groeien! 

logistiek supervisor: welke plannen zijn nodig om processen te verbeteren? Als logistiek supervisor organiseer je de gehele goederenstroom. Je bent de schakel tussen wat er gebeurt in het magazijn en in het bestuur.

logistiek manager: wil je in de logistiek werken én je bezig houden met het efficiënter maken van van de processen in het magazijn? Word dan logistiek manager. Je hebt dan de leiding over verschillende afdelingen zoals warehousing, distributie, inkoop, klantenservice of diensten op het gebied van planning. En daar hoort ook een hoger salaris bij!

Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen

Wat kan je verwachten als je gaat werken als teamleider logistiek? De volgende zaken zijn goed om te weten:

dit is je takenpakket als teamleider logistiek 

Zoals de naam eigenlijk al zegt, leidt je als teamleider een team. Jij bent de spil in het logistieke werk. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor… 

 • taak 1: het aansturen van logistiek medewerkers
  Het is aan jou om de logistiek medewerkers taken te geven. Je laat weten wie wat gaat doen en zorgt dat dit goed gedaan wordt. Je hebt dus echt de touwtjes in handen.
 • taak 2: het oplossen van problemen
  Gaat er iets mis? Dan ben jij degene die het fixt óf zorgt dat iemand anders het fixt. Grote of kleine dingen, het maakt je niets uit. 
 • taak 3: de planning van het personeel
  Iemand op vakantie? Of is iemand al een week ziek? Je houdt het allemaal heel precies bij in je personeelsplanning. 
 • taak 4: het coachen van je team
  Als leider kunnen collega’s bij jou terecht als er problemen zijn binnen het team. Ook houd je functioneringsgesprekken met je teamgenoten. Zo zorg je ervoor dat alles gesmeerd loopt in je team.
 • taak 5: het uitvoeren van logistieke werkzaamheden
  Hoewel je nu een team leidt, voer je ook nog steeds dagelijkse werkzaamheden uit in het magazijn. Je helpt je collega’s bijvoorbeeld met laden en lossen of met administratieve werkzaamheden. Samen zijn de taken zo gebeurd. 

leuke bedrijven om te werken als teamleider logistiek

Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Hier hebben we een paar voorbeelden voor je:

 • bestel je een pakketje? Als je voor Amazon, FedEx of PostNL gaat werken, zie je ‘m misschien voorbijkomen.
 • speelde je vroeger altijd met speelgoedautootjes? Misschien wil je er dan nu in de praktijk mee aan de slag bij Scania en DAF. Hier leer je alles over het produceren van vrachtwagens, dat is pas het échte werk.
 • ben je ook gek op koffie? Als teamleider logistiek bij Douwe Egberts weet je precies hoe je koffie bij jou thuis in je koffiemok gekomen is. 

deze eigenschappen en competenties ontwikkel je als teamleider logistiek

Als teamleider heb je veel verantwoordelijkheid. Hier horen ook een aantal competenties bij die je ontwikkelt tijdens je werk.

 • leiding geven: als teamleider logistiek stuur je een team aan. Samen met je team zorg je ervoor dat je de doelen haalt.

 • overzicht houden: je kan als teamleider logistiek als geen ander het overzicht bewaren. Je weet precies wie in je team met welke werkzaamheden bezig. Zo weet je zeker dat jullie samen de taken goed uitvoeren.

 • oplossingsgerichtheid: voor elk probleem weet je de oplossing. Je vindt verloren pakketjes terug en zorgt dat alles op tijd bij de klant is. 

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop je kan terugvallen en om hulp kan vragen

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

 • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

 • via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

 • vast contract? Een uitzendbaan als teamleider logistiek via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

veelgestelde vragen

 • wat doet een teamleider logistiek?
 • wat verdien je gemiddeld als teamleider logistiek?

  Het salaris van een teamleider logistiek is afhankelijk van verschillende factoren zoals het aantal uren dat je werkt, bij welke bedrijf je werkt, en je ervaring. Gebruik onze salarischecker om erachter te komen wat je gaat verdienen als teamleider logistiek. 

 • heb je ervaring nodig voor teamleider logistiek? 
 • hoe moet ik solliciteren op een teamleider logistiek vacature?

  Solliciteren als teamleider logistiek is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op.

  Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Wij helpen je hier graag bij!

  > bekijk hier al onze sollicitatietips!